Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

*Gwiazdka Mała

czy badanie cytologiczne jest bolesne?

Polecane posty

niedługo będę miała I cytologię i boję się czy to badanie boli, nie zapytam mamy bo nie libie z nią rozmawiac na te tematy bo jest bardzo wstydliwa i napewno by mi ten pomysł z cytologia wybiła z głowy albo by pytała po co go robię, a ja współżyję już prawie dwa lata i muszę zrobić cytologię.lekarz ma mi też zrobić usg dopochwowe i tego tez sie boję.Poza tym chyba mam jakiś stan zapalny,bo mam gęstą,serowatą,lepiącą się wydzielinę białawo-zieloną ,nic mnie nie swędzi, wydzielina ma nieprzyjemny zapach.Powiem to lekarzowi, no i poproszę o jakieś lekarstwo dla partnera bo na pewno i jego zaraziłam bo biorę tabletki i kochamy się bez gumek.A mam jeszcze jedno pytanie-wiem,że cytologia to badanie by stwierdzic czy nie rozwija się rak szyjki macicy,a wychodzi w nim jakis stan zapalny,grzybica? bo chciałabym zrobic takie badanie gdzie wykarze jakie mam bakterie bądź grzyby które spowodowały tą infekcje.proszę o pomoc

Cytologia jak i badanie USG dopochwowe nie boli może być ciut nieprzyjemne, ale da sie to znieść, nie wstydż się i koniecznie zrób te badania.

Cytologia nie boli i nie musze ci tego badania tlumaczyc bo wiesz o nim co trzeba. Podczas pobytu na fotelu ginekologicznym popros lekarza aby w celu wykrycia bakterii dodatkowo pobral wymaz na posiew i czystosc.

Gość Nieprzyjemnie i tyle

Piekny zapach, niekombinuj z zadnym rakiem, idz normalnie do lekarza.

Gość a do się takie badanie zrobić
u dziewicy???? Bo nie wie, ja juz mam 22 lata, a nigdy cytologii nie robiłam, żaden lekarz mi nie proponował. chyba dlatego, ze nic mi za bardzo nie jest i jestem dziewcą.... \ Ale mimo, z ejestem dziewica, kiedyś pewnien lekarz wykonał mi usg przez pochwę, bo stwierdził, z etylko takie może pokazac czy mam policystyczne jajniki itd. Oczywiście o to mu chodziło, ale nie powiedział wprost, tylko że koniecznie trzeba wykonac takie badanie, bo jest dokładne itd. Powiedział, ze jak się nie da zrobić, bo będę miała zbyt małe wejście do pochwy , to zrobi mi je przez odbyt, wiec tak się przeeraziłam, ze już mi było wszystko jedno... Miałam wtedy 16 lat, ale nigdy więcej nie pójde na usg przez pochwę:o Ani do żadnego lekarza-faceta:o

Gość dziewica123
a czy bedąc dziewicą mozna miec robioną cytologię? Bo przyznam szczerze ze choc od dawna chodze do roznych ginekologów zaden mnie jeszze nie skierowal na te badania, co najwyzej na posiew z pochwny.

Gość dziewica123
widzę, ze kolezanka z góry ma ten sam problem i pytanie- tak wiec czekamy na jakąs odpowiedz...

Gość no właśnie może ktos powie
jak to jest z dziewicami....

Gość mozna robic dziewicom
cytologie,posiew i czystosc.

Gość róbcie
cytologię, bez względu na to, czy jesteście dziewicami, czy nie! Ja jestem dziewicą, miałam robione usg dopochwowe, bo jest dokładniejsze. Niby nadżerkę można mieć jeśli się współżyło, a mi badanie cytologiczne wykryło nadżerkę, którą trzeba było "wypalić". Dziewczyny, dbajcie o siebie i badajcie się. I szczerze powiem, że mężczyźni ginekolodzy są dokładniejsi i delikatniejsi od kobiet. Swojego lekarza - mężczyzny nie zamienię na kobietę, nigdy!

