Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anulka30

dziwne ukłucia w głowie...zaczynam się bać..

Polecane posty

Gość anulka30

od tygodnia mam strasznie bolesne ukłucia w głowie. Jest to mocny przeszywający chwilowy ból, tak jakby ktoś wbijał mi wielką igłę lub ostry nóz w głowę. powtarza się to do kilku razy dziennie i to zawsze w jednym tylko miejscu. Przy takim ukłuciu robi mi się niedobrze :( nie wiem o co chodzi, nigdy tak nie miałam. Może ktoś z Was przeżył coś takiego albo może słyszał.... bardzo proszę niech napisze, ja zaczynam już się trochę bać tego....

Gość Elfri
Ja miałam tak kilka razy ostatnio chyba z tydzień temu i wcześniej to bardzo dawno, ale nie było mi niedobrze.

Gość też nie lubię
takich ukłuć. mam je powyzej prawej skroni. Ale to nerwoból. Od lat tak mam i nic sie wiecej nie dzieje A to, ze Ci niedobrze - to pewnie z nerwów Zmierz sobie ciśnienie

Gość ja tak mialem w okolicach
świąt. Jeden średnio-ostry ból, wchodzący od czubka głowy w głąb. Raz dziennie, przez niecałe 2 tygodnie - na szczęście przestało się tak dziać, ale zacząłem się bać bo to przecież podejrzane, że taka "igła" wchodzi raz na dzień w tym samym miejscu. Wczoraj tylko raz się znowu pojawił, ale był nieporównywalnie słabszy. Co to może być? Miewam tendencje do nadciśnienia.

Gość ojojojjjj
migrena

Gość anulka30
ból pojawia się miej więcej jakieś 78 cm nad uchem...jest bardzo silny i krótkotrwały, dosłownie trwa 1-2 sekundy. Pierwszy raz w życiu mam coś takiego. A migrena wygląda zupełnie inaczej. choruję na nią od dziecka więc wiem jak wygląda. Mam 30 lat i już trochę się z nią męczę :(

Gość anulka30
przepraszam miało być 7 - 8 cm nad uchem :)

Hej. Ja miałam taki ból. Trzeba się zgłosić do neurologa. Mi pomgół. Najpierw dostałam leki na uspokojenie, wyciszenie i przeciwbólowe w razie potrzeby. Po kilku miesiącacach takiej kuracji ból ustąpił i narazie się nie powtórzył. W międzyczasie miałam też wykonany rezonans magnetyczny głowy. Na szczęście u mnie nic nie wykryto.

Gość gość
Cześć MI COŚ POMOGŁO:) Miałem tak przez rok czasu, bóle trafiały się różnie w odstępach co 5 sekund do ponad minuty. Trwały jakąś sekundę i były to zestawy słabszych lub dość mocnych kłujących odczuć zlokalizowanych na prawej stronie głowy około 8cm nad uchem i kłucie biegło od tego miejsca w tył głowy. Dni były różne czasami trwało to częściej czasami rzadziej ale było codziennie. Mi chyba pomogło to że zacząłem brać witaminę D3 (duże jej ilości) i magnez. Brałem 3 kapsułki po 2000 j.m witaminy D3 i jedną magnezu (rano), no i czasami po obiedzie albo na kolację z jedną kapsułkę D3. Wydaje mi się że mogło mi pomóc przeczyszczenie ucha patyczkiem, znalazłem tam włosek jakby z brwi albo rzęsy (wtedy poczułem jakby ulgę:) ) widocznie on podrażniał jakiś nerw. Wiem że może wydawać się to zabawne ale bóle zaczęły ustępować. Mam nadzieję że nie będziecie się z tym męczyć tyle co ja:) Pozdrawiam

Gość gość
Witam wszystkich mam 24 lata moje bole flowy zaczely sie od silnych 3sek ukuc przestraszylem sie i odrazu poszedlem do lekarza ktory skierowal mnie ma tk glowy w tk glowy wyszlo jak najbardziej w porzadku nie wykazalo zadbych zmian moj neurolog przypisal mi kloranaxen zebym na wieczor bral pol tabletki dziennie jak narazie bole ustapily a jak sa to bardzo slabe ze prsktycznie nir zwracam na to uwagi u mnie po zdjeciach tk stwierdzil ze to tykko jest cos z nerwami nie tak jak powinno byc jezeli badania wychodza dobrze jeszcze odrazu mialem robione ekg morfologie i wszystkiw tego typu badania na ktorych nic nie wyszlo wszystko w normie tak ze moja rada dla was wszystkich zgloscie sie do dobrego neuriloga ktory nedzie wirdzial jak cos takiego leczyc

Gość art

Ostatnio byłem w Niemczech i trafiłem na mini inhalator nie pamiętam dokładnie nazwy ale jakiś model Clip czy jakoś tak, cena bardzo dobra bo tylko 7 euro a dość szybko okazało się, że przynosi ulgę moim problemom z bolącą głową.