Carol_20 0 Napisano Styczeń 8, 2007 jak to jest z antykoncepcją po porodzie? chce mieć drugie dziecko ale nie tak szybko. Karmie piersią ale to podobno nie jest najlepsza metoda.... co innego? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ona22***** Napisano Styczeń 8, 2007 mojej kuzynce lekarka przepisała zastrzyki te które robi się raz na trzy miesiące ona też karmi piersią zapytaj lekarza to Ci przepisze te zastrzyki antykoncepcyjne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Carol_20 0 Napisano Styczeń 8, 2007 dzieki a orientuje sie ktoś ile to kosztuje? slyszałam też o pigułce Cerazette dla karmiących ale też nie znam ceny... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Aga M. 0 Napisano Styczeń 8, 2007 Ja płaciłam za Cerazette ok 40zł za opakowanie, ale się po nich źle czułam. Brałam je przez całe karmienie, czyli ok. roku Osobiście nie jestem z nich zadowolona ale to raczej sprawa indywidualna. Jeżeli chodzi o zastrzyk, moja gin powiedziała mi że z nim to jest o tyle ryzykowna sprawa, że jak wystąpią skutki uboczne, to nie można ot tak sobie przerwać jak pigułki tylko trzeba czekać aż przestanie działać, a te 3 miesiące działania są tylko takie umowne, bo zastrzyk może działać nawet... do roku. Ale tak jak wspomniałam antykoncepcja hormonalna to bardzo indywidualna sprawa, u jednej kobiety może być źle tolerowana a u drugiej dobrze. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach