Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ae.

nieracjonalna zazdrość

Polecane posty

Gość Ae.

Moim problemem jest zazdrość, która wprost zżera mnie. Jestem z moim partnerem 5 miesięcy, układa nam się fantastycznie, widzę i wierzę w jego oddanie, wiem, że mu na mnie zależy ale gdy w grę wchodzi jakaś inna panna wychodzi ze mnie straszna bestia i nie mogę żadnymi racjonalnymi argumentami przekonać siebie, po prostu szaleję... nie chcę by zaszkodziło to nam obojgu, ciężko mi ukryć przed nim swoją zazdrość a on wydaje się już tym zmęczony...i nie dziwię mu się zupełnie...

Gość mam podobnieee
nie znosze tych jego kolezanek zwlaszcza ze jedna go podrywa od pewnego czasu jak sie wkurze to mu powiem albo kolezanki albo ja-niech wybiera!!

Gość tequilla20
mam podobnie nie polecam ci rozwiązania typu albo ona albo ja bo wtedy ty możesz na tym ucierpieć i wasz związek,nie możesz mu stawiac warunków ze albo ty albo on to tak jakby on powiedział że albo ona albo twoje najlepsze kolezanki muszisz postarac sie nbyc bardziej wyrozumiała,zastanów się nad swoim związkiem jeżeli wiesz że twoj facet cie kocha i zależy mu na tobie to nie masz powodo do zazdrosci powinnas cieszyc sie ty,m ze on kocha tylko ciebie i tylko ty jestes dla niego najwazniejsza,kazdy facet jest samcem i wiadomo ze cxzasem patrzy sie na jakies dziewczyny i podziwia ich urode ale to nie oznacza ze odrazu cie zdradzi badz zostawi wlasnie dlaniej,niektore dziewczyny sa tylko do ogladania aniektore takie jak wlasnie ty do kochania.ona kocha ciebie i nie musisz sie niczego obawiac chyba ze w waszym zwiazku bylo jakies zagrozenie i teraz masz podstawy do tak silnej zadzrosci,istnieja rowniez takie dziewczyny ktore widzac ze facet jest zajety i patrzy na nie robia ci na zlosc kuszac go bo je to poprotu abwi ale ty to olej,bo on jest twoj i nie musisz walczyc z jaks flądra o niego,a jak bedziesz chciala sie np odpłacic to nakrec swojego jakiegos kumpla ktorego on nie zna zeby np cie podrywal czy cos tego typu i wtedy on zroumie jak ty sie czujesz.pozdrawiam tequilla

Gość tequilla20
ae zazdrość to potworna sprawa ,sądząc po twojej wypowiedzi mówisz że ufasz swojemu partnerowi i mu wierzysz ale wydaje mi sie że chcesz aby tak było ale nie do końca mu wierzysz i dlatego zazdrośc tak toba manipuluje,przeanalizuj sobie wszystkie sytuacje w których byłaś tak bardzo zazdrosna i przypomnij sobie zachowanie twojgo partnera czy on wykazywal tendencje że bardziej interesuje go jakś dziewczyna czy ty?czy rzeczywiście miałaś być o co zazdrosna czy poprostu traktował ta dziewczyne jak koleżanke?może istnieje jakiś powód dla którego nie do końca ufasz swojemu partnerowi może warto porozmawiać z nim o tym i o twoim problemi jeżeli nie chcesz go stracic.musisz uwierzyć że go kochasz i zaufac mu a napewno twoja chorobliwa zazdrośc zmaleje no normalych rozmiarów.kwestia zazdrości przeważnie tkwi w zaufaniu i na tym to wszystko sie opiera pozdrawiam tequilla

podnoszę temat, bo ciekawy i mam co do niego osobisty stosunek:) Mój facet nadal utrzymuje kontakty ze swoimi byłymi i trzyma je w strasznej tajemnicy przede mną- tym bardziej mnie to drażni. A ja sama mam ograniczone kontakty z niektórymi osobami z towarzystwa. Jestem zazdrosna, wściekla, zła, bezsilna, a najgorsze jest to, że tak od paru ładnych lat:(

Gość Kajkaaaa
Baaardzo wam wspolczuje, ze takie jestescie. Nie da sie dlugo wytrzymac z irracjonalnym zazdrosnikiem. Zazdrosc to choroba, ktora powinnyscie leczyc.