Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pracownik do ostatniej kropli

UMOWA NA CZAS NIEOKREśLONY A UMOWA NA OKRESLONY-PROSZE O RADE

Polecane posty

Gość pracownik do ostatniej kropli

PRACUJE W PRYWATNEJ MALEJ FIRMIE JUZ OD PONAD 4-CH LAT. PIERWSZY ROK MUSIAłAM....NIESTETY PRZEPRACOWAC NA CZARNO, A PONIEWAż BARDZO ZALEZALO MI NA PRACY W TEJ FIRMIE JAKOS TO PRZEZYLAM I W SUMIE WARTO BYLO :) NASTEPNE 2 LATA PRZEPRACOWALAM NA CZAS OKRESLONY NA 24 MIESIąCE I PO TEJ UMOWIE DOSTALAM TAKA SAMA ROWNIEZ NA 24 MIESIACE. W sumie moze to i moja wina bo nie nalegalam specjalnie na umowe na czas nieokreslony - bo dlaczego niby? Czy ma to jakies znaczenie? Ale teraz juz jestem po 30-stce i powoli mysle o dziecku ( wkoncu juz czas ;)) i tak sie zasnanawiam jak to wyglada w przypadku kiedy jestem zatrudbiona na 24 miesiace??? I zastanawiam sie dlaczego mojemu szefowi tak zalezy ciagle na tym czasie okreslonym.........? hmm Bardzo proszę jesli ktos mogłby wypisac mi roznice w siwatczeniach czy prawach na tych 2-ch umowach bede bardzo wdzieczna :):) pozdroski

Gość pracownik do ostaniej
prosze o rade

Gość pracownik do ostaniej
no kobitki..................

Gość lololo
Z tego co wiem pracodawca będzie musiał wydać Ci następną umowę już na czas nieokreślony. Tak jest napisane w Kodeksie Pracy. Jeśli dwie kolejne umowy były na czas określony (nie było między nimi ani jednego dnia przerwy) pracodawca jest zobowiązany następną umowę wydać na czas nieokreślony.

Gość lololo
Art. 251. § 1. Zawarcie kolejnej umowy o pracę na czas określony jest równoznaczne w skutkach prawnych z zawarciem umowy o pracę na czas nieokreślony, jeżeli poprzednio strony dwukrotnie zawarły umowę o pracę na czas określony na następujące po sobie okresy, o ile przerwa między rozwiązaniem poprzedniej a nawiązaniem kolejnej umowy o pracę nie przekroczyła 1 miesiąca.

Gość zaspana łasica
"powoli mysle o dziecku ( wkoncu juz czas i tak sie zasnanawiam jak to wyglada w przypadku kiedy jestem zatrudbiona na 24 miesiace???" O ile się orientuję to owulacja oraz żywotność plemników są sprawami niezależnymi od rodzaju posiadanej umowy o pracę :-)