Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamuska_ kawiatuszka

A JA WAM SIE POCHWALE IDE W KONCU POPRAWIC NOCHAL

Polecane posty

8 lutego, spiepszony wczesniej przez dr Zielinskiego z Lodzi, zdecydowalm sie na reoperacje po 10 latach, ale niestety musze za nia zaplacic az 8 tys dolcow bo mieszkam w usa, ale chociaz nie boje sie tak juz operacji jak bym miala ja robic znowu w Polsce..pozdrawiam

Gość no to trzymam kciuki
i zycze abys byla zadowolona po zdjeciu opatrunkow

o matko miejmy nadzieje!! drugi raz tego juz nie przejde!!.........................

Gość guess
mamuska kwiatuszka - to gratulauje decyzji i trzymam kciuki za piekny nochalek :) No ale Twoja wypowiedz mnie troche zanipokoila :O - ja tez bede miala operacje nosa, takze na poczatku lutego no i w Polsce. Jednak narazie jestem dobrej mysli i mam nadzieje ze sie powiedzie :) Pozdro!

dziwne... z USA wiele pacjentek przyjezdza na operacje plastyczne. moj ojciec jest chir plast. i ma sporo pacjentek ze stanow... a! i nie placa 8 tys dolarow za nazwe szpitala. tacy sami lekarze tu jak i w USA.. kwestia ceny i renomy... tam, po prostu wiecej to kosztuje. pozdrawiam!!

Gość do nelke
A jak nazywa sie Twój ociec, nelke?

to juz nie jest istotne nie po to to napisalam zeby mojemu ojcu reklame robic:) dziwi mnie tylko to, ze kobiety szukaja lepszego lekarza za oceanem uwaqzajac, ze nie ma dobrych specjalisto w w kraju ( nie pisze tego jako wytyk do autorki topicu) wiadomo, ze zawsze moze sie cos nie udac.. ale tak jest w kazdyn zawodzie..zawsze moga byc komplikacje po zabiegu, ryzyko powiklan pozabiegowych jest wliczone w zabieg, pacjent powinien byc o tym wczesniej poinformowany... i zarowno w zabiegu korekcji nosa, jak i w zabiegu usuwania wyrostka robaczkowego, komplikacje moga byc- trzeba sie z tym liczyc i nie ten chirurg najlepszy, kto najwiecej kasy zrobil! pozdrawiam serdecznie!

NELKE: Piszesz, ze "ryzyko powiklan pozabiegowych jest wliczone w zabieg". Czy to oznacza, ze w wypadku nieudanej operacji lekarz ma obowiazek dokonac BEZPLATNIE poprawek? To powiedz mi, czemu wiekszosc chirurgow tego nie robi, odzegnujac sie od odpowiedzialnosci? Twierdzisz, ze w Polsce sa tacy sami chirurdzy - plastycy, jak w USA. Nie ublizajac Twemu ojcu - chyba jednak nie. W calej Ameryce Polnocnej chirurgia plastyczna ma o wiele dluzsze tradycje - to przede wszystkim. Ponadto lekarze amerykanscy maja zupelnie inne podejscie do pacjenta i do ...biznesu. Jesli spieprza operacje, wola oddac pieniadze i uniknac zlej slawy. W naszym kraju jest odwrotnie - liczy sie to, by wyrwac pieniadze DZIS, i olewa to, ze jutro moze odejsc polowa pacjentow... Zauwazylam tez fatalne podejscie do pacjentow z Zachodu. Panuje opinia, ze zbieramy sobie szmal jak grzyby, wiec mozna nas oszukac. Przeczytaj moja historie i wyciagnij wnioski. Zobacz, w jaki sposob zostalam na tym forum zaatakowana, ile pogardy tkwi w wypowiedziach, ze nic na Zachodzie nie osiagnelam, bo ...nie stac mnie bylo nawet na operacje plastyczna i musialam wziac na to pozyczke. I teraz jeszcze nie chce, bezczelna baba, darowac tych pieniedzy klinice, ktora zapieprzyla mi operacje. A przeciez jest to "zaledwie" 3 tysiace dolarow. "Zaledwie"?! To spytajcie zalozycielke tego topiku, dlaczego dopiero po 10 latach robi sobie powtorna operacje nosa. Spytajcie, dlaczego od razu nie uzbierala sobie tych "dolcow" w trawie albo nie zerwala ich z drzew... Z przykroscia zauwazam, ze rodacy w kraju - zamiast nasladowac te dobre, chwalebne wzorce z Zachodu, malpuja najgorsze. A nalezy do nich przekonanie, ze tyle jestes wart, ile masz szmalu. Niewazne, ze borykajac sie z klopotami imigracyjnymi zafundowalas dzieciom prywatne szkoly, ze masz szacunek tutejszego spoleczenstwa itd. Wazna "salata" w portfelu! A moglam, idiotka taka, siedziec na dupie w kraju, zalozyc sobie klinike operacji plastycznych i pobierac dole od pracujacych dla mnie lekarzy - po 50 - 60% od zabiegu. Nawet podstawowki nie trzeba konczyc do takiego biznesu... Pozdrawiam.

