Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość już nie wiem co mam zrobić

mam 28 lat i nadal trądzik

Polecane posty

Gość już nie wiem co mam zrobić

już mam tego dość, mam nadal trądzik jak tylko przestaje brac hormony to wszystko wraca i nie tylko na twarzy... jestem załamana!!!

Gość blak end wajt
może warto iść do dobrego dermatologa ?

Gość ja mam 24 i też mam trądzik
i nie zapowiada sie aby zszedł, ajuz cudy niewidy robiłam, mam niestety PCOS, ty też pewnie masz cos nie tak z hormonami. od tego jest trądzik, pa, trzymaj się!!!!

Gość blak end wajt
co to jest PCOS ? I to nie prawda, że jam ma rozregulowane hormony, to już sie musi męczyć z trądzikiem - bzdura, ja też mam rozregulowane, a trądziku się pozbyłam raz na zawsze.

Gość yesss proszę
Jak sie go pozbyłaś przy zle p[racujacych hormonach? Możesz powiedziec cos więcej?

Gość blak end wajt
3 lata temu przeszłam dziewięciomiesięczną kurację Roaccoutanem. Do dzisiaj mam spokój, a cerę na tyle dobrą, że jak mówię o tym, że miałam trądzik, to nikt mi nie wierzy.

Gość blak end wajt
A przy tym hormony nadal działające jak sobie chcą 😠 więc jak widac, u mnie hormony nie miały wpływu na trądzik i wyleczenie się z niego.

Gość yesss proszę
Moje tez działają jak chcą, ale na Roaccutan, to ja nie mam zdrowia, ale dziękuję za udzielenie odpowiedzi, pozdrawiam

Gość blak end wajt
No cóz - ja też do najzdrowszych nie należę, ale "poświęciłam" się dla dobra zdrowia psychicznego :-) Wcześniej przetestowałam prawie wszystkie zewnętrzne i wewnętrzne lekarstwa - ech, szkoda kasy i czasu - w moim przypadku. A tak a propos - to zdrowia pod jakim kątem Ci szkoda ? Tzn. roaccoutane aż tak nie niszczy, o co byś się najbardziej bała ?

A ja mam już 30 z małym okładem i tez walczę z trądzikiem. Od 4 m-cy leczę się homeopatycznie i jest dużo lepiej.Poszukaj lekarza homeopaty, do tego dołóz dietę( ja zrezygnowałam z cukru i mleka krowiego- zalecenie lekarskie).Życze powodzenia.

Gość yesss proszę
Ja to mam sporo przeciwskazań. Skłonnośc do migren, duza krotkowzroczność, alergia na sporo rzeczy. Normalnie prawie renta..... miałam ładna buzie po Dianie, ale tez zrezygnowałam, bo ile można, zal wątrąby. A wtedy to nawet migreny mi przeszły. W moim przypadku , to dobrze byłoby ograniczyć tłuszczenie skory, bo ona tego sebum wydziela na pare osób. Ja wciąz się błyszczę.

Gość Mam 22 lata
i tez mam tradzik ;( A wszyscy mowili ze po okresie dojrzewania przejdzie ;( I co? Mecze sie juz 8 lat :( Tez podejrzewam ze to cos z hormonami, chociaz po zastosowaniu leków miejscowych pryszcze znikaja...ale za to po jakims czasie np. 2-3 miesiacach wszystko od poczatku...

Gość blak end wajt
no to tak jak ja - tez jeden wielki błysk 😠 oczywiście przed kuracją, teraz skóra jest właściwie normalna z tendencją do suchej. Migreny też miewam, kretem też jestem, może nie mam jakiejś dużej wady, ale bez okularów nie mogę chodzić. tylko alergii nie mam. Ogólnie, to nie wciskam Ci roa, tylko, że jak brałaś Diane, która też mocno ingeruje i niszcy organizm, to czemu by nie spróbować ? Ewentualnie, można spróbować homeopatię :-)

Gość Mam 22 lata
aha dodam ze lecze sie od 6 lat u dermatologa...a tabletki anty nie wplywaly na tradzik...

Gość w wieku 35lat
po raz 100tny poszlam do dermatologa i tym razem nawet nie zawracalam mu doopki pryszczami a on tak mimochodem ze : pani ma tradzik mlodzienczy..heh w moim wieku to komplement jednak zdecydowalam sie znowu podjac walke z tym "stalym" juz problemem i wyleczylam sie reacutanem :) od roku zero pryszczy !!!