Gość Ania-buziale-
hmm mialam pare razy robiona cytologie i powiem ze to badanie wcale nie boli;) praktycznie nic nie czujesz;) a wykrywa wlasnie zmieny rakowe w szyjce macicy...bo dzieki temu bedzie wczesniej wiadomo czy zaczac cie leczyc. usg dopochwole tez nie boli bo mialam, to jest tak jakby ci wsadzali wziernik, a nawet jest mniej nieprzyjemne...skoro wspolzyjesz to napewno nie bedzie tak nieprzyjemne jak dla tych dziewczyn ktore jeszcze nie wspolzyly:) takze nie ma sie co martwic;)pozdrawiam

Gość Liliputkaaaaa
Ja jestem dziewicą dzisiaj zrobiłam cytologie i mnie cholernie bolało . Pierwszy raz byłam u faceta gina i dziekuje,potraktował mnie dziewice jak kogos kto juz urodził 3 dzieci.Bolało niem niłosiernie. Teraz chodze do kobiety i mnie nie boli. Nie ma co generalizowac,każdy jest inny.

Gość Wow Liliputkaa Ty to masz
tempo- dziś Ci lekarz-facet boleśnie pobrał cytologię i juz zdązyłas 'chodzić' do kobiety? :D

Gość zastanawiające to
Piszecie że można u dziewicy zrobić cytologię, a mi raz lekarka próbowała pobrać i nie dała rady. Potem inny ginekolog chciał mnie zbadac przez pochwe i tez nie dał rady. Więc nie wiem czy u wszystkich dziewic można

Gość gość
jak to nie boli? przeciez jak ten wkladasz wsadza to ja swiera dostaje jakby mi pochwe wyrywalo mnie boli i to u kazdego ginekologa bo sprawdzalam

Gość gość
nie boli, ja ostatnio bylam na cytologii u www.lekarze-kolber.pl i nie bolal ani troszke, zwykle badanie

Gość gość
Mnie nigdy badanie cytologiczne nie bolało, więc wydaje mi się, że Ciebie także nie powinno. Jeśli o mnie chodzi to trzeba przekonać się samemu, ale nie ma się na pewno czego bać i taką cytologię w miarę regularnie robić. Sama korzystam z oferty badań cytologicznych w www.histamed.pl

Gość gość
Ja miałam robione badania cytologiczne błony śluzowej nosa i nie bolało mnie. Badania miałam wykonywane w pracowni http://alergomed.com.pl/ w Krakowie.

Gość gość
dziewczyny, róbcie badania cytologiczne, bo to naprawdę ważne, przecież chodzi tu o nasze zdrowie. ja jestem po takich badaniach już 3 raz, bo nie wyobrażam sobie usłyszeć, że coś znaleziono u mnie za późno - jeśli jest jakaś z Was w gliwicach lub okolicy to polecam zajrzeć do www.histamed.pl

Gość gość
Nie jest. Moze to nie jest najprzyjemniejsze uczucie, nie jest jednak bolesne. Osobiscie robilam to badanie w http://godulahope.pl/ i nie bylo takiego problemu:)

Gość gość
Nie jest bolesne. Jest nieprzyjemne, bo to jednak Twoje wnetrze, ale nie boli. ALe lepiej idz do dobrego specjalisty. nawetr dla walsnego komfortu. osobiscie badam sie u doktora w http://www.euro-klinika.pl/ i jest prfoesjonalista.

Gość gość
Ja robię badania cytologiczne w gabinecie www.histamed.pl w Gliwicach i nie są bolesne. Jest to bardzo dobry gabinet, w którym dbają o pacjentkę i podchodzą poważnie do wykonywanej pracy. Jeżeli musicie zrobić badania to polecam wam to miejsce.

Gość treekka

Jak większość kobiet , też mam takie badanie za sobą i szczerze mówiąc - nie bolało nic a nic. Nie masz się czego bać, serio.. Też się przed badaniem stresowałam.. Przyszedł dzień badań i po prostu poszłam do MediLuxClinic www.mediluxclinic.pl , gdzie byłam zapisana. Nim zauważyłam było już po wszystkim. Serio - to nic strasznego