Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomozcie podjac decyzje

Odważyłybyście się ściąć na chłopca?

Polecane posty

Bo nie wiem czy sie zdecydować czy nie... Czy wy byście się same odważyły na takie coś?

Dwa razy w zyciu sie tak ściałam :) nie wiem co mozna tu więcej powiedziec ? Włosy nie zęby - odrosną :D

ja nie, osobiście nie podobają mi się krótkie włosy-są mało kobiece. włosy powinny być co najmniej do ramion.

a jak myślicie, są jakieś przeciwskazania żeby sie tak ściac? No wiecie, chodzi mi o rysy twarzy, ksztalt glowy no i takie tam

Gość ty walisz tynki
ja walę konia

Ja też się kiedyś tak ścięłam - maszynką na 1 cm :) Najpierw szkoda włosów, potem zaczynasz się sobie coraz bardziej podobać, potem kombinujesz co tu zrobic z taką fryzurką. po 3 latach zaczełam zapuszczać i to chyba najwiekszy ból - bo ciężko znaleźć fryzurę na przejściowy okres. Ja ogólnie miałam poczucie takiego wyzwolenia jak ścięłam włosy - myślę, że dobrze mi to na psyche zrobiło. Przeciwskazania....myślę, że jak kobieta ogólnie nosi się mało kobieco to taka fryzurka będzie jeszcze podkreśleniem tego - i nie podoba mi się taki styl. Ale są dziewczyny ubierające się np. w stylu troszkę jakby go nazwać ...punkowo - wojskowym, są kobietki ubierające się bardzo kobieco - kiecki, szpilki, makijaż - i obie te grupy potrafią wyglądać baaaardzo kobieco w krótkich włosach. Bo niejako kobiecość to nie to co się nosi - tylko jak się nosi....tak myślę.

Gość poszukiwany poszukiwana
ale ja nie chce sie tak acalkiem na zapałkę scinac! Tylko tak ze wlos bedzie mial z 5cm długsci;)

Gość MikiMikiMouse
Pewnie ze sa przeciwskazania..To zalezy czy bedzie Ci pasowalo:) czyli od ksztaltu glowy , buzi:) Ja mialam w podstawowce, i teraz tez bym mogla.. Uwielbiam wlosy do ramion lub lekko nad a teraz mam dlugie bo moj facet lubi. Kilka razy kusilo mnie zeby wziasc golarke do nog i pod prysznicem sobie zjechac pol glowy :D :D :D :D ale sie powstrzymalam. Mam niestety kilka syfkow na polikach a dlugie klaki zaslaniaja i odwracaja uwage.Jakbym miala krotko to by wszystko bylo widac. To nie prawda ze dziewczyna w krotkich wlosach wyglada malo kobieco.. :D :D :D Moja kumpela ma.Wyglada seksownie ,zaczepnie i niepokojąco.Taka silna kobieta ktora wie czego chce.. ma taka buzie ze jej to pasuje i wyglada slicznie. Kiedys moja inna kumpela zgolila na lyso i tez jej pasowalo ale to juz extrim :)

Gość MikiMikiMouse
A jaki masz kolor wlosow?? Krotkie sa bardzo fajne bo mozna sie zaopatrzyc w cala gore spineczek i sobie przypinac codziennie jakas inna:)

Gość mam nadzije
ja nie moge bo mi uszy odstaja..

jestem brunetką, no i w sumie jest jeden maly problem ktory mnie nęci... mam ostre rysy twarzy i obawy ze jak sie tak zetne to naprawde bede przypominac chlopaka, a to by byla katastrofa;)

Gość MikiMikiMouse
No to moze zetnij na "grzyba" i zobacz jak to bedzie wygladalo..albo zapytaj swojego fryzjera:) My tu niewiele zdzialamy bo nie mamy zdjecia wiec trudno doradzic.

Gość Paniii nikt
Obetnij sobie wloski jak Monica Belluci:) w Ost Elle sa jej foty.

Gość stbska
to zależy czy ci pasuje taka fryzura, mi najlepiej było jak miałam długie i ulizane, spiete, ściełam na krótko dawno temu i dopiero posypały się komplementy- faktycznie jak ogladam zdjęcia w długich wygladałam tragicznie każda z nas jest inna a krótka fryzurka tez jest sexi

Gość ja miałam włosy długości
ok. 4cm, ale że mam baaaardzo gęste i kręcone, to miałam afro. Więc teraz mam długie. Ale to nieprawda, z etakie włsoy sa niekobiece. Sa super. I bardzo ładnie eksponują piękne rysy twarzy. Natalie Portman z takimi włosami wyglądała super, o wiele lepiej niz z długimi. Tyle, ż etrzeba mieć, co eksponować, bo jeżeli ktos ma brzydką, niesymetryczną twarz czy odstające uszy czy wielki nos, to będzie wyglądał okropnie. Ale mi sie bardzo podobają krótkie włosy u takich ładnych kobitek. Sa bardzo seksowne i pokazują ich charakterek. Natomiast nieprawda jest to, ze długie włosy zdobia kobietę. Kobietę zdobią zdrowe i ładne włosy. Jak ktos ma takie wiszące trzy pióra na krzyż, to juz mógłby sobie darować, bo wygląda to nieestetycznie i komicznie wręcz... A czesto kobiety z baaaardzo rzadkimi włosami, połamanymi na końcach, cienikimi, zapuszczają je ile się da i jeszcez farubją np. czarno-białe pasemka:O I myślą pewnie, ze to super wyglada:O

Gość jakastakasobie
też kiedys mialam bardzo chłopiecą fryzurę (3cm) --- wtedy sie sobie podobalam, ale były za gęste i jak zapamnialam o żelu to wyglądalam jak afro mimo prostych włosow --- doszłam wiec do wniosku ze mniej robory jest z dłuższymi ---------- ale ciągle mnie czasem nachodzi by znow sciac.... krótkie wloski są wygodne, można eksperymentowac z kolorem, bo i tak sie je podcina co miesiąc, wiec sie nie niszczą, schną 5 minut ja jestem za, szczególnie jesli ktos ma takie łatwoukładające sie....

Gość aniag234
ja scielam na krotko z bardzo dlugich!!!!!to byla decyzja chwili i zrobilam to!!!to juz 2 lata,ale nie zaluje ani jednego dnia w krotkich,kazdy mi powtarza,ze wygladam bardziej kobieco,wiec odwagiiiiiiii!!!!!!!

Gość mnie jest lepiej
w krótkich ...nie wiem czy to na chłopca ;) ale mam krótkie włosy od kilku lat ...myśle o odchodowaniu, ale pewnie zrezygnuję, bo wszyscy mi mówią, że w krótkich mi lepiej