Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kangurek87

Po tabletkach anty - jakie objawy?

Polecane posty

Witam, chciałam zapytać jakie Wy miałyście objawy po zakończeniu brania tabletek antykoncepcyjnych. Ja własnie z powodów zdrowotnych (częste bóle głowy) musiałam odstawić tabletki - Microgynon21, teoretycznie właśnie powinna się pojawić miesiączka.. ale ani widu ani słychu.. i zastanawiam się czy to normalne.. do ilu dni może się spóźniać? dodam, że zabezpieczaliśmy się gumkami i ani razu nic nie pękło.. więc to chyba nie ciąża. Pozdrawiam i proszę o szybkie odpowiedzi:)

Gość bezposrednio po odstawieniu
tabletek raczej nie powinno sie uprawiac seksu bo sie bardziej niz zwykle ryzykuje:) ja bralam tabletki 2 lata, pierwszy okres po odstawieniu mialam normalnie za to kolejny po 2.5 miesiaca;) orgaznim dochodzi do siebie ok pol roku po odstawieniu tabletek wiec sie na razie nie przjmuj

Gość czekolada gorzka21
hej, u mnie pierwsza miesiaczka po odstawieniu pojawila sie pare dni wczesniej niz powinna, byla bardzo bolesna i bardzo obfita. a czy robilas jakies badania po odstawieniu tabletek? czasami dobrze sie dowiedziec jakie szkody wywolaly w naszym organizmie, czasami brak miesiaczki moze byc sygnalem ze nabawilas sie torieli. tak dla swietego spokoju przeszlabym sie do ginekologa na usg:)

a mnie nic nie bylo..odstawilam tabsy..po miesiacu-wypadala mi miesiaczka ktora dostaalm...byla taka sama jak zawsze..i teraz tez jest-a juz rok nie biore tabsow(pol znaczy sie) bo zrobilam sobie rpzerwe-za bardzo sie roztylam :)

Gość u mnie po pierwszym cyklu
bez tabletek miesiączkę dostałam kilka dni wcześniej, natomiast następny cyklu wydłużył się o tydzień

Gość vbnmjkkk
jeśli naprawdęinteresuje cię co się dzieje z organizmem po odstawieniu tabsów, tzn.poznać jak inni to prechodzą wejdz na ginekolog płodność iszukaj tam topików o pzresatniu brania tabletek, jest ich sporo... A tak wogleto pierwszy cykl po odstawieniu to jest jeszcze hormonalny, więc raczejw terminie, później mogą się dziać różne rzeczy... ale jak już ktos napisał do gina, zrobić badania, krwi, próby watrobowe, cukier, USG

Dzieki za rade z tym forum - zajrzę:) No mi się okres spóźnił 4 dni.. i jest bardziej bolesny niż przed stosowaniem tabletek..;/ może z czasem się unormuje to jakoś.. a niedługo i tak zacznę brać tabletki.. ale tym razem inne.. niby mniej szkodliwe;)

Gość JutroUrodzinki24
Brałam Diane 35 i Jasmine w sumie ponad 3 lata, przestalam brac w maju, przez jakies 4 miesiace nie zauwazalam zadnej rożnicy, pozniej włosy zaczely mi okropnie wypadac, doslownie garsciami, skończylo sie oczywiscie u dermatologa ktory stwierdzil ze ma to scisly zwiazek z odstawieniem hormonow, po 3 miesiecznym leczeniu wszystko wrocilo do normy poza tym innych dolegliwosci nie mialam, okres regularny, zadnego napiecia, ustapily bole glowy, tradzik nie wrocił ogolnie duzo lepiej sie czuje