Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przerywanka

8 dniowa przerwa ?

Polecane posty

Gość przerywanka

Mam takie pytanie. Z przyczyn technicznych dopiero dzis bede miala nowe opakowanie yasminek,a powinnam byla nowe opakowanie zaczac wczoraj o 21... Czyli jak wezme dzis o 21 to jakie moga byc tego konsekwencje ? ps. 3 ostatnie opakowania bralam normalnie. Licze na pomoc,i z gory dziekuje:)

Gość raczej wez dwie naraz
tak jakbys zapomniala nie mozesz zrobic 8 dniowej przerwy

Gość swiecąca gwiazdka
z tego co wyczytalam w ulotce(biore harmonet) to jest tam napisane,że w przypadku gdy przyjmowanie tabletek nastapilo pozniej niz 8 dnia nalezy przez 7 dni nowego opakowania dodatkowo sie zabezpieczac

Gość swiecąca gwiazdka
ale nie wiem jak to jest w jasmin

Gość przerywanka
Dwie naraz ?

Jest taka strona www.poludniewski.pl i tam wszystko pisze. Bezpiecznie można zapomnieć tylko w drugim tygodniu zażywania.

Gość przerywanka
Dziekuje Liptonka ..:) Tam znalazla sie odpowiedz na moje pytanie :) "Jeżeli od czasu gdy należało wziąć ostatnią tabletkę upłynęło więcej niż 12, ale mniej niż 24 godziny, zażyj od razu pominiętą tabletkę, a następną – w normalnym terminie. Nie jesteś w pełni zabezpieczona przed ciążą. Przez siedem kolejnych dni stosuj dodatkowe zabezpieczenie antykoncepcyjne (prezerwatywa, spermicydy) albo unikaj współżycia. Nie przejmuj się, jeżeli wystąpi plamienie. To normalny objaw. " Wzielam teraz :) i kolejna wezme o stalej porze,czyli o 21 ... I po 7 dniach wszystko powinno wrocic do normy :)