anna6: no nie do kona masz racje.. osprzet sali operacyjnej nie jest tani.. skads trzeba miec na to pieniadze.. w takim razie- zaloz swoja klinike teraz! skoro to takie proste-jak twierdzisz. wez pod uwage cennik nie tylko operacji, ale jeszcze kupno sprzetu, sterylizacje narzedzi, pensje lekarzy i wiele wiele inych. faktycznie- banalne do zrealiwania..to dlaczego tego nie zrobisz?? dla mnie jest rzecza normalna, ze jezeli zabieg sie nie powiedzie, i albo pacjentce sie nie podoba- i ma podstawy do tego zeby jej sie nie podobalo- np. krzywo zalozona praoteza ( piersi mowa) to nalezy to poprawic na wlasny koszt-trudno- nikt nie jest odealny. tak robi moj ojciec i nie raz i nie dwa dokladal do zabiegu- nie jest to kwestia tego, ze jets zlym specjalista, tylko dlatego, ze kazdy chirurg ma jakies powilkania. to rzecz normalna!trzeba sie z tym liczyc decydujac sie na taki zabieg. a nie miec pozniej samych roztrzen i pretensji. learz ma poprawic- to jest jego obowiazek, w razie koniecznosci hospitalizacji- On pomosi koszty. dla mnie to naturalne- widze ze tak robi moj tata, ale to nie kwestia umiejetnosci wchodi w gre tylko zwykla kudzka uczciwosc. Anno6: dalej nie zmieniam swojego stanowiska na temat edukaji, i pracy lekarzy tu w Polsce i w stanach czy gdziekolwiek na zachodzie. w gre wchodza wieksze pieniadze. pacjentom od zawsze wydaje sie ze im wiecej zaplaca, tym lekarz bezie sie bardziej staral. gowno prawda. widzialam kiedys Twoje zdjecia- przykro mi ze ktorys ze \"specjalistow\" tak Cie oszpecil.. nie znaczy to, ze nie moglo sie to przytrafic w USA, Kanadze, Niemczech, Austrii czy gdziekolwiekindziej. nie, nie bronie wszystkich lekarzy tutaj, choc tak to moze wygladac, tylko uwazam, ze nasi wcale nie odbiegaja umiejetnosciom od zagranicznych.. zawsze mozesz podoac chirurga, ktory Cie operowal do sadu- i wygrasz, jesli rzeczywiscie wina nieudanego zabiegu stoi po stronie personelu medycznego. pozdrawiam

DO "NIELKE": Oczywiscie, ze wygram, gdybym miala cien watpliwosci, nie podejmowalabym dzialan. Zgadzam sie z Toba, ze nie zawsze zabieg drozszy jest zabiegiem lepiej wykonanym. Tyle, ze tak sie jakos sklada, iz w wypadku lekarzy drozszych prawie nie slyszy sie o odmowie poprawek czy innych cudenkach. Poprawki maja, jak zauwazylas, wliczone w cene operacji. Dlatego nie dziwie sie "Mamusce", ze poprawia zabieg w USA. Jak sie czlowiek raz sparzyl, drugi raz nie zaryzykuje. No i kwestia stosunku do pacjenta w Polsce i na Zachodzie, bo jakos pomijasz ja milczeniem. Wybacz mi, ale nawet ze swieca nie znalazlabym w Ameryce takiego chamstwa, z jakim zetknelam sie w kraju. I to ze strony asow chirurgii plastycznej! Czy do pomyslenia jest, by profesor medycyny, ktory zazadal 7 tysiecy dolarow za zabieg, polaszczyl sie jeszcze na 500 zl. za majtki uciskowe, ktore normalnie wchodza w cene zabiegu? Czy do pomyslenia jest taka partanina i jeszcze odzegnywanie sie od odpowiedzialnosci? (Tutejsi lekarze pytaja, czy robilam sobie harakiri...) A bezczelne odzywki panow profesorow JETHONA i STRUZYNY, na ktore sobie pozwalali? Przeciez pan Jethon twierdzil, ze operacje zrobil wlasciwie! I to jest wlasnie to, czym roznia sie oba kontynenty w kwestiach medycznych. I nie udawaj, ze nie wiesz, iz lekarze w Polsce sa prawie bezkarni, prawo ich broni i bronia ich kolesie - lekarze. W USA jest lawa przysieglych, zlozona ze "zwyklych" obywateli, cieszacych sie zaufaniem i szacunkiem spolecznym. W Polsce sad opiera sie na opiniach bieglych, czyli kolegow lekarzy oskarzonych. PAN PROF. JETHON NIE WSTYDZI SIE JEDNAKZE NAWET WLASNYCH KOLEGOW. Na szczescie moja sprawa jest jasna jak lza.

