Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

*Gwiazdka Mała

Czy badanie cytologiczne jest bolesne?

Polecane posty

niedługo będę miała I cytologię i boję się czy to badanie boli, nie zapytam mamy bo nie libie z nią rozmawiac na te tematy bo jest bardzo wstydliwa i napewno by mi ten pomysł z cytologia wybiła z głowy albo by pytała po co go robię, a ja współżyję już prawie dwa lata i muszę zrobić cytologię.lekarz ma mi też zrobić usg dopochwowe i tego tez sie boję.Poza tym chyba mam jakiś stan zapalny,bo mam gęstą,serowatą,lepiącą się wydzielinę białawo-zieloną ,nic mnie nie swędzi, wydzielina ma nieprzyjemny zapach.Powiem to lekarzowi, no i poproszę o jakieś lekarstwo dla partnera bo na pewno i jego zaraziłam bo biorę tabletki i kochamy się bez gumek.A mam jeszcze jedno pytanie-wiem,że cytologia to badanie by stwierdzic czy nie rozwija się rak szyjki macicy,a wychodzi w nim jakis stan zapalny,grzybica? bo chciałabym zrobic takie badanie gdzie wykarze jakie mam bakterie bądź grzyby które spowodowały tą infekcje.proszę o pomoc

usg dopochwowe - nic a nic nie boli.Jest to taka rurka ,cienka na której zaklada się gumkę i hop do środka .To tak jak byś maiła z tym urządzeniem stosunek :) heheheh cytologia -też nie boli.Kładizesz się na fotelik i za pomoca wacika takiego jak do uszów zamoczy tobie leciutko w pochwie i weźmie do badania wydzieline. Prawda że nic strasznego?

Gość sdfsdf
Oba badania nie bolą. Dla mnie zdecydowanie bardziej nieprzyjemne jest zwykłe badanie przez ginekologa