Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panamas

co zrobic, zeby nie przytyc za duzo w ciazy

Polecane posty

Gość panamas

co zrobic, zeby nie przytyc za duzo w ciazy?chciałabym przytyc tak 5 kg maksymalnie

Gość tez tak chciałam
a juz mam 12kg a dopiero 25 tydz

Gość Katrika
Nie tłumaczyc jedzenia kalorycznych bomb tylko dlatego, że jest się w ciąży! to jest najgorsze. Ja przytyłam 12kg a dziecko wazyło 4100kg . I dodam, ze mam tendencje do tycia

ło jezuuuu 5 kilo bys chciala przytyc w calej ciazy???? nie wiem czy byloby to na korzysc maluszkowi... tak od 7 jest chyba norma, bo same piersi, macica, wody plodowe sporo waza:)

Gość panamas
nie chce sie rozstyc za bardzo!!oczywiscie dla zdrowia maluszka

Gość panamas
nie chce, rzrec za dwoch ale dla dwoch1!

przyrost wagi w ciazy to bardzo indywidualna sprawa .Tak samo jak przebieg kazdej ciazy.Ta sama kobieta rozne ciaze moze znosic inaczej.I tak samo z przyrostem wagi. Znam takie ktore przytylu pod 30 kg. a po roku wygladaly prawie jak sprzed ciazy i takie ktore przytyly modelowo 12 i zeszlo z nich tyle co dziecko plus wody a waga mimo wysilku i diety bardzo powoli sie obniza. To zapewne tez obiaja sie o dziedziczenia pewnych sklonnosci.Moja mama np. po 3 ciazach i 50 latach wyglada szczuplo.Ja tez po swojej ciazy raz dwa wrocilam do ubran sprzed ciazy.Ale moja tesciowa to juz kobieta przy tuszy i teraz na wiosne rodzila siostra mojego meza i mimo ze minelo 10 mcy dalej waga u niej niewiele sie zmniejszyla od dnia kiedy urodzila.Dodam ze jak sie przygladam to uwaza co je a ruchu jej przy dziecku tez nie brak. Tak ze to tez nie zalezy tak w 100% od nas samych.Ale jak sie postarac to wiele mozna osiagnac Natomiast glodzenie sie w ciazy uwazam za glupote.Dziecko i tak baedzie wszystko sobie z Twojego oragnizmu \"wysysalo\" a u Ciebie odbije sie to najprawdopodobniej od razu na wynikach morfologi czyli niedokrwistosci oraz poleca wlosy ,paznokcie a takze zeby...:O Wszystko z umiarem.Natura wie lepiej...Pozdrawiam

Gość synek
spacer spacer spacer