Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szoki

zmiana tabletek - czuje sie fatalnie...

Polecane posty

Prosze Was bardzo o pomoc, od wrzesnia bralam Harmonet ale po kilku opakowaniach chcialam go zmienic na Microgynon poniewaz czulam klucie w sercu, nieraz bardzo bolesne. Przeczytalam ulotke z ktorej wynikalo, ze mam dwa wyjscia - nie robic przerwy miedzy opakowaniami, czyli wziasc ostatnia tabletke Harmonetu i od razu nastepnego dnia pierwsza Microgynonu - zrobic przerwe i brac nowe tabletki tak jak stare, rozpoczac pierwsze opakowanie tego dnia ktorego powinnam wziac normalnie po okresie. Wybralam pierwsza opcje bo inaczej okres wypadlby mi w Wigilie, chcialam tego uniknac. Po rozpoczeciu brania Microgynonu bylo mi bardzo niedobrze, mialam mdlosci, nic mi sie nie chcialo. Ciagle jestem bardzo zmeczona, spie ok 16 -17 a w nocy juz pozniej nie moge. Boli mnie brzuch, mam plamienia. Z ulotki wynikalo ze moge uprawiac seks bez dodatkowego zabezpieczenia mimo zmiany tabletek, odczekalam chyba ok 6 dni po wzieciu pierwszej tabletki. Chcialabym poznac wasze opinie, czy moje samopoczucie wywolane jest tym ze to pierwsze opakowanie i mam prawo sie tak czuc czy jest sie czym niepokoic (ciaza?)

Gość wedlug mnie
jestes jedna z wielu dziewczyn ktore po prostu czuja sie fatalnie po hormonach. a porownywalas sklad obu tych tabletek?

Gość wedlug mnie
Femoden =Minulet (0,075 mg gestodenu i 0,03 mg etinyloestradiolu) Harmonet = Logest (0,075 mg gestodenu i 0,02 mg etinylestradiolu) Mercilon = Novynette (0,15 mg dezogestrelu i 0,02 mg etinylestradiolu) Regulon = Marvelon (0,15 mg dezogestrelu i 0,03 mg etinylestradiolu) Microgynon 21= Rigevidon = Stediril 30 (0,15 mg lewonorgestrelu i 0,03 mg etinylestradiolu)

wiem ze Microgynon ma troche wiecej hormonow niz Harmonet, zawsze pierwszy miesiac jest najgorszy podobno ale chcialam zapytac czy mam sie moze czym martwic...? Wydaje mi sie ze zgodnie z ulotka zrobilam wszystko dobrze, nigdy nawet nie zapomnialam zadnej tabletki. Kiedys juz bralam Microgynon (ok rok temu, ale przerwalam) i bylo wszystko ok.

Gość elllia
czesc!! ja zmienialam z cilestu na mercilon. i tak jak ty nie zrobilam przerwy. Podczas brania tabletek nie mialam zadnych skutkow ubacznych natomiast nie wystapila mi @ podczas 7 dniowej przerwy, podobno tak sie czasem dzieje w ciazy raczej nie jestem bo test wyszedl negatywnie pozdrawiam

ja od tygodnia mam plamienia, dzis wzielam ostatnia tabletke. Mam nadzieje ze to tylko ten pierwszy miesiac, organizm sie przyzwyczaja i takie tam... Ale boje sie, nie ma co:(

Gość gość
xJV6znaVQ56lsVbqXVxK45e8