Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ładoga

ACARD - pytanie

Polecane posty

to nic innego jak aspiryna,rozrzedza krew,czasem podaje sie w celu zmniejszenia bolu miesiaczkowego,moze przyspieszyc pojawienie sie miesiaczki

Gość pikuś
acard stosuje się w chorobach niedokrwiennych serca niestabilna choroba wieńcowa ,stan po zawale m. sercowego w zapobieganiupowikłanionzawałowym profilaktyce wtórnego zawału u pacjentów po wszczepieniupomostów aortalno-wiencowych itd w zapobieganiu zatoromnaczyniowym i udarom mózgu u chorych z przewlekłym migotaniem przedsionków przeciw wskazania choroby przewodu pokarmowego jak np. czynna choroba wrzodowa żołądka i dwunastnicy.. skazy krwotoczne i zaburzenia krzepnięcia krwi jesteś pewnie za młoda aby brać takie leki

no fakt, jestem młoda, 19 lat. pewnie ze stresu spóźnia mi się okres :o już mam tego dość. kupię jutro malwę i wypiję całe opakowanie... dzięki za odpowiedzi.

Gość lorenka
Bez przesady ze cale opakowanie bo sraczki dostaniesz!

Gość do pikusia
jesteś lekarzem? widzę, że znasz się na tym. moja mama choruje na nadciśnienie, leczy się, czy powinna mieć w domu jakąś aspirynę na wszelki wypadek, czy brać ją stale - bo słyszałam, że zapobiega zawałom (moja babcia miała 2, więc to może być rodzinne). i czy to musi być aspiryna reklamowana na te choroby (jak acard) czy może być zwykła? może taka z acardu ma lepszą formę czy coś?

Gość lorenka
to niby pytanie nie do mnie ale- moja mama leczy tez nadcisnienie i kardiolog zalecil jej profilaktycznie 1-2 w tygodniu aspiryne -moze byc ta dla zawalowcow albo acard one sa powlekane mniej draznia zoladek niz zwykla aspiryna(polopiryna) ,o ile nie ma przeciwskazan to polecana jest w profilaktyce zawalow ,zatorow

Gość lorenka
widze ze wczoraj ktos na moje konto pisal! to nie ja....co za ludzie!

Gość do lorenki - dzięki wielkie

Gość lorenka
no i dostalas te miesiaczke?

Gość co za bzdury... każcie się jes
zcze dziewczynie wysmarować końskim moczem:o🖐️

lorenka - dzięki za troskę :) ale nie :( kupiłam czarną malwę i czekam aż troszkę przestygnie ;) a jutro test - dla uspokojenia nerwów! bo wynik znam.