Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monika lat 23

Ehh mam problem nie wiem czy to hemoroidy

Polecane posty

Gość monika lat 23

Witam, Wstydze sie to pisac, ale nie mam nikogo aby o tym powiedziec. Od wielu lat kiedy robie kupe widze na papierze toaletowym krew, ale to dlatego, ze bardzo mocno nim sie podcieram. Teraz dodatkowo cos mnie niepokoi, takie cos mi wystaje z odbytu jakby duzy kleszcz tylko jest koloru taki jak odbyt. To jest tez takie plaskie, a nie grube jak kleszcz. Ma to dlugosc jakiegos centymetra niecalego. Troche boli. Nie wiem co to moze byc, bardzo sie boje. Mam zamiar isc do lekarza po niedzieli. Ale teraz juz bardzo sie boje :( nie daje mi to spokoju

Droga Moniko, w poniższym linku zobaczysz, że istotna część populacji ludzkiej ma hemoroidy i nikt nie tragizuje. W poniższym linku dowiesz się o metodzie nieinwazyjnej, ale wydaje mi się, że można w tej fazie je unieczynnić samemu, stosując się do poniższych wskazówek: 1) proktoglywenol w maści i czopkach 2)nasiadówki w letnim wywarze z kory dębu 3)po każdej defekacji mycie odbytu i hartowanie zimną wodą 4)właściwa dieta- wysokowitaminowa i wysokobłonnikowa Szczegóły na poniższej www, odpisz czy pomogło i co pomogło: operacja czy profilaktyka? http://www.zdrowemiasto.pl/_zm/index.php?art=5 6

no chyba, że chcesz mieć ładną pupę do innych celów, no to wtedy tylko kosmetyczny zabieg operacyjny. Zresztą Twoje małpy Twój cyrk i Twoje też życie. Zrobisz jak będziesz uważać.

Gość bjjjjj
monika, KLESZCZ? tzn?? mozesz to w jakis inny sposob opisac? raczej hemoroid to nie jest....... jak to jest duze? jak wyglada?

Gość monika lat 23
Juz opisuje jak to wyglada. Hmm. Trudne zadanie. To naprawde wyglada jak kleszcz wbity w scianke koncówki odbytu. Jak naciagam tam skore to wtedy widac, ze to tak odrasta ze skory. Jak nie mam skory naciagnietej to koncowka tego tak wystaje. Gdy naciagne skore, wtedy widze, ze to nie ciagnie sie z glebi odbytu tylko odchodzi od skory, jakby z niej to wyroslo. To jest malutkie i dlugie na niecaly centymetr. Nie jest grube, tylko takie jak nio kleszcz. tak mi przypomina kleszcza. Ehhh teraz wogole odczuwam odbyt, mam takie czucie dziwne. Nio i ta krew na papierze toaletowym :( ale to chyba od tego, ze za mocno szoruje nim :( postaram sie tak mocno nie wycierac :( bo jak raz przetre to nie ma krwi, zreszta juz sama nie jestem pewna musialabym pozniej sprawdzic i wtedy napisze :( ehhhh dzieki, ze czytasz to co pisze, ja nie mam nikogo czuje sie kompletnie sama. Nawet sobie pomyslalam, ze to moze byc rak, bo odczuwam lekki bol tam, to nawet nie mam nikogo bliskiego, glupio tak umrzec :( wogole teraz uklada mi sie zycie, oszczedzam na wszystkim i gdyby to byl rak to na co mi takie zycie. Po co ja oszczedzalam na kupno domu jesli nie zdaze tych pieniedzy wydac :( Ehh ciezkie to zycie jest.

Gość ghthj
no przestan, jaki rak! moze to szczelina podgojona? hemoroid na pewno to nie jest. boli cie, piecze? swedzi? skad jestes? moze pojdziesz do lekarza po prostu?

Gość monika lat 23
ghthj dziekuje za wsparcie wlasnie to moze byc to co Ty napisalas/es. Napisz prosze co to jest. Bo ja maialm cos takiego, ze w ubikacji byl szorstki papier i po tym troche mocniej niz zwykle mi krew leciala no i od tamtego zdarzenia pamietam, zze od tamtego momentu zobaczylam to cos :(

Gość monika lat 23
Ja jestem z Belgii :( Bede starala sie isc do lekarza ale moj pracodawca jesli sie dowie to moze mnie zwolnic bo to jego bedzie kosztowala wizyta i moje leczenie. A ja nie chce robic problemow bo nie chce stracic tej pracy. On moze zobaczyc, ze dziewczyna zaczyna chorowac i mnie zwolni. Ale jesli to cos poczatek czegos powaznego to pojde do lekarza koniecznie. Czy odczuwam cos ? Sama nie wiem, chciala zobaczyc co to jest i naciagalam skore przygladalam sie dzis rano i od tego mnie troche pupa boli :( Nio i jakies dziwne uczucie mam. Nie powiem, ze mnie boli, moze lekko pobolewa :(

Gość ytujh
swedzi?

Gość monika lat 23
nie swedzi :(