Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pyzy kluski na parze

Pyzy, kluski na parze

Polecane posty

Gość pyzy kluski na parze

Proszę kto ma niech przyśle przepis na kluski na parze, poznańskie pyzy - przepis w języku angielskim !! :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość te pyza
masz bana na goglach:P?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość te madrala
myslisz ze nie szukalam? ale przepis na pyzy w jezyku angielskim to nie prosta sprawa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość te pyza
słownik on line też cię zbanował:P?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość te madrala
nie pierdoło, ale chciałam zaoszczędzić sobie czasu, papa miła użytkowniczko wszystkiego naj w nowym roku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość te pyza
prawda jest taka, że leń śmierdzący z ciebie:P więcej inwencji, a nie czekasz aż ci na tacy wszystko ktoś poda hehe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość te madrala
Parwda jest taka że trzeba sobie pomagać nawzajem. A czy ja jestem leń, czy siedzę z założonymi rękoma, czy też może śmierdzę lub czy jednak pomagam innym zostaw ocenie tym co mnie znają i mają okazję powąchać. Przepraszam, ale nie mam czasu na pierdoły. Pa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość te pyza
tak na odchodne ci powiem..... ......idź przez zboże siostro :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
PYZY DROŻDŻOWE NA PARZE🌻 0,5kg mąki 4,5dag drożdży 1 szkl mleka jajko sól Mleko lekko podgrzac,rozprowadzic w nim drożdże,dodac mąkę,jajko,odrobine soli.Ciasto wyrobić.Odstawic do wyrośnięcia.Po wyrośniećiu krótko zagnieść na podsypanym mąka blacie.Rozwałkować i wykrajać szklanką,przykryć sciereczka.Gotowac na parze pod przykryciem przez 10-15 minut pozdrawiam Agripa:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mniammmmmmmmmmmmmm

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
moja babcia takie robiła i teraz też załapałam smaka, ale napisz proszę na czym je gotować, tzn. czy mogę na na jakiejś ściereczce, którą owinę garnek, czy musi to byćtakie płaskie metalowe sito. A jeżeli ściereczka, to czy podsypać je trochę mąką?? Chyba nie, ale chciałabym się upewnić

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja paruję je na ściereczce i przykrywam pokrywką,ale sa tez do kupienia takie specjalne podstawki do parowania.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość marina17
w poniedziałek próbuje smacznego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×