Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kawalek_123

wezwanie za szybą po mandat

Polecane posty

Gość kawalek_123

Hej, Dostałam wezwanie od strazy miejskiej po mandat za zle parkowanie. Powaznie mowie, znak stal w takim miejscu ze nie bylo go widac. Byl to normalnie parking publiczy, ale tylko dla osob posiadjacych identyfikator spoldzielni. Parking przed basenem na ktory pojechalam wieczorem z dzieckiem. Do tego bylo tak ciemno, ze chobcy nie wiem co to nie sposob tego znaku zakazu zobaczyc. Co myslicie? Zglosic sie po ten mandat? Ma ktos doswiadczenia? kwalek

Gość obawiam sie
ze nie ma niestety tlumaczenia

Gość hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
ja mam taki mandat(bez kwoty ,tylko pisze " do wyjasnienia" ) od 4 lat w szufladzie.....(jednym kolem wjechalam na sciezke rowerowa ) na pamietke sobie zachowalam ;) , i nikt mi nie udowodni ze tam stalam , to po pierwsze, a po drugie zza wycieraczki mandat mogl "wyleciec" ;) Achaaaaa u.s. tez mi nie sciagnal z pensji ...... takze rob jak uwazasz :)

Gość tipsiczek
od strazy miejskiej mozesz wyrzucic, spokojnie! gorzej gdyby byl od policji wtedy nalezy sie zglosic ale od strazy mozesz olac- wiem z opowiesci dobrego znajomego:)

Gość kawalek_123
Ale jest napisane pouczenie, ze jesli w ciagu 7 dni nie wskaze kierowcy, albo sama sie nie zglosze, to sprawe skieruja do sadu. W sumie napisali ze mandat bedzie kosztowac 100pln jako propozycja. Wiec juz nie wiem... Moze sie zglosic, ponegocjowac i zaplacic. Choc stowka to niemalo....

Gość kawalek_123
a jak myślicie, może przyjmą rozliczenie w naturze :P

Gość kawalek_123
dowcipnis i dupek

Gość kawalek_123
nie podszywaj się !!! za węgiel zawsze tak płacę i jest ok :classic_cool: w końcuy atrakcyjna i zmotoryzowana jestem :classic_cool: PS to niżej to podszyw

Gość kawalek_123
zauwaz baranie, ze nie uzylam w poprzednich postach ani jednego ogonka w texcie, malo inteligentny jestes... polecam troche poczytac, bledy pewnie tez przeokrutne robisz i nie stac cie na dluzsza bezbledna polemike... wybacz poucz sie

Ja miałam też kiedyś za szybą taką karteczkę że mandat dostałam itd i kazali się zgłosić. Nie miałam ochoty iść, ale po jakimś tygodniu dostałam list ze zdjęciem auta itd. Poszłam więc w celu wyjaśnienia. Powiedziałam że nie zauważyłam znaku itd. Ostatecznie prosili żebym zwróciła im 10zł za zrobione zdjęcie i wypisany druczek i żebym bardziej uważała na znaki drogowe.

Gość kawalek_123
robię dobrze na parkingach :classic_cool: tzw. fulle`e w pełni akceptowalne

Gość kawalek_123
dzieki kati24 i wszystkim za posty, (poza tym wiadomo cienkiemu, malo rozgarnietmu i nieilteligentemu...szczena mu opadla i zamilkl), pewnie tak zrobie, moze faktycznie nie kaza sobie placic, troche przeraza mnie ten sad, jak bedzie sie trzeba ciagac, to wole miec to z glowy

Gość kawalek_123
choć z drugiej strony ciągać lubię ... :classic_cool: to może się zastanowię jeszcze

Gość hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
no ja mialam bez kwoty i bez straszenia sadem ,ale to bylo daaaaaaaawno temu :)

Gość idz nic Ci nie zrobia
ja juz nie raz mialam takie "listy milosne", zawsze sie zglaszalam dla swietego spokoju, zawsze konczylo sie pouczeniem.Dobra rada zrob skruszona mine, nie udowadniaj na sile swoich racji, acz kolwiek powiedz jak faktycznie bylo ze nie zauwazylas , obiecaj poprawe.Bedzie dobrze.Pozdrawiam.

Gość mysle ze mandat odnajdzie
ciebie jesli ty sie po niego nie zglosisz;)ja kiedys stanelam na chwile samochodem na chodniku jak szlam do uzedu i tez dostalam mandat.a stanelam tam bo duzo samochodow tam stalo ale jak sie okazalo im bylo wolno mi nie.ale akurat jak wyszlam to trafilam na tego straznika miejskiego i zaplacilam mandat w wysokosci 30zl i dostalam jeden punkt karny:p tak wiec radze sie zglosic niebedzie az tak "bolalo"na poczcie