Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pod pomaranczowym...

skutki uboczne tabsow- wpisujcie wszystkie!!!

Polecane posty

Gość fasolinka
dziekuje za cieple slowa, rowniez pozdrawiam i zycze kolorowych snow, dobranoc.....

Gość za 40 zl
no niestety lipa ale i tak 2 lata było okej więc nie mam co narzekać :D Ładoga ---> Twojej koleżance wątroba wysiadła z jej winy bo mój gin co 3 msce mi zlecał badania ALAT i ASPAT na wątrobe właśnie bo jesli cos zlego zaczyna sie dziac to te badania to wykrywaja i gin powiedzial, że jak tylko cos nie tak wyjdzie to odstawiamy :) trzeba sie regularnie badac przy tabsach ! :)

Gość hero
szkoda, że zaden lekarz nie mowi o tych badaniach mlodym niedouczonym dziewczynom.Jestem nauczycielką, ostatnio podsłuchalam rozmowe 14-letnich dziewczynek, że jak tylk skoncza 16 lat to idą po tabletki żeby moc bez obaw wspołżyc. Szok! A jeszcze wiekszy szok ze lekarze to im przepisuja!!!

Gość ameryka
ja tez rzucam. biore ponad 3 lat i dopiero od jakiegos czasu zaczelo sie dziac. wczesniej super. teraz - brak ochoty na seks, dziwna agresja i niecierpliwosc, migreny, suchosc pochwy, i najgorsze dla mnie teraz -po kazdym okresie grzybek. genialnie!troche tego zaduzo ,wiec jednak zosatwiam je , mam juz dosć.

Gość pod pomaranczowym...
hej ja od dwoch dni nie biore.. jakos dziwnie mi z tym. ale skoro lekarz i tak zabronil mi sexu na razie :( to jakos przezyje. przy czym powiedzial to tak uroczo: "niech pani rzuci to w cholere" ;) hero- a czego uczysz?? bo ja sie bede rozgladac w najblizszym czasie za posada ;) pozdrowienia 🌻

Gość hero
ja ucze angielskiego. Dobrze dziewczyny, że rzucilyście! Tabletki to naprawde może byc dla wielu dziewczyn trucizna. Ja jestem tego najlepszym przykladem. :(

Gość hipp
bo tabletki to jest trucizna jesli biorą je zdrowe dziewczyny. One mogą być pomocne tylko przy roznych patologiach i schorzeniach.

Gość lolyy
ja biore tabsy pol roku i jest super, mimo ze mam dopiero 20 lat a mowia niektorzy ze to za wczesnie . Pozostale metody sa do bani, nigdy bym im nie zaufala.

Gość tak powiem
Ja biorę pierwsze opakowanie Rigevidonu i jest różnie. Pierwsze 7 dni nudności non stop. A teraz piersi mnie strasznie bolą, ale jeszcze 5 dni do końca. Zastanawiałam się długo czy zacząć bo bałam się że przytyję (po Cilest przytyłam prawie 9 kg w 6 miesięcy), ale gin powiedział mi że tabs to nie pół kilo boczku żeby aż tak przytyć. Jak zacznę gromadzić za dużo wody to zmieni mi na takie króte pozwolą się jej pozbyć. Zaufałam mu i tyle.

Gość hero
najdziwniejsze jest to że wiekszość ginekologów bez mrugnięcia okiem przepisuje tabletki wszystkim pacjentkom. Spotkalam w życiu tylko jednego ktory powiedzial mi jak naprawde mogą dzialac tabletki. Ale to bylo wtedy kiedy juz sobie caly organizm rozregulowalam.:(

Gość woodku
grzybica pochwy po 2 latach stosowania, bóle piersi pięc kilo więcej, mniejsza ochota na seks.

Gość hero
moge sie podpisac po tym wpisem powyzej!Niestety...

Gość HRR
skutki uboczne to dopiero wam wyjdą biedne oszukiwane dziewczyny. Mojej siostry mąż jest ginekologiem i duużo mi opowiadal na jakiej zasadzie przepisuje sie dane tabletki pacjentkom. A te wszystkie nowosci to ściema. Ale nie martwcie sie, to i tak wszystko wyjdzie za pare lat.:|

Gość lollypopy
kurcze, zaczynam chyba wierzyc że te tabletki to świństwo po tym co widze na kafeterii. Tyle skutków ubocznych....

Gość aldonnaa
ja od dawna już wiem że tabletki mają dużo więcej wad niż zalet. A najśmieszniejsze jest to jak dziewczyny piszą jak to im sie cera poprawila czy schudły (o dziwo!). Tylko nie myslą co bedzie jak przestaną je brać. Sytuacja wroci do normy a czesto bywa dużo gorzej.

