Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewa 105

BLIZNY PO TRĄDZIKU

Polecane posty

Gość Ewa 105

Chciałam zapytac, czy macie jakis sprawdzony sposob na blizny po tradziku? Jak bylam nastolatka strasznie duzo wyciskalam i do tej pory mam defekt na twarzy:( Przykrywam to roznymi podkladami, ale uzywanie podkladow poteguje moje zaskórniki:( Prosze pomozcie

Gość Anuśśśśś
ja proponuje wybrać sie do dermatologa i napewno cos przepisze od blizn albo u kosmetyczki na jakieś kwasy złuszczające są różne maści

Gość Ewa 105
Dzieki za rade, ale te zabiegi sa bardzo drogie, a jesli chodzi o masci to jedna dermatolog polecila mi jakis cepan czy cos takiego i g... pomoglo:( moze ktos z wlasnego doswiadczenia wie co pomaga?

Gość karinkaaa_22
przemywanie twarzy moczem pomaga...wiem ze to moze troszke obrzydzac ale pomaga naprawde mocz zbierasz tylko rano zaraz po wstaniu i zbierasz np do słoiczka troszke tak jak sikasz to chwile odczekasz zbierasz mocz i znów sikasz czyli tak ze srodka taki wogóle niczym niepachnie, naprawde sama przemywałam ok 2 miesiecy i mam buzie jak marzenie zero pryszczy blizny piojasniały sa mniej widoczne

Gość wy-szu-ki-war-ka fo-ru-mo-wa

Gość Ewa 105
Tylko zastanawiam sie jak to robic? tzn. jak chce zrobic makijaz. mam po tym przemyc tylko tonikiem, czy woda tez? czy ten mocz trzeba iles czasu trzymac na twarzy?

Gość vinca
ja rownierz przemywam blizny moczem, juz od jakis 2 miesiecy i musze powiedziec, ze pomaga:) zjasnialy i zaczynaja sie wygladzac:) :) :) przemywam tylko wieczorem przed snem, czekam az wyschnie i nakladma krem nawilzajacy lub masc rumiankowa Kamillosan(polecam). :)

Gość Ewa 105
ale edna osoba poradzila mi ze najlepszy jest ten mocz z rana. to trzymasz go do wieczora? czy to nie ma znaczenia z jakiej pory dnia/

Gość mocz serio działa

Gość vinca
czesc:) powiem tak ja z rana nie mam czasu na przemywanie poniewaz codziennie wstaje o 5 i gnam do pracy:) wiec robie to wieczorem, poprostu sikam na wacik i przecieram blizny. mozliwe,ze ten z rana jest najlepszy, ale ja pozostane przy wieczornym, tak jest mi najwygodznie:)

Gość Ewa 105
dzieki Wam dziewczyny. duzo z Was wybralo te metode. Mam nadzieje ze mnie te pomoze. Gorzej jak maz wyzdrowieje i bedziemy spac razem:( fuj, jak mu wspolczuje jak ja sie tak wyslaruje:( albo wtedy zwatpie i nic nie poradze:( vinci jak dlugo to stosujesz/ pomaga Ci? Jakie Ty masz blizny? Duze/ Ja raczej srednie i tez niewielkie dziurki:( mam nadzieje ze nie sa zbyt duze dla urynoterapii i ona da im rade:)

Gość vinca
hmmm moje blizny sa raczej srednie... i kilka kropeczek ;) a mezem sie nie przejmuj!! nawet nie poczuje!! poprostu musisz poczekac kilka minut az wyschnie na twarzy, przez ten czas mocznik 'odparuje' :) nie bedzie czuc zapachu, a potem wetrzyj krem nawilzajacy bo mocz moze Ci wysuszys skore!!moj narzeczony nic nie czuje, bo wiem ze zaraz by zapytal co to za zapach,albo czym sie wysmarowalas;) ja stosuje od jakis 2 miesiecy i wiedze poprawe!! zjasnialy i sa leciutko plytsze!! do slubu mi pozostalo 3 miesiace i mam nadzieje, ze choc troche przez ten czas poznika, niestety jest to kuracja dlugotrwala, ale jak do tej pory jedyna , ktora na mnie skutkuje:))

Gość Ewa 105
vinca - wlasnie juz wczoraj wypróbowalam, w ogole nic nie czuc:) mam nadzieje, ze to mi pomoze. tez sie spiesze do slubu, ale mi zostalo 4 miesiace. bo moj mąż to narzeczony - ale juz tak go nazywam (mąż) :) jak mozesz daj mi gg to kiedys pogadamy o przygotowaniach, tylko ze my narazie bierzemy tylko cywilny:) mam nadzieje ze bede miala ladna buzke:) w sumie to najtansza i najmniej pracochlonna kuracja, a tyle osob pisalo juz na forum ze im pomoglo. pozdrawiam:)

Gość Kulka-a
współczuję... ale ja jakieś chyba szczęście mam. Wyciskam, blizna jest na jakiś tydzień, góra dwa, a potem nic nie widać :). Na blizny dobry jest krem z Soraya. Podobno. I jeszcze jakaś maść ze ślimaka.

