Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tym

Asymetria ustawiani oczodołów proszę o rady

Polecane posty

Gość Tym

Urodziło mi się dziecko, ładne i zdrowe. Jednak zauważyłem, że dziecko ma wyraźną ASYMETRIĘ USTAWIENIA OCZODOŁÓW - tzn. jedno oko jest około 0,5 cm wyżej niż drugie. Moja żona mówi, że najważniejsze aby dziecko było zdrowe, ale mnie to bardzo matwi. Czy jest możliwe, że to się wyrówna ? Czy trzeba z tym iść do lekarza ? Miał ktoś styk z takim przypadkiem ? Pozdrawiam.

Tym >>> Pisze i z doswiadczenia i \" zawodu\".. Mozna do tego podejsc bez emocji bo ..prawie kazdy czlowiek ma jedna strone twarzy inna ..\"niesymetryczna ..\" . ..ale rowniez ..\"asymetria oczodolow\"..opisana przez ciebie ..moze swiadczyc o .. ..wadliwym ulozeniu dziecka w lonie matki .. nie mowimy tutaj o ogolnym stanie zdrowia .. Wiec to ulozenie ..moglo spowodowac w roznym stopniu nasilony \" przykurcz jednostronny .. Fachowo nazywa sie to ..\"kręcz szyjny \". Jezeli poruszyles ten temat to znaczy ze cie to niepokoi ..i bardzo dobrze bo kazdą watpliwosc trzeba zbadac .. Proponuje aby dziecko jak najszybciej obejrzal ..neurolog ..nie pediatra ..bo oni czesto lekceważa takie objawy .. Oczywiscie nic nie sugeruje ..Pytales to odpisuje ..Moj syn dokladnie to mial ..wszystko wrocilo do normy po cwiczeniach .. Nikt nie ma wplywu na to jak dziecko sie uklada w macicy .. Problemy wychodza pozniej okolo 3-ciego miesiaca ..kiedy to juz wyraznie widac ..stan napiecia miesniowego podczas trzymania glowki .. Serdecznie pozdrawiam ..