Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona ewelina

MAM PROBLEM Z PłYTKą PAZNOKCIOWą!!!PROSZE O POMOC EKSPERTKI!

Polecane posty

Gość zmartwiona ewelina

b.prosze o pomoc, bo nie wiem jak temu zaradzic.Mam ladne zadbane paznokcie,ale niesteety 1 z nich jest brzydko znieksztalcony tzn sa na nim nierownosci i takie wglebienia (takie paski)-wyglada to b.nieladnie, a lakier tylko to podkresla.Domyslam sie,ze musialm kiedys uszkodzic plytke, bo taki stan utrzymuje sie juz latami, wstydze sie isc do manikurzystki:/ i nie wiem co z tym mozna zrobic???staram sie jzu b.ostroznie usuwac skorki,ale ta wada nadl jest...pomozcie!!!!

Gość Kup sobie
pilnik 4 stronny z polerką OPIS STRON PILNIKA 1: wypiłujesz paznokcie i nadasz kształt jaki lubisz 2: wypolerujesz płytke i krewędzie paznokci usuwając zniekształcenia- płytka sie wygładzi 3: nadasz połysk aby płytka wypolerowana stroną nr 2 nie była matowa 4: ostatnie szlify czyli nadanie powierzchni płytki połysku :)

Gość zmartwiona ewelina
dziekuje bardzo:) jesli macie jakies rady inne, chetnie poslucham

Gość zmartwiona ewelina
i jeszcze pytanko-czy takie pilowanie po plytce nie moze jej dod.znieksztalcic?

Gość nikisialka
nie znieksztalci ale osłabi płytke..aczkolwiek jesli nie bedziesz powtarzac tego czesto to nic sie z nia nie stanie poprostu tylko troszke slabsza bedzie:) pozdrawiam

Gość wysokie obcasy25
z twego opisu wynika że masz bruzdy na paznokciach...nie przejmuj się wiele osób je ma....trzeba kupić pilnik polerkę i polerować ale pamiętaj nie zbyt głęboko poniewaqż scieńczysz wtedy za bardzo płytkę paznokcia...a jeżeli bardzo przeszkadzają tobie te bruzdy to lekarze moga znaleźć ich przyczynę->dermatolog

Gość puchanka-kosmetolog
Ewelina,obawiam się,że masz rację. Musiałaś uszkodzić swoją płytkę paznokciową poprzez nieprawidłowe,zbyt głębokie wycięcie skórek.Uszkodziłaś przez to część macierzy paznokcia. Niestety z takim paznokciem niewiele da się zrobić. Możesz skorygować to..poprzez nałożenie przezroczystego akrylu,cieniutkiej warstwy,tylko na ten paznokieć. Pozdrawiam.

Gość puchanka-kosmetolog
poza tym, tak jak radzą Ci ludzie powyżej...stosuj polerki to przynajmniej w pewnym stopniu wygładzi powierzchnię płytki paznokciowej

Gość zmartwiona ewelina
no wlasnie, pewnie uszkodzialam, bo inne sa gladziutkie! ale czy to tak juz zostanie na zawsze??? bo akryl to pewnie mi zniszczy do konca ta plytke :o