Gość hero
ja tak miałam jak piszesz Aldonna. Bylo wszystko super, a tu nagle bach i wszystko mi runęlo na głowę:(

Gość msroczka
spadek libido, skurcze łydek, migreny,grzybice pochwy

Gość hero
grzybice byly paskudne, ciągle wracaly! Ale dla mnie najgorsze byly migreny- wyłączały mnie na całe godziny z życia!!! Boze jak ja cierpialam, poród to chyba bedzie dla mnie pryszcz po tym co przeszlam:)

Gość asssddda
ja nigdy nie brałam tabletek, po tym co sie nasłuchalam od znajomych i naczytalam tu na forum to na pewno nie zaryzykuje! Wole gumki.

Gość _kasica_
Ja po tabletkach miałam okropne bóle nóg i pojawiło mi się sporo tzw. pajączków na nogach. Wszystko przeszło jak ręka odjął po odstawieniu tabletek, tylko niestety pajączki zostały. Teraz wiem, że groziła mi zakrzepica, ale lekarz, który przepisał mi hormony, nie zlecił oczywiście żadnych badań, nawet nie spytał czy w rodzinie są skłonności do żylaków. Poza tym po tabletkach miałm spadek libido i przytyłam parę kilo. Ale za to włosy miałam piękne, a teraz łysieję..

Gość hipp
to niesamowite ile tabletki złego mogą zrobić w organiźmie. Takie małe tableteczki.. takie niewinne...

Gość kesaa
nie są wcale niwinne! Ja musialam je odstawić bo bym miala zakrzepice:( Teraz musze pomyslec nad inną metodą

Gość kinga22
migreny cellulit choc to nie zawsze zmienne nastroje czaem depresja .

Gość marrtta
Przez 2 lata brałam harmonet ...miałam mieć mały zabieg chirurgiczny i okazało się że mam strasznie zniszczoną wątrobę,10 krotnie przekroczonę rózne tam wyniki wątrobowe.... zbyt mało krzepliwość krwi , a lekarz pytał czy biorę narkotyki?...

Gość hippp
Boze... ! Jak czytam te wszystkie wypowiedzi to mi sie wlosy jeżą. To jakaś trucizna!

Gość antlantyda600
ja brałam logest przez 1,5 roku i wyczulam guzki,wiec udalam sie na badania do onkologa chirurga ktory stwierdzil ze tabsy antykoncepcyjne mogły przyczynic sie do ich powstania,teraz jestem po zabiegu wyciecia tych guzkow. Nie biore tabletek od ponad 2 lat i wypowiedz mojego lekarza dala mi duzo do myslenia!nie wezme do ust ani jednej tabletki!na wlasne zyczenie trulam sie tym swinstwem!Tabletkom anty... mowie NIE!!!!pozdrawiam

Gość atlantyda600
najgorsze jest to ze lekarze przed przepisaniem tabletek nie wysylaja pacjentek na badania poziomu hormonow w organizmie i przepisuja je mechanicznie,nie robiąc do tego zadnego wywiadu a taka mloda dziewczyna wierzy mu i lyka to dziadostwo!

Gość hippp
dokładnie, sama tak miałam! Mialam 19 lat i chcialam sie kochac z chlopakiem, wiec pani doktor siup i przepisala mi tabletki, jeszcze sie mnie spytala jakie bym chciala, ja jej poeidzialam że moja siostra bierze Minulet wiec moze te- no i mi je przepisala! Horror! Przeciez te tabletki są naprawde szkodliwe dla setek tysięcy dziewczyn!

witam bardzo duzo pisze sie o ujemnych skutach tabsów, oczywiście decydując się na przyjmowanie tabletek trzeba sie liczyc z możliwością ich wystąpienia ale kiedy czytam wypowiedzi na forum to z większości nasuwa się jeden wniosek: predzej czy pozniej wystąpią ujemne skutki uboczne i bedą one niesamowicie zgubne dla twojego organizmu. A przecież one nie występują u kazdego, co prawda ja zażywam je bardzo krótko bo ok 6 miesięcy ( nie mialam do tej pory zadnych skutków ubocznych) ale kilka moich znajomych zazywa je juz kilka lat i sa bardzo zadowolone. Tak więc uwazam ze decyzja o stosowaniu tabsów jest indywidualnym wyborem kazdej osoby i musi się ona liczyc z możliwymi konsekwencjami ale bez przesady nie straszmy sie nawzajem bo nie na tym to polega. :)

ja brałam ponad 5 lat mercilon. nie przytyłam ani grama, za to po odstawieniu, bardzo. piersi z b na d wskoczyły i zostały nawet po odstawieniu. w ogole nie mialam ochoty na seks, mogł dla mnie nie istniec. przestałam brac jakies 3 lata temu. nie zachodzę w ciąże, mimo, że w ogole sie nie zabezpieczamy. do tego mam częste jazdy ze stanami zapalnymi, ale to być moze po wymrożonej nadżerce, nie wiem. miałam tez jakies bakterie, kupe kasy kosztuje leczenie i nie zawsze pomaga. doszłam do tego etapu, że maiłam dość i w cholere przestałam to leczyć. czuje się ok, ale musze brać lactibios femine codziennie. infekcje powracają, ale szybko mijają. niepokoi mnie tylko to, że nie zachodzę w ciążę. ale nie wiem, czy przyczyną mogą być tabsy.] pozdrawiam:)