Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agatka102

Child Trust Fund

Polecane posty

Gość agatka102

Ja mam pytanko odnośnie Child Trust Fund. Nigdzie tego nie piszą a chciałabym wiedzieć czy jeśli przestanie się wpłacać pieniądze(różnie może być z kaską), to czy już wpłacone pieniądze przepadają?

Gość agatka102
nikt nie oszczędza dla dzieci?

Gość Narazie wszyscy spłacają
długi z Polski.

Gość oooooooooooooooooo
Nie ydaje mi sie, to przeciez twoje pieniadze, a napisz czy wymagaja jakichs miesiecznych wplat, np ze musi byc tyle co miesiac wplacone, czy mozesz wplacac kiedy chcesz

Gość agatka102
wymagają najmniej 10 funtów

Gość ooooooooo
Znalazlam odpowiedz na twoje pytanie, jesli nie znasz angielskiego to ci to przetłumacze Q. What happens if I don't put any money into the account? A. The account will be there until the child is 18 with the Government payments and any income and growth on the money in the account.

Gość agatka102
dzieki ooooooooooooo, jak możesz to mi przetłumacz

Gość ooooooooooooo
Co sie stanie jesli nie wpłace żadnych pieniedzy na konto? Konto bedzie prowadzone do ukonczenia 18 roku zycia dziecka z wpłatami z rządu oraz innymi przychodami oraz odsetkami z pieniedzy ktore na tym koncie sie znajduja

Gość Lucea
Znalazlam fajna stronke polskaemigracja.com

ja zalozylam mojemu dziecku to konto i nic jeszcze nie wplacalam ,bo jak sie dowiadywalam ze nie ma przymusu wplacac

Gość agatka102
dzieki oooooooo za przetłumaczenie Bonik a w jakim banku założyłaś i jak nazywa sie to konto?, my mamy w lukasie i tam chcielibyśmy dziecku założyć, mam nadzieje ze wszedzie obowiązują takie same zasady

Gość odswiezam

Gość oooooooooooo
Zawsze mozecie sie zapytac, a napisz mi jeszcze ile twoje dzieciatko ma lat...

Gość agatka102
moje maleństwo ma prawie pół roku

Gość oooooooooooooo
To lapiesz sie na te 250 funtow

witam:-) napiszcie mi proszę-otrzymałam czek i co dalej? idę z nim do banku otworzyć dziecku konto? np w lloyds? pozdrawiam

Gość zielonazielona
Niech ktos mi powie o jakich czekach mowicie ? jestem w 9 miesiacu ciazy, i nie wiem o co sie starac po narodzinach dziecka. Skad te czeki ? Czy ja tez to dostane? Niech ktos mi powie

po urodzeniu się dziecka powinnaś dostać taki czek na 250 f na dziecko-ale to nie jest do spieniężenia tylko na przyszłość dla Twojego dziecka-i tyle wiem-ale nie wiem do końca co trzeba z nim zrobić:-(

Gość zielonazielona
dzieki. Juz cos trybie. to taki czek na poczatek dla dziecka zeby pozniej pieniazki mu oszczedzac. A moze wiecie czy jest tu jakies becikowe?

wiem,że jest ale ja nie wiem komu się należy-to ,niech się wypowiedzą Ci co wiedzą:-)

Gość zielonazielona
jasne...juz widze ze dla mnie sie nie nalezy bo ja w oczach panstwa to pewnie bogata jestem:), bo zawsze pracowalam, moj partner tez. Oni wola dawac tym co sie pracy boja.

Nalezy sie kazdemu dziecku urodzonemu po 1 wrzesnia 2002 roku. Jesli dochody rodziny na rok 2007/2008 nie przekraczaja 14,495F, oprocz F250 dostaje sie dodatkowe F250. Gdy dziecko konczy 7 lat rzad wplaca nastepne F250 (i dla rodzin o niskich dochodach dodatkowe F250). Te pieniadze to nie jest zaden benefit i naleza sie kazdemu dziecku zamieszkalemu w UK po 6 kwietnia 2005.

a co do becikowego - Sure Start Maternity Grant, to rzeczywiscie zalezy od dochodow. Wiecej nie wiem, bo ja tez sie nie zaliczam.