Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dla mnie to niezrozumiale

po co tak naprawde piszecie pamietnik?

Polecane posty

Gość dla mnie to niezrozumiale

zawsze mnie to zastanawialo.. jak jak zaczelam pisac pamietnik to juz po 3 dniach skonczylam bo po prostu nie widzialam najmniejszego sensu... jak to jest z wami

Gość sssssssdddddddwwwwwwwwww
moj chlopak jest teraz za granica i ja np pisze zapiski z kazdego dnia..moje mysli, odczucia..zal, smutek, radosc.. itp itd wszystko.... i jak wroci to dam mu to.. niech wie co czulam jak bylam sama. ..bez niego.. to tez swojego rodzaju pamietnik :) a zawsze jak sama sobie pisalam, to tez konczylam po 2 edniach..a teraz mam dla kogo to robic:) pozdrawiam

Gość doronja
jak ktoś lubi, to niech sobie pisze...

Gość piszę
od 7 lat. Nie dzień w dzień. Tak się chyba nie da. Czasem jest przerwa, nawet pare miesięcy. Dlaczego pisze? Bo to taka rozmowa ze sobą. Zwlaszcza wtedy, gdy są zawirowania mnie to bardzo pomaga. opisze, wyżalę się, powiem to , co naprawdę myślę. Zauwazyłam, ze to ważne szczególnie przy negatywnych emocjach. No, a po pewnym czasie, to nawet fajnie się to czyta. :)

Udowodniono, że pisanie pamietnika jest złe, ponieważ dłużej rozpamietuje sie złe emocje. Zapisuje się złe rzeczy ktore sie przytrafiły, a potem czytając je na nowo się o nich pamięta. :-(

Gość piszę
ech, te badania. nijak mają się do życia. Mnie to bardzo pomaga. nawet jak wracam ,nic się nie dzieje. tylko zdumienie "ojej, tak było, a teraz tak nie czuje". i co ciekawe, nie należę do osób, które długo grzebia sie w jakichs złych stanach. Jak je opisze w pamiętniku, tam je przepracuje, to już potem jestem spokojna.

hehe ja swoj 1wszy pamietanik zaczelam pisac w podstawowce hehehe ...... smiechawa byla jak odnalazlam Go po paru latach................ ja tez pisalam cos w stylu pamietnika jak moj men byk na emigracjii,pisalam swoje przemyslenia,swoj bol i lzy tam przelewalam.............teraz to nie prowadze pamietnika bo nie odczuwam takiej po3eby i nie mam czasu na to a w jakiej formie prowadzicie ten pamietnik? bo tearz duzo ludzi zaklada blooooooooogi :D

Gość iaaaaaaaaaaaa
ja piszę żeby sie wyżyć :D jak tak czytam to albo powalone zapiski z klas 1-3 i ew. 4 albo kolejny dół XD