Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Elmowa

Studia i dziecko?

Polecane posty

Gość Elmowa

Myslicie,że łatwo jest pogodzic te dwa obowiązki?prosze o opinie

Gość latka
Myślę, że to zalezy od innych czynników: pomoc ojca dziecka, rodziców, czy ma się finanse na to dziecko etc. Sama studiuję, ale to czego najbardziej chce to dziecko. Tyle że ja nie mam warunków: nie mam mieszkania, na pomoc rodziców raczej średnio mogłabym liczyć, a potencjalny ojciec na pewno by pomógł, ale sam musi jeszcze studia skończyć..Sama widzisz.

Gość relatywne to jest
zależy jaki kierunek, ja studiowałam filologię i nie było szczególnie trudno, spokojnie dałabym radę wychować dziecko... ale takie prawo, czy medycyna - zapomnij! jak powyżej - zależy, czy możesz liczyć na czyjąś pomoc, no bo z kim zostawisz dziecko, jak będziesz na zajęciach? zależy, czy studia zaoczne, wieczorowe, czy też dzienne ja widzę jeden duży plus - urodzisz na początku studiów, odchowasz maluszka i po obronie pracy dyplomowej masz dziecko w wieku przedszkolnym (a za rok nawt może iść do szkoły podstawowej), a Ty ze spokojem rozpoczynasz pracę w zawodzie

sudia dzienne, kierunek ścisły, 5 rok, do tego kurs pedagogiczny, zarabia mąż, jak jestem na uczelni malutką zajmuje sie moja mama, mam indywidualną organizacje wiec nie musze czesto jeździc na zajecia, miszkanie mamy. Decyzje o zajsciu w ciąże byla najlepsza w moim życiu! A moja córunia jest przecudowna i ciesze sie ze ja mam :) Wszystko to kwestia dobrej organizacji...i niestety równiez finansów.