Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pod pomaranczowym...

skutki uboczne tabsow- wpisujcie wszystkie!!!

Polecane posty

chodzi mi o to, co same u siebie zaobserwowalyscie, a nie o to co w ulotce.. ja mam wszystkie (poza brakiem @) objawy ciazy.. test z krwi- negatywny.. a mi rosna piersi, czasem bola, brzuch tez mi sie powiekszyl i w ogole dziwne to wszystko.. prosze opiszcie, jak jest z Wami.

Jest już wiele topików na ten temat.Spokojnie możesz sobie poczytać. Ja przytyłam ponad 7 kilo przez 4 ,miesiące (masakra)a niby nie powinnam. Bolą mnie piersi i często mam stany depresyjne..Często płaczę i częściej się denerwuje niż wcześniej zanim zaczęłam brać tabletki.Dlatego rzucam to dziadostwo!!!!Nie mam zamiaru sie truć.:):)

Gość każdy reaguje inaczej
ja np hormony znoszę rewelacyjnie,poprawiła mi sie cera nie przytyłam nawet deko ,troche bolały mnie piersi ( mąż sie cieszył bo mówił ze sie powiększyły i stały sie jędrne i twardsze :-D ) ale po pierwszym opakowaniu przestały boleć -co organizm to inna reakcja

Gość każdy reaguje inaczej
a jakie tabsy łykacie?

ja biorę diane 35 biorę je ze względów zdrowotnych bo coś moje jajniki przesteły pracować tak jak powinny.Kiedy brałam je pierwszy raz faktycznie nic mi nie było i nie przytyłam ale teraz to po prostu masakra.a piersi z numeru C powiększyły się do dużego D..lekka przesada...gdyby jeszcze nie bolały.Ale nic to przestanę brać i zobaczymy:)

Gość Rediii
Bolące nogi co prowadzi do zapalenia żył ;/ nie u wszystkich dziewczyn to występuje

Gość _krysia
Diane to straszne dziadostwo przez wiele krajów juz wycofane, nie bierzcie tego..

Gość heeeeeeeeeeee
zawroty głowy przez miesiac non stop spadek masy ciała mdłości i wymioty nerwica obrzęk piersi

tylko, ze mi sie te skutki uboczne pojawily dopiero po kilku miesiacach.. na poczatku bylo ok tylko libido spado a teraz... za tydzien ide do gina i sie wypytam CO TO MA ZNACZYC! za linki dzieki, zaraz poczytam a - biore harmonet.

topik, do ktorego ktos podal linka- jest beznadziejny... tylko sie dziewczyny wyzywaja :o a mi nie chodzi o to czy pigulki sa zle czy nie, zastanawiam sie nad skutkami ubocznymi. czy ktos ma takie jak ja? licze na kolejne wypowiedzi :)

Gość madziarkaaaa
ja od bania tabletek mialam tylko takie dziwne plamienia brązowe, co było uciązlowe jak dla mnie bo to sie działo na okrągło.Ale byłam u pani ginekolog i powiedziała że to normalne.

Gość hero
u mnie tabletki zaczęly mi szkodzic po okolo 2 latach, wcześniej zdawalo mi sie ze wszystko jest ok. Zaczelo sie od strasznych migren, potem spadek libido, potem co miesiąc lub dwa infekcje intymne . Rzucilam je w cholere, w międzyczasie zmienialam tabsy, bo myslalam ,zę sa zle dobrane, ale nic to nie dalo. Chormony widocznier bardzo mi nie slużą.Po odstawieniu myslalam ,ze wszystko wroci do normy, że zaczna mi pracowac jajniki. I rzeczywiscie zaczely, ale nie tak jak powinny. Zrobil mi sie torbiel wielkosci 6 cm na prawym jajniku i musialam poddac sie laparoskopii. Jestem juz 4ty miesąc po operacji i dopiero teraz zaczelam dostawac normalny okres. A zanim zaczelam brac tabsy mialam wszystko jak w zegareczku. Boże, jak ja żaluje że zaczelam....

Gość upi upi up

Gość za 40 zl
ja też biorę 2 lata i na początku wszystko było ok a jakies 3 msce temu sie zaczęło :O tzn potworne bóle głowy i gałek ocznych przesuszenie oczu niesamowite zmiany nastrojów przybyło mi 3 kg i cycki mnie bola i brzuch mi urósł tzn zaczela gromadzic sie w nim woda :O w ciązy nie jestem na 100 % - mialam usg dopochwowe tydzien temum za tydzien koncze ostatnie opakowanie i rzucam w pizdu :D

za 40 zl kurcze to wyglada dokladnie tak jak u mnie.. ide we wtorek do gina pogadac. wyglada na to, ze tez sie z tabsami pozegnam.. :o nie wpadlam na to z tym brzuchem i woda.. a w sumie w ulotce cos jest o retencji plynow i obrzeku.. fak!! do kitu z tym wszystkim. a tak nie lubie gumek :/

Gość hero
wiem co czujecie, ja musialam polubic gumki...

no hero.. mam nadzieje, ze ze mna nie jest jeszcze tak zle jak u Ciebie. a co do gumek, to ja mam chyba uczulenie na lateks wiec juz w ogole kicha.. :o moze spirala?

Gość fasolinka
a mnie strasznie bola nogi, cos w stylu bolow reumatycznych, a tebsy biore dopiero pierwszy miesiac i OSTATNI, te bole sa okropne, tez rzucam te dziadostwo nie sa mi juz potrzebne, bo moj facet mnie zostawil....... :(

Gość hero
biedna fasolinka... A co do uczulenia na lateks to przerąbane, nie wiem jakie są spirale, wiec sie nie wypowiem.

oj fasolinka bedzie lepiej!

Gość fasolinka
dzieki dziewczyny za pocieszenie, kiedys na pewno bedzie lepiej..........tylko kiedy?? :(

och, musiał być strasznym chamem jak nie docenił, że się dla niego trujesz!! a kiedy? jak przebolejesz, bo przeboleć musisz. ale nie załamuj się całkiem, bo przecież to nie koniec świata :) ja tabsów nie biorę - choć u niektórych nie ma skutków ubocznych, to ja się przestraszyłam tych wielu, które się zdarzają. mojej koleżance wysiadła popsuł się wzrok od tabletek i oczywiście wątroba siadła. strasznie długo była na specjalnie dobieranej koszmarnej diecie :o

oj fasolinka, faceci to nie wszystko :) naprawde. gorzej, ze nogi Cie bolaly..

Gość fasolinka
wiem ze nie wszystko, ale to byl ten z ktorym myslalam ze spedze reszte zycia....a tak jednak nie bedzie :(

fasolinka- ja Ci zycze jak najlepiej ale wiesz... moja babcia miala 4 mezow :D i nie narzekala!

Gość fasolinka
och dziewczyny, dzieki wielkie, wiem ze musze sama przez to przejsc, jakos sie otrzasnac, najgorsze jest to ze mimo iz mnie zostawil ja nadal za nim tesknie i ciagle mysle........ale dziekuje Wam za dobre slowo

oj to normalne, ze tesknisz, przeciez nie jestes bez serca! ale poznasz innego, fajniejszego :) i najwazniejsze zeby Ci zdrowie wrocilo! pozdrowienia 🌻