nie tak do konca lekarze sa bezkarni.. w koncu coraz czesciej slyszy sie, ze jakis prof czy docent zostal wyprowadzony w kajdankach. przykro mi ze tak Cie potraktowano, ale nie uogolniaj, ze wsyscy sa zli! stosunek do pacjentow- tak pominelam moze. jest kupa chamstwa i sama to widze... ale yto juz kultura osobista. ja wiem jedno... to ze ktos ma tytul pofesora, nie znaczy, ze jest swietnym fachowcem ad Twojej sprawy (widzialam zdjecia) powinnas z tym isc do sadu.. i wygrasz.. ja napisalam tylko, ze nie kazdy poslki specjalista jest zly. tyle ode mnie.

W kajdankach, za spartaczone operacje? NO NIE... Nie mówiłam, że każdy polski specjalista jest do niczego, bo Polska ma m.in. świetnych kardiologów. Jeśli natomiast chodzi o chirurgów - plastyków, to jest to tragedia - cały czas bez obrazy Twego ojca...Wystarczy popatrzeć sobie na niektóre reportaże telewizyjne! A chamstwo i bezduszne traktowanie pacjentów dotyczy, niestety, wszystkich specjalizacji. Zapraszam Cię do STOWARZYSZENIA PACJENTÓW PRIMUM NON NOCERE, założonego przez Adama Sandauera (www.sppnn.org.pl), to Ci włosy staną dęba. I póki pewne problemy nie zostaną usankcjonowane prawnie, nic nie rokuje poprawy. Dlatego mówię wszystkim Polonusom, którzy na starość chcą wrócić do "starego kraju": NIE WRACAJCIE! No chyba, że macie kupę szmalu i mało lat życia przed sobą, bo inaczej nie wyrobicie na łapówki, na prywatne wizyty i lekarstwa, na płacenie za każde głupie badanie (by nie czekać miesiącami w ubezpieczalni)...A jeszcze możecie jako "skórka" wylądować przedwcześnie na cmentarzu!

Gość guess
no masz troche racji anna6... nad powrotem trzeba sie naprawde pooooooowaznie zastanowic... :O

Gość moher crazy world
"Dlatego mówię wszystkim Polonusom, którzy na starość chcą wrócić do "starego kraju": NIE WRACAJCIE! No chyba, że macie kupę szmalu i mało lat życia przed sobą, bo inaczej nie wyrobicie na łapówki, na prywatne wizyty i lekarstwa, na płacenie za każde głupie badanie (by nie czekać miesiącami w ubezpieczalni)...A jeszcze możecie jako "skórka" wylądować przedwcześnie na cmentarzu!" anna uffff jak to dobrze, ze nie naganiasz nam moherow mamy ich w nadmiarze !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

W moherach tu nikt, moja droga, nie chodzi. A jeśli mówisz w znaczeniu przenośnym, to przecież właśnie w Polsce trzyma "rząd dusz" cwaniak Rydzyk! Po tej stronie Oceanu taki numer by nie przeszedł...

