Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewa 105

BLIZNY PO TRĄDZIKU

Polecane posty

Gość werbla
jeśli już mamy trądzik nie wyciskać nie opalać się na solarium odpowiednia dieta nisko tłuszczowa kosmetyczka wykona prosty zabieg oczyszczania poprzez kawitacje nie wyciskając palcami używać glinki zielonej jako maseczkę algi również rewelacja i kupić w aptece normaderm z firmy Vichy

Gość niezapominajka**
ja zaczełam stosowac przemywanie twrzy moczem nie wiem czy to cos da ale próbuje stosowałam kawsy mikrodermobrazje kremy rozne domowe sposoby i nic efektu nie ma jedyny ratunek w moczu a fracel za drogi i twarz zmasakrowana po nim wiec jak sie w pracy pokazac załamuja mnie te blizny a bardziej slady czerwone załamana jestem czy taka oszpecona mam zostac juz do konca swoich dni

Gość annaaaaaaatg
ja wszystkim polecam masc witaminową likwiduje blizny i przyspiesza gojenie zawsze mialam pryszczatą morde i tak od ponad o.5 roku stosuje te masc i mam buzke jak pupcia, stosuje ją tylko wieczorem bo jest troche tlusta i UWAGA! kosztuje od 3 do 5 zł :D

Gość tak ale trzeba tez wiedzieć
To dlaczego nie chcesz zastosowac olejku rycynowego,niezapominajka**???

Gość tak ale trzeba tez wiedzieć
I UWAGA olejek rycynowy kosztuje 1,8zł

Gość gość
miałam dużo blizn po trądziku i moim zbawieniem stał się gabinet Hydro Arch we Wrocławiu, który pomógł mi usunąć problem;)

No ja wszędzie polecam zabiegi w Clinica Cosmetologica z Gdańska bo naprawdę tam po prostu specjaliści odmieniają i polepszają jakość życia ludziom :) Po zabiegach Surgenem i peelingami nie musiałam chodzić od kosmetyczki, a to są przecież dodatkowe koszta, zresztą na blizny nie ma nic lepszego niż właśnie takie zabiegi. Tutaj link do oferty z której skorzystałam: https://clinicacosmetologica.pl/artykuly/blizny-potradzikowe-zanikowe/

ja tam się nie bawiłem w tańcu i poszedłem odrazu na zabieg laserami, bo nie wierze w cudowne kremy, zresztą nie mam czasu na takie pierdoły a blizny po trądziku miałem spore. Ten zabieg nazywał się jakoś Laser Harmony czy jakoś tak i efekty są z******te. Lepiej pójść raz a dobrze

Gość gość
no to jest prawda, na takie blizny jest teraz bardzo dużo zabiegów, wiele możliwości i większość z nich jest bezinwazyjna i bezbolesna, to nie to co kiedyś że wychodziłeś z takiego zabiegu poparzony z podrażnieniami, miałam zabiegi dermapen w klinice http://artederm.pl/ jestem z nich bardzo zadowolona

Gość gość
Przekonałam się po długim czasie, żeby iść na zabieg. Ostatecznie decyzję podjęłam po darmowej konsultacji u pani kosmetolog w Clinica Cosmetologica w Sopocie. Doradziła mi abym wybrała zabieg Mobilift i sprawdził się rewelacyjnie na blizny :D

Gość cxc
Najlepiej będzie jak pójdziesz do dobrego dermatologa albo kosmetyczki na odpowiednio dobrany zabieg dla Ciebie :) Polecam tutaj poszukać https://ranking.abczdrowie.pl/

Gość gość
Próbowałam różnych sposobów, ale dopiero zabieg laserowy dobrze zadziałał. Na grupie społecznościowym osób z podobnymi problemami polecono mi Dermapoint i Katarzynę Mierzwińską. Zabieg przyniósł spodziewany efekt, blizny są teraz niemal niewidoczne, przykrywa je lekki podkład a bez niego też nie rzucają się w oczy tak jak przedtem.

Gość gość
Clinicacosmetologica reklama prawie na kazdym forum... bez komentarza

Gość gość
Blizny po trądziku usuniesz zabiegiem estgen, to nowość dostępna w niewielu gabinetach, ale działa cuda

Gość olej cbd

ja jestem po kuracji olejkiem CBD i maścią dr. Muller , miałam blizny po operacji na kolanie, olejek używałam 3 razy dziennie, systematycznie. Blizny stawały się mniej wypukłe, bledsze i mniejsze, a teraz są prawie niewidoczne...Konopie przyczyniają się do gojenia się ran. Łagodzi ból i przyspiesza proces gojenia. Sugeruje to co najmniej kilka badań. polecam olej cbd 5 % essenz i maść konopna z CBD Dr. muller stosowane razem na ranę odnoszą rewelacyjny efekt polecam spróbować można kupić tu konopiafarmacja pl

Gość agatika

Polecam zabieg z wykorzystaniem lasera CO2 Frax!, wykonują go w Klinice Zdrowych Nóg w Warszawie. Efekt jest bardzo szybki, koleżanka korzystała i bardzo mocno zostały jej blizny zredukowane, praktycznie nie widać. 

Gość gość

leczenie trądziku i blizn potrądzikowych www.lenartowiczclinic.pl

Gość Hipsterka444

Ja próbowałam różnych peelingów, kremów i maści ale niestety nic nie pomagało. Dopiero z bliznami poradził sobie laser w Vici Clinic w Krakowie. Zabiegi były wykonywane przez pana Bartosza - widać, że zna się na rzeczy. Efekty są super, blizny się znacząco spłyciły.

Ja wlasnie jestem zadowolona ze Restylane Skinbooster - na prawdę fajny efekt daje, skóra jest odświeżona i taka gładsza. Jak dla mnie to idealne rozwiązanie w młodym wieku.

LAser to świetna sprawa, ale też dobrze działają mocne kwasy typu TCA (ostatni dzwonek na ten kwas) + kwasy domowe np. the ordinary (chociaż tu efekt będzie bardziej rozjaśniający niż spłycający. 

Trądzik i blizny po nim powstałe najlepiej leczyć u dermatologa lub lekarza medycyny estetycznej. Polecam www.lenartowiczclinic .Mnie pomogły zabiegi z peelingami medycznymi, zmiana pielęgnacji oraz  dobrze dobrana dieta 🙂

Ja miałam dość płytkie, ale jednak liczne i widoczne blizny potrądzikowe i przyznam, że glinka zielona zawarta w maseczce Bielendy z serii botanical clays bardzo mi pomogła. Maseczka nie tylko dobrze normalizuje, ale przede wszystkim fajnie detoksykuje i nawilża. Bardzo dobry produkt wart swojej ceny 🙂

u mnie na blizny podziałał Restylane Skinbooster - bardzo ładny efekt, równa skóra i wygładzona. Jestem mega zadowolona z tego zabiegu bo w końcu moja skóra wygląda normalnie!