Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam taki dylemacik

co zrobic co dodać

Polecane posty

Gość mam taki dylemacik

żeby mielone były pyszniutkie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pierogi pierogi
dodaj przysmazona cebulke i koniecznie przypraWE DO MIELONYCH

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Mięsko musi być z kawałka-mielone w domu[zadne kupne mielone]. Dla mnie najsmaczniejsze są zwykłe mielone jedzone u babci:-) -tylko mięsko,jajo,bułka namoczona ,sól i pieprz.Ja czasami dla urozmaicenia dodaję duuuużo natki pietruszki i czosnku-są bardzo dobre-ale babcine są lepsze :-) Nieraz jako dodatku używam koperek,innym razem uduszone pieczarki-to zależy na co masz w danej chwili smaka :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość musi byc
galka muszkatolowa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gałka m
???????chyba oczadziałaś /łeś :P do mielonych....hehehe śie uśmiałam:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja dodaję surową cebulkę, drobniutko pokrojoną + standard, czyli sól i pieprz, jajko i bułkę namozoną w mleku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość w ogóle i ch nie robić
:classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja dodaje sporo rozgniecionego czosnku, majeranku, sol i pieprz, ew. inne ziola suszone lub swieze zamiast majeranku, jajko, otreby. nigdy nie dodaje zadnej bulki (namoczonej ani tartej, do panierunku tez otreby), bo po co rozmydlac smak czyms, co jest bezwartosciowe i tuczace. nie dodaje tez \"przyprawy do mielonych\", bo t oglutamian sodu, a nie cierpie tego tandetnego smaku. kotlety robie z samej wolowiny, czasem z indyczego, inne miesa pewni tez bylyby dobre. smaze je na oliwie. po smazeniu zalewam patelnie niewielka iloscia czerwonego wina, zeskrobuje pyszne pozostalosci, wrzucam troche grzybkow suszonych razem z woda, w ktorej sie moczyly, gotuje pare minut do odparowania cieczy, dodaje wedle potrzeb soli i pieprzu oraz swieza natke. oto sosik do kotletow.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja również
nie dodaję bułki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość cebulka musi byc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×