Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Alcia91Wroc

Wizyta u ginekologa

Polecane posty

Witam. Boję się że mogę być w ciąży... W związku z tym chcę się wybrać do ginekologa. Mam do was pytanie - lepiej wybrać się do przychodni czy prywatnie? A jeśli prywatnie to ile taka wizyta może kosztować? Jeśli któraś z was była kiedyś w ciąży to proszę.., niech napisze jakie miała pierwsze objawy ( ok1-5 tydz.) Z góry dziękuje za wypowiedzi

Gość osz gąski gąski...
myślę że w wieku 16 lat nie uprawia się seksu, tylko uczy się do klasowek

Gość Oliwia21
Ja jestem w ciązy i chodzę do przychodni, to nie ma znaczenie jak się idzie tylko czy dobrego lekarza się wybrało. Prywatnie wizyta kosztuje ok.50 zł. Moje objawy były takie, że nie miałam okresu i zrobiłam test po 1 tygodniu i wyszedł pozytywnie.Do lekarza poszłam dość puźno, bo cięzko się bylo gdziekolwiek dostać.

Gość wedlug mnie
zrob po prostu test ciazowy kosztuje ok 12 zl. a jesli chodzi o wizyte prywatnie, zalezy tez z jakiego mista jestes np w katowicach kosztuje ok 100zl zas w bytomiu juz ok 50 zl , oczywiscie + koszty dodatkowych badan

Gość ania82krakow
u mnie wizyta kosztuje 40 zl .. ja poszlam privatnie. nie cierpie kolejek. stwierdzilam, ze o i tak jedyny lekarz do ktorego chodze i nie jest tak mega drogi. pozdrawiam PS.. nie moge sie powstrzymac zeby to napisac: najpierw pomysl pozniej zrob. masz dopiero 16 lat!!!!!!!!! ja w Twoim wieku.......:) koniec kazan! wszystko jedno gdzie pojdziesz, lekarze, ktorzy przyjmuja rano w przychodniach po poludniu przyjmuja w priv gabinetach. Ci sami

A jeśli na przykład ... (chociaż mam nadzieje że nie!) okazało by się że jestem w ciąży... i poszłabym do ginekologa prywatnie to mógł by mi on przepisać tabletki na poronienie typu cytotec itd. ?? Czy powiedział by że to mój problem ?? :(

Gość wedlug mnie
pewnie moglby ale pewnie za dodatkowa oplata. i najpierw radzilabym sie jakos dowiedziec gdzies ktory lekarz bez wiekszych problemow przepisalby takie tabletki. kurcze tez kiedys bylam mloda i glupia ale na szczescie az takich problemow nie mialam:/ sorki ale to samo tak po prostu sie nasuwa. jesli okaze sie ze nie jestes w ciazy to zanim kolejny raz pojdziesz do lozka to pomysl o jakims zabezpieczeniu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość bardzo mala mi...
przepraszam ze tak Ci powiem.. ale dlaczego nie mozna myslec PRZED tylko PO!!?? wiadomo ze nie ma metody 100% ale tyle jest na naszymrynkun preparatow- nie sa drogie- przynajmniej tansze niz postinor!! -prezerwatywy -globulki -tabletki -plastry -wkladki -zastrzyki etc.. czy naprawde jest tak ciezko sie zabezpieczyc!? sex wcale nie jest wtedy gorszy.. poza tym, nie obraz sie ale, jak sie mowi A to trzeba powiedziec B. skoro jests na tyle dorosla zeby uprawiac sex to trzeba myslec o konsekwencjach i umiec wychowac i KOCHAC to dziecko. mam nadzieje ze Ci sie udalo.. a nastepnym razem jak pojdziesz do lozka to zasnanow sie nad tym co Ci napisalam.. pozdrawiam!

Jutro zrobie sobie test ciążowy... Mam nadzieję że będzie negatywny. Trzymajcie za mnie kciuki... A co do niektórych wypowiedzi... Wiem że jestem nieodpowiedzialna... Fakt. Ale proszę was - rozumiem że każdy ma prawo mieć swoje zdanie ale oszczędzcie mi tych tekstów... Chociaż w pewnym sensie przyznaje wam rację...

Gość bardzo mala mi...
powinnas przyznac w calym sensie:( jestes jeszcze bardzo mloda!! zastanow sie nad tym co robisz, bo konsekwencje sa na CALE ZYCIE!!!! i masz racje! jestes nieodpowiedzialna

Gość wedlug mnie
a jesli okaze sie najgorsze to chociaz mozesz liczyc na swojego chlopaka? ile on ma lat?

Gość bardzo mala mi...
na chlopaka i na rodzicow z obu stron... jakos to bedzie. pretest jutro zrob..a narazi sie nie denerwuj.. moze nie masz czym.. to byly plodne czy nieplodne dni? oblicz sobie dla swietego spokoju. pozdrawiam!