Anna6 no jestes moja idolka! bardzo madra z ciebie dziewczyna i niestety ze smutkiem musze przyznac Ci racje w 100%! nie obrazajac ojca Nelke, pisze ona wlasnie dlatego obronnie za specjalistami w Polsce bo ma ojca chirurga plastyka, niestety Polska jest daleko za murzynami jesli chodzi o plastyke i podejscie do pacjenta, i nie zgadzam sie, ze kazdy chirurg ma w kalkulowana pomylke, tu w USA takowe prawie sie nie zdarzaja, a wiesz dlaczego? bo ubezpieczenia, ktore musza chirurdzy oplacac co roku od ryzyka pomylki sa tak kolosalne, ze jak by taki sie naprawde pomylil i cos spartaczyl no to moze zwijac juz majdan..zadne ubezpieczenie juz go nie przyjmie..a wiec na rynku zostaja tylko najlepsi i dobrzy bo reszta nawet sie nie zabiera za operacje..ja bym chetnie zaplacila o wiele mniej w moim kraju ale poprostu tak starsznie sie boje potym co przeszlam, a sprawdzcie siobie kochani prof Zielinski jest uznawany za jednego z najlepszych chirurgow w Polsce (??!!!) co juz jest jakims wyznacznikiem bo nie tylko mnie spiepszyl nos ale i Kolince co jako pierwszy nieszczesnik wygral sprawe z klikom lekarzy w Polandzie, i paru innym znanym mi osobom no moze nie spiepszyl ale nie pomogl zdecydowanie w wygladzie, tez z Lodzi.. siedzilam po operacji w domu 3 miesiace, rok wygladalm jak z flimow sainsfikszyn, a po roku Zielinski powiedzial do mnie bezczelnie, no jak chcesz to moge ci jeszcze raz lamac... a co do beretow to ja wlasnie bardzo tesknie za Polska bardzo chce wrocic ale boimy sie z mezem, ze nas nie stac!!, ze sie nie utrzymamy!!..ze nadal jest wielkie G w rzadzie, prawie, bezpieczenstwie, sluzbie zdrowia..ale i tak chyba wrocimy bo tesknimy ( ....za czym??)........

co nie zmienia faktu, ze na pewno sa dobrzy chirurdzy plastycy w Polsce tylko z kad w koncu wiedziec ktory jest dobry skoro wszyscy klamia dookola..??

"MAMUSKA", dzieki za poparcie. Zupelnie zapomnialam dodac o tych ubezpieczeniach, ale chyba pisalam o nich w innym watku... W Polsce tez lekarze maja ubezpieczenia, tylko jakos to inaczej hula. Chyba placa odszkodowanie, gdy sie wygra proces, co? W kazdym razie doprosic sie tam o poprawki jest tak ciezko, ze graniczy to z cudem. Mnie MODEL - ME(n)D zrobil poprawki dopiero po wielu awanturach i calodziennym okupowaniu tej, Boze sie polituj, kliniki. I to zobacz, jak spaprali, a wiesz, dlaczego? Bo wiedzieli, ze za 3 tygodnie opuszczam Polske i ...konce w wode. Tak im sie przynajmniej zdawalo... CHAMSTWO, CHAMSTWO I JESZCZE RAZ CHAMSTWO. Piszesz o Zielinskim, ale Jethon i Struzyna to jeszcze wieksze "fisze" polskiej chirurgii plastycznej! Wiec jesli nawet oni - zarabiajac na nas ciezkie pieniadze - pozwalaja sobie na takie wyskoki, to co myslec o innych? Albo o lekarzach, ktorzy przyjmuja za darmoche w ubezpieczalniach? A teraz powiedz, prosze, naszym forumowiczkom, czy w USA lub jakkimkolwiek innym kraju zachodnim lekarz odezwalby sie do pacjentki w taki sposob, jak do mnie czy do Ciebie. NAPISZ IM, bo one nie wiedza! Sa tak przyzwyczajone do pomiatania soba przez lobuzow w bialych fartuchach, ze gotowe sa rzucac sie do gardla wszystkim, ktorych to nie spotyka.. Pozdrawiam Cie i napisz, jak tam rezultaty operacji. A moze jeszcze wczesniej porozmawiamy?

