Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ania332

Nie wiem jakigo pieska wybracsuczke rasy cocker spaniel czy suczke jamnika?

Polecane posty

Zaprzeczam jakoby moja spanielka załatwiała się w domu!!!!! Widać że ile egzemplarzy danej rasy tyle psich osobowośći! :D Prawdą jest że i jamniki i spaniele to pieski z silnymi charakterami i dlatego nie nadają się dla każdego.

Gość ania332
ja nigdy nie mialam pieska tych ras dlatego nie wiem...mialam yorka i juz drugiego takiego nie chce...:)

ja nie mialam zadnego :D ale cockery sa tak slodkie, nie ma sie nad czym zastanawiac :) btw. jest jeszcze jakis inny spaniel, springer spaniel czy cos w tym klimacie...czym one sie w ogole roznia ?

Są jeszcze amerykańskie cocer spaniele :) ale tobie pewnie chodzi o popularnego u nas cocer spaniela angielskiego

Gość ania332
wiem ze sa tez amerykanskie ale mi chodzi o tego ang:)

Hej, a ja mialam i spaniela i jamnika szorstkowlosego.Jeden i drugi psiak byl kochany, ale spniel mimo super higieny mial zawsze chore uszy, a jamnika trzeba bylo nosic po chodach, bo mial chory kregoslup.A czemu chcesz wyprac tylko miedzy tymi 2 psiakami, ja polecilabym Ci sznalcera miniaturke albo sredniego , z nimi nie ma tyle problemow. Pozdrawiam

Gość ania332
sznaucery nie podoaja mi sie :(

Gość psiaki sa slodkie
Witam, ja mam 2 pieski ,spanielka złotego Tytuska , ma juz 8 lat, jest słodki ,bardzo mądry,uwielbiam go...haha, co do uszów to trzeba o nie dbać -czyścic, futerko trzeba czesać bo sie zbija w kołtony, ja czesto go strzygę na kruciutko , co do charakterku , to jest to pies mysliwski , więc temperament ma dośc duzy , ale dochodzimy do porozumienia, 2 piesek to własnie jamnik Fredek ,adoptus, mąż go znalazł 5 lat temu w zimie , ktos go się pozbył w chamski sposób , juz prawie zdychał z głodu i zimna , ludzie sa okropni , też jest super pieskiem , bardzo spokojny , leniwiec , spioch , najwiekszy tulak jakiego znam ,cały czas sie tuli i patrzy tymi brązowymi oczętami , tez go bardzo kocham, ale uparciuch to on jest...haha, więc może dwa pieski...haha, ja uwazam ,że wszystkie pieski są super , ale jezeli ci mogę doradzić ,to spaniel potrzebuje duzo ruchu ,wiecej kosmetyki, trzeba mu wiecej czasu poświęcic , jamniczki to spiochy i pieszczochy i moim zdaniem jezeli masz mniej czasu to jamniczek jest lepszy, ze spanielkiem przynajmniej moim , trzeba chociaz raz w tygodniu isc na porzadny spacer, musi sie wybiegac , zmeczyc, to pozniej jest spokojniejszy i go tak energia nie rozpiera, jamnik nie lubi za duzo spacerowac , a jak pada to bez parasola ani rusz...haha,bo nie chce wyjsc z klatki , mam nadzieje,ze moze cos pomogłam

Ja mam cocer spanielkę - jest fantastyczna, mądra, żywiołowa, prawdziwa przylepa :) Spaniele są bardzo aktywną rasą, wszędzie ich pełno. Moim zdaniem najpiękniejsze psy na świecie - a to smutno-mądre spojrzenie starca... cudowne :) O jamnikach się nie wypowiadam bo nigdy nie miałam.

Gość Asixx.bydzia
Ja mam psa jamnika. Mój pies nie jest wrednym jamnikiem. Wychowałam go tak, że pogryzł tylko jednego kapcia. Jest śliczny, sierść ma koloru czarno-brązowego i śliczne brązowe, duże oczka. Jest bardzo do mnie przywiązany. Widzę u niego wade taką, że rospycha się w łóżku. Nie zgadzam się z pojęciem, że jamniki są wrednie... nie wszystkie. Proponuję ci JAmnika.

Gość gość
Ja wybralabym jamnika,moja mama ma cocker spanielke ma ona 3 lata i jest wysterylizowana,tylko jest jeden problem okropnie cuchnie jak by starymi śmierdzącymi skarpetami nie wiem skąd sie bierze ten odór pies jest zadbany zdrowy a mimo tego śmierdzi na całe mieszkanie