Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chlamydia

pytajniczek

Polecane posty

Gość chlamydia

wiecie może jakie są objawy posiadania chlamydii trachomatis. u mnie w miescie nie ma laboratorium gdzie wykonuja badania, ale moja kolezanka to ma (przebadala sie w innym miescie), ale troche glupio mi sie zapytac bo w sumie dowiedzialam sie przez przypadek. na googlach cos tam pisza ale wole sie zapytac kogos obeznanego

Gość pytajniczek20
chyba sie upilam bo temat zle wpisalam

moja psiapsiolka miala (tzn. ma) i zawsze po stosunku miala zapalenie pecherza moczowego.. okazalo sie ze przez pare lat kolekcjionowala kilka bakcyli.

pamiętaj, żeby badanie na chlamydię robić pcr-em (badanie genetyczne, sprawdzające, czy w Twoim DNA jest DNA tejże - uogólniając), tylko ono daje miarodajny wynik. Przy czym, niestety, będziesz musiała zapłacić, bo, o ile wiem, NFZ refunduje tylko zwykły wymaz lub przeciwciała z krwi (jedno i drugie obarczone licznymi wynikami fałszywie dodatnimi lub ujemnymi). Na temat chlamydii jest bardzo dobre forum, nie znam adresu, ale wejdź na www.forum.pecherz.pl, w temat o chlamydiach i/lub badaniach genetycznych (w dziale Laboratorium), tam zapytaj Skya, on da Ci namiary.

niestety dość ciężko wykryc to bez badania bo sama choroba może nie dawać objawów wyraźnych za to zawsze leczy się parami i czasami bywa przyczyna niepłodności męskiej.