napisalam tylko. ze nie kazdy polski specjalista jest zly! sa tez dobrzy chirurdzy plastycy Anno6. asz sporo racji w tym co mowisz, ale nie do konca sie z Toba zfadzam.. sadzisz, ze gdyby lekarze, godziwie zarabiali pokusiloby ich 500 zl?godziwie mam na mysli adekwatnie do odpowiedzialnosci, stresu, CZASU!! nie raz lekarze dyzuruja po 48h . sprobuj ni spac 48h i sprawnie pracowac! I ja sadze ze nie POKUSILIBY SIE. lekarz w szpitalu za godzine ma mniej niz hydraulik, czy akwizytor! sadze, ze w duzej mierze stad przyjmowanie lapowek. a dwa.. sa ludzie. ktorzy na wejdsciu wchodza z koperta. to, ze jest chamstwo wsrod lekarzy, to sobie zdaje z tego doskonale sprawe, i widze jak to na codzien wyglada. pacjentow sie zbywa i nie poswieca im sie duzo czasu. ale pacjenci tez juz wchodzac do szpitala maja wlaczonego agresora.. kolejki nie sa wina LEKARZY tylko SYSTEMU...a on nie zalezy od lekarzy, tylko od urzednikow na \"gorze\" nie bronie wszysrkich, dlatego ze sama od lat tkwie w srodowisku medyvznym, ale chcialam tylko powiedziec, ze nie kady jest zlym specjalista! i nie wazne czy ginekolog, chirurg, pediatra czy internista mowiac o moim tacie, ze jest dobryb w zawodzie- wnioskuje z wypowiedzi jego pacjentek (tez moich znajomych, lub znajomych znajomych) z reszta.. i tak Was nie przekonam...ja wiem do kogo bym sie udala na operacje plastyczna- ojca oczywiscie wykluczam. o tym dr slyszalam same pozytywy.. pozdrawiam, a Tobie Anno6 zycze zebys wygrala proces. i zeby ktos zrobil jeszcze raz plastyke -DOBRZE i FACHOWO

uffff jak dobrze ze anna6 nie zamierza wrocic do Polski....ale z 2 strony jaKA tam Nam opinie musi robic.... :(

glupia jestes Switlana

dziewczyna ma powody do flustracji, bardzo zle ja potraktowano, ciekawa jestem co ty bys pisala czy mowila jak bys cos takiego przezyla? poza tym anna6 ma duza wiedze i jest inteligentna rozmowczynia, ale kazdy ma prawo do wlasnego zdania..

sluchaj mamusko tu juz nie chodzi o to ze annie spartaczyli brzuch bo to jest fakt i bardzo mi szkoda jej z tego powodu, rozumiem tez jej rozgoryczenie i to ze chce dochodzic swoich spraw. to rozumiem. nie potrafie jednak zrozumiec dlaczego anna6 obraza wszystkich naokolo, robi zla renome np. dr. Bromie ktory nie ma ze sprawa nic wspolnego a ktorego oczernia i wypisuje krytyczne uwagi w topicu o nim, wyzywa wszystkie dziewczyny ktore sa zadowolone z operacji np w model- medzie od naganiaczek. jezeli kazdy ma prawo do swojego zdania to niech szanowna anna6 ograniczy swoje wypowiedzi do dr. J. odpowiedzialnego bezposrednio za jej operacje, tymczasem nie obraza wszystkich wokol i to na dodatek jezykiem ulicy i pozwoli wypowiadac sie pozytywnie tym, ktorzy przeszli pomyslnie operacje w model medzie.

a tak w ogole to topik juz nie aktualny bo wlasnie moja kochana mamusia zrobila mnie w konia i przelozyla bilet powrotny do Polski na ta sobote i nici z mojej wymazonej operacji..jest mi bardzo przykro bo tak ja prosilam..chodzi mi o to, ze wtej cudownej ameryce kolejna kara jaka sie placi za emigracje jest brak rodziny, i ja majac 11 miesiecznego synka nie moge isc na operacje bo mi nikt nie pomoze po ..miala to wlasnie zrobic moja mama ale sie wypiela..:(

anna6 gdzie mieszkasz? ja w Des Palines kolo Chicago?

Des Plaines znaczy sie

i teraz to sie zaczynam zastanawiac nad operacja w Polsce (o boze) u dr Sczyta np, co sadzisz Anna6 o tym? poprostu w Polsce mialby mi kto zostac z dzieckiem..czy Szczyt robi poprawki ktos wie??

a wg mnie dr szczyt jest jednym z najbardziej rozreklamowanych specjalistow. ale nie wtracam sie. switlana masz racje. a to,ze robi poprawki... nie latwiej popytac wsrod znajomych? wsrod ludzi, ktorzy moge go znac? ktrzy sie u niego operowali? uwazam ze reklamom nie ma co ufac. i co ze sie pokazal kilka razy w telewizji... to udowadnia ze jest dobry????????? litosci!

Gość iga98
ciekawa jestem kto jest twoim tausiem? a co do dr Szczyta jest za dobry a długi termin oczekiwania na konsultację świadczy pewnie o tym ,że jest przeciętny.... co do śłużby zdrowia masz całkowitą rację tylko zapomniałaś dodać ,że jest to środowisko zawistnych i chciwych wyjątkowo ludzi mówiąc bardzo ogólnikowo.