Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość HmmKuchara

Jak robicie placki ziemniaczane? trzecie ziemniaki na taka papke czy tak ze sa

Polecane posty

Gość HmmKuchara

kawałki ziemniaków??tez na tarce ale ze sa kawalki?

Gość smps
ja robie tak po niemiecku. czyli scieram ziemniaki na tarce z grubymi oczkami:) pychota

Gość HmmKuchara
no wlasnie moja tesciowa tak robi. ale mi nie smakuja gdy czuc kawalki ziemniakow. ja za to scieram na papke i sa pyszne:D

Gość HmmKuchara
chyba sobie zaraz zrbie::D:D

Gość kuchareczka...
a ja ziemniaki daje do sokowirówki, i tez sa pyszne, nie trzreba sie tyle meczyc z tarciem ;)

Gość HmmKuchara
no z sokowirowka to najlepsze rozwiazanie :D ale mi sie nie chce jej pozniej czyscic:d a jak robie dla siebie to zjem kilka plackow na krzyz wiec nie oplaca sie w sokowirowce :D mniaaaaam głupie ziemniaki a takie pysznosci mozna z nichzrobic :D

Ziemniaki ścieram na tartce o średnich oczkach, czasami też do ciasta dodaję jabłka scierane na tartce o grubych oczkach lub dodaje gotowanych ziemniaków zmielonych przez maszynkę. Bardzo dobre są placki ziemniaczane odgrzewane w mikrofali z serem i na to ketchup mniammm....

Gość HmmKuchara
no to znikam do kuchni robic placki :D mniam

Ja tre ziemniaczki w sokowirówce i jak maz je placuszki to zawsze Mu mowie,ze ja tak bardzo sie staram aby Mu dogodzic ,tak sie natarłam tych ziemniaczkow,ze az mnie palce bola i mezus mnie wtedy tak załuje :-)

Ale najlepiej smakują jak są ścierane ziemniaczki na brobnych oczkach na papkę, ja miałam wczoraj ziemniaczane placuszki:P

Setunia>>nie przejmuj się, ze masz ochotę na placki ziemniaczane!! Zrób sobie na kolację. No ja wczoraj ścierałam ziemniaki na placki to mam teraz 3 place w plastrach:) ale były pyszniutkie!!

Papuzka masz racje!:)chbya tak zrobie:D dawno juz nie jadlam;) ale najlepsze sa z takich m,lodziutkich ziemniaczkow :)

setunia>>rób i wcinaj, a co se będziesz żałować!!!! Ja dziś wstałam rano i pieklam frytki, bo mi się na śniadanie zachciało frytek z surówką. A na kolacje zrobie spagetti.

Papuzka a na obiad co zrobisz?:D Musze zrobic surowke🖐️ smacznych placuszkow i nie tylko!

setunia>> na obiadek zrobiłam krokieciki z kapustka i grzybami i z kapustą i mięsem, jak kto woli i do tego barszczyk czerwony:)

Gość HmmKuchara
No a ja juz pojadłam plackow :D ale bez cebulki bo nie lubie :D mogla bym je jesc co chwile

Gość Olga 155
ale mi smaku narobiłyście a u mnie rosół :(

Gość Aniunka
Ja robie placki w nastepujacy sposob: tre ziemniaki na tarce rowniez cebule tre na tarce dodaje jajka dodaje troszke maki sol, pieprz, niektorzy dodaja troszke mleka wszystko mieszam. pieke na oliwie z oliwek, Monini delicato. Sa pyszne, nie powiem przepyszne, smacznego!

Gość a ja robię tak
trę ziemniaki na papkę :) trę cebulkę do tego dodaje trochę mąki pszennej troszeczkę proszku do pieczenia jajka sól pieprz ser żółty starty na tarce- duże łezki :) wszystko mieszam i smaże na oleju gdy są rumiane i chrupiące- wcinam - pycha

Czasem pieke takie malutkie, a czasem takie duze jak patelnia. Placki ziemniaczane jadam z cukrem, najbardziej tak lubie.

Gość a ja robię tak
dodaję proszku do pieczenia bo wtedy one tak rosną i są takie bardziej puszystie i chrupiące :) pewna poznańska pyra nauczyła mnie tego :)

Gość pooooooooooooooo
a ja miele w blenderze takim do koktajli, tylko ze trzeba na dosc drobne kawałki pokroic i wrzucvac na poczatek po jednym dwoch kawałkach a jak juz zacznie sie mielic to mozna wiecej

Jak mam zamiar zrobic wiecej do robie w sokowirowce. Tylko robia sie czasem takie koncowki, male plasterki i tego nie lubie, mieszam z tym sokiem z ziemniakow i tak ja wyzej. Sprobuje dodac ten proszek, choc nie mam przekonania do tego, bo starsznie nie lubie chemii. A jecie tez z cukrem?