Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze o odpowiedz

Diane ??mam brac ale czy pomoze?

Polecane posty

Gość prosze o odpowiedz

mialam zrobione badania dwoch hormowno, lekarka wypisala mi Diane( ma pomoc na uregulowanie okresu, nadmierne owlosienie, brak biustu:(....ale naczytalam sie tak niegatywnych opini o tym srodku.Co robic>

Ja miałam podobny problem....Najpierw go brałam i było ok.Później była przerwa i postanowiłąm znowu zacząć i lipa i to jest mój osttni tydzień brania tego dziadostwa!!Wiez każda reaguje inaczej i akurat Tobie oże pomóc..mnie nie pomogło to znaczy na owłosienie owszem ale nie tak jakbym chciała....ale spróbować możesz:):)

Gość ja biore pełny rok
cera ? wszyscy mnie teraz podziwiają bez makijażu a miałam zawsze ksywe "syfek" :p nie no ale ma serio miałam zawsze jak pamiętam masakra pryszczy - pełno ropnych . Teraz nie mam ani jednego - a i okres mniejszy i wszytsko w pełni tolerowane :) ;) pozdrawiam p.s co niby tak negatywnego można powiedzieć o Diane ??

oj bardzo dużo..........tak jak powiedziałam każda kobieta to osobne indywidium i każda ma inny organizm jednej zaszkodzi a drugiej nie tak jesteśmy ukrztałtowani:)

Gość ja biore pełny rok
Ale co ?????? :o napisz czekam . Jak chcesz pisać że szkodzi na wątrobe to nie pisz bo to jest totalna bzdura przecież składniki tabletek chronią większość naszych narządów no i wątrobe w małym stopniu ale też.

na wątrobę to szkodzi wszystko nawet antybiotyk ale ja ne mówię o ym....Mówię o innych skutkach ubocznych.Kiedy brałam je pierwszy raz faktycznie było ok.Ale teraz nie jest kolorowo. No więc piersi z C urosły do D. Bolą mnie cały czas.Mam stany depresyjne nic mi się nie chce i co najważniejsze przytyłąm 7 kg narazie..i nie mam zamiaru więcej A miesiączki jak miałąm bolesne tak mam no może troszkę mniej boli ale wogóle boli a nie powinno....Z forum się dowiedziałam ze nie tylko ja mam takie objawy

Gość ja biore pełny rok
Jejku :( przykro mi. Ja sporo o tym czytałam i pytałam ginekologów o Diane zanim zaczęłan zażywać . Wiem że piersi urosły mi z B na D ale i też przytyłam 5 kg - to niedużo ;) jak na mnie :p Więc nikogo nie namawiam - proponuję skonsultować z lekarzem prowadzącym antykoncepcji hormonalnej .

ja już narazie mam dosyć najpierw brałam tabletki z lekiem hormonalnym spironol po nich schudłąm ponad 10 kg. a to dlatego ze one strasznie odwadniaja i musiałam dużo pić ale znowu po nich dostałąm zapalenia.i jajniki przestały pracować i datego dostałąm Diane a teraz znowu to.Normalnie kobiety to czasem maja przesrane....

Gość ja biore pełny rok
Zapytam jeśłi moge ;) spironol powiedz w jakim celu brałaś ? I jaki ma zawatośc hormonów ? A może zbyt duża regulacja w tą i we wte ?? ?? ?? Może za duży spadek - jedne mogły zawierać bardzo dużo a jedne malutko ?

Spironol brałąm na nadmierne owłosienie w pewnych miejscach.i faktycznie pomogło ale na inne zaszkodziło...Nie wiem ja chyba mam taki organizm...

Gość ja biore pełny rok
może widzisz -na nadmierne owłosienie ? miejscowo ?? Czy to by ły tabsy ? nie zrozumiałam . a no i powiedz szczerze - czy ten lek ma podobne działanie jak Diane ("niby ten skutek uboczny zwany antykoncepcją") ?? ;)

tak to były tabletki.Ale nie antykoncepcyjne tylko hormonalne kiedy ma się za duzo pewnych hormonów.Najpierw je brałam z tbletkami antykoncepcyjnymi ze względu na nieregularne i bolesne miesiączki ale inne nowanette(nie pamiętam jak się to pisało).Po tem lekarz powiedzaiał żeby odstawić Nowanette i brać sam spironol no i brałam...do czasu faz z organizmem....Porobił mi badania i stwierdził że moje jajniki przestały pracować tak jak powinny.I przepisał mi diane..

Gość ja biore pełny rok
O FUCK CO TO ZA LEKARZ ??? :o przecież dzięki Diane niby maja normalie pracować ?? hahah chyba żart !! nieno spoko naserio ten lekarz ... Diane nie powinny ci przywrócic normalnego funkcjonowania . Z tego co mi moja gin gada zawsze że jak chce zajśc w ciąże ( a planuje pod koniec tego roku ) - musze pół roku przed planowaniem zaprzestać brania ponieważ jajniki muszą sie odbudować tzn że one są tak jakby czymś nakręcone i nie pracują po Dianie jak powinny . To tyle co wiem . Tasia123 🌼 dla Ciebie

wiesz to ginekolog-endokrynolog.Nie wiem ja się nie znam wiem że jak się chce zajść w ciąże to trzeba przestać wcześniej brać tabletki ale myślałam że z innego powodu.Żeby organizm przyzwyczaić do normalnego funkcjonowania.Wiesz ja się nie znam na tym przepisał to brałam.Wydawało mi się że o dobre rozwiązanie ale przestanę narazie brać i zobaczymy jak będzie i co będzie:)

Gość ja biore pełny rok
tasia ja też sie na tym wszystkim nie zna za dobrze ale chce po prostu poradzić omówić sprawe itd :) a wiesz że tak też czytałam na innym forum że lekarz pacjentce przepisał pacjentce Diane na 2 miesiące i kazał próbować w dalszym ciągu się starać ? ;) No to tyle z tego co rozumiem ty narazie nie strasz się ? ;)

Gość ja biore pełny rok
Tasia odezwij się też dzis :) fajnie się z Toba pogaduje :p ;)

jeżeli chodzi o staranie się??o dzidziusia tak??No więc nie staram się.Narazie. W maju wchodzę za mąż i chcę sobie jeszcze pożyć z mężem:) więc narazie z Dianą stop no a w kwietniu znowu trzeba iść po tabletki antykoncepcyjne:( chociaż nie chce mi się o tym myśleć no ale trzeba jeśli chcemy mieć swobodę:)

jak dodać jakiś temat do moich tematów??bo jakoś nie mogę a mozę nie umiem??

Gość ja biore pełny rok
Cześć ano tak też myślałam :) że narazie nie chcesz . Musisz być zalogowana i dodać z prawej strony na plusiku . :)