Gość Ewa 105
Kulka-a Tylko Ci pozazdroscić:)

Gość dobra dieta
na trądzik

Gość pryszcz
Zamiast moczu-cebula. Nie wiem co ma przyjemniejszą woń:D, ale podono redukuje przebarwienia i usuwa trądzik (wywołany b.gronkowca)

Gość tak tylko to co kupujecie
Najlepszy jest oczywiscie kolagen naturalny,o którym tu nikt nie wspomina

Gość MoczNaTawrz
Od kilku dni stosuję też urynoterapię + Duac+Acne Derm+Meta*****+inne tego typu toniki i powiem że widzę poprawę skóra jest jaśniejsza + ładnie wysusza świeże Pryszcze. Pozdrawiam

Gość kapitanmalgosia
jezu dziewczyny jakie poświęcenie, mocz, jestem w szoku. u kosmetyczki można przecież zrobić specjalne peelingi na takie blizny, ja bylam w spa cece na takim, połączenie kwasów owocowych i super daje efekty.

Gość Wigdzii.
mam ten sam problem , wybralam sie do kosmetyczki na laser robi sie to co miesiac koszztuje to okolo 100 zł jeden raz , ale naprawde pomaga po 2 razach widac efekty .

Gość wiedzminka
a wiece tak Was wczoraj czytalam i tez stosuje ten mocz od wczoraj, mam takie dwa przebarwienia widoczne mam nadzieje ze pomoze.... jak ktos ma kase niech sobie chodzi do kosmetyczki... a jak ktos woli metody naturalne to niech takie stosuje i tyle w temacie :)

Gość wiki327
polecam wybranie sie do dermatologa i zapytanie o leczenie kwasem, zabieg kosztuje ok 100 zl plus leki... najwiekszy minus to okres rekonwalescencji ok 2 tyg. :) i niestety o tym nalezy myslec jak najwczesniej bo pozniej to skora coraz gorzej sie regeneruje, efekty widoczne, przeszlam 3 zabiegi w okresie dorastania i w chwili obecnej nie widac sladu po tradziku i bliznach,

Gość cepan
tylko i wyłącznie

Gość Mycha...
witam Wszystkich...widze że wiele dziewczyn ma problem z trądzikiem i Bliznami po nim...Mam to samo próbowałam już tylu metod i nic... ale od pewnego czasu Myje Twarz Emulsją CETAPHIL, Jest dostepna w aptekach... troche mi pomogła ale pozostały mi jeszcze blizny i nie wiem jak mam sie ich pozbyć ;/

Gość werbla
inwazyjna metoda - laser frakcyjny uszkadza aby zregenerować kolagen w skórze druga metoda wypełnianie ubytków w skórze trzecia metoda akceptacja blizn

Gość marchewka-nie-skalana
O czymś takim jak żyworódka słyszałaś ??.To taka roślina która jest bardzo dobra na tego typu przypadłości.

Gość Mycha...
do Werbla- a ile kosztują takie metody ???

Gość Mycha...
Nie słyszałam o takiej roślince... a Gdzie można dostać tą Żyworódke ?

Gość werbla
metoda pierwsza jest kosztowna właśnie wybieram się dzisiaj na drugi zabieg usuwania blizn i rozszerzonych porów laser frakcyjny jest jedyną metodą usunięcia blizn maści mocz i kremy nie zlikwidują blizny to poważny ubytek w skórze krem tego nie wypełni także no- scar krem na blizny nic nie pomoże koszt jednego zabiegu wynosi 1500zł trzeba wykonać zabiegi jednak ja poddałam się projektowi STOP BLIZNOM i płacę za 3 zabiegi na twarz 2300 zł można wejść na stronę internetową pod hasłem STOP BLIZNOM i zarejestrować się po jakim czasie zadzwoni telefon z propozycją umówienia się z panią doktor na bezpłatną konsultację