Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze o wypowiedzi 21 2ke

PRAGA! wasze opinie, odczucia i wypowiedzi

Polecane posty

warto ? ciekawie ? lece do Pragi z moim chlopakiem na trzy dni :) tak na mala przerwe od pracy :) sa jakies fajne sklepy ? restauracje ? czekam!

nie mowiecie ze nie byliscie w Pradze

u mnie na Prażce to chopaki w bramie graja w linie. jak ktory przekroczy lub ja nadepnie to leci i sponsoruje nam winko lub jagodziankie.

Praga, Czechy

Gość łezzzka
Wiec: byłam tam jeden dzien na wycieczce,wiec kazda rzecz widzialam przez chwile,ale 3 dni to juz wiecej czasu zeby sie rozejrzec:) Moje odczucia? Piekne miasto,jak lubisz male domki i urok starego zabytkowego miasta,to Ci sie spodoba;) Generalnie drogo,sa jakies miejsca gdzie mozna za mniejsze pieniazki zjesc specjaly Czech ale ja do nich nie dotarlam;) co do sklepow...to Ci nie pomoge bo po nich nie chodzilam, lepiej po miescie. Most karola cudny! Piolecam Prage.

dzieki

Gość hjfgfusa
W Pradze miałam zaręczyny z moim narzeczonym. Jest piękna . Spaliśmy w hotelu Athena Palace- polecam. Uwa ga na taksówkarzy kroją okropniście zwłaszcza jak sie zorientują że wy nie znacie dobrze ani miasta ani czeskiego. A zwłaszcza odradzam taksówkarza rudzielca opasłego jeżdżącego białym mercedesem, postój ma za dworem pkp. Polecam zapoznać się z planem metra i nim sie poruszać śmieszne pieniądze i szybko...Pozatym metro jest trzy strefowe a więc można zajechać praktycznie w każdy róg miasta. Żarcie pycha. Zreszta tam to nawet "parek w rochliku" inaczej smakuje. Wieczorem grzane wino i spacer po Moście Karola hhhmm...bajka. Zabytki mnóstwo i naprawdę jest co podziwiać : Hrad, stare mesto,belveder, most karola, narodni divadlo. Knajpy urokliwe zwłaszcza te ze Szwejkiem :) Obsługa bardzo miła, najecie się do syta- nie ma jednak co liczyć że tanio! Praga bądź co bądź jest droga! Ceny bardzo zbliżone do Naszych ! W drodze do rynku zaczynając od muzeum narodowego jest mnóstwo butików znanych firm również tych z najwyższych półek. Można kupić wszystko.. zaczynając na suvenirach poprzez jablonex : kryształowe żyrandole, konicząc na odzieży... gorąco polecam. ja jestem zachwucona i napewno sie tam jeszcze wybiorę