Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość innych

moda w niemczech...

Polecane posty

Gość innych

czesc, dziewczyny 🌼 pewno niektóre z was mieszkają w niemczech, lub czasem tam bywają;) zastanawiam sie jaki styl mają niemki? co jest modne? moja koleżanka, ktora ma tam rodzine, twierdzi, że niemki przywiązują straszną uwage do swojego wyglądu, makijaż, farbowane włosy- to normalka... i że wyglądają na starsze...:> jestem ciekawa tej kultury, ponieważ wyjeżdżam do niemiec na dwa miesiace;) i tak sie zastanawiam, czy z moim sportowym stylem bede brana za dziwadło:D pozdrawiam

Gość innych
i jakie firmy są poplularnie w niemczech?:)

Gość Ja byłam i mieszkałam w Bawari
i tylko o tym regionie moge sie wypowiadac:) W Monachium dziewczyny sa pozbawione kompleksow a na ulicach widac wiecej puszystych dziewczyn niz u nas. Tam jest odwrotnie- dojrzale kobiety sa bardzo zadbane, dbaja o swoja firure a nastolatki otyle a mimo to modne, nie przejmuja sie swoja waga.Na ulicach jest kolorowo dziewczyny nosza najrozniejsze rzeczy, czesto dziwne i ogrinalne polaczenia. Nosza to co modne a nie to w czym wygladaja dobrze, czyli krotkie spodniczki, brzuchy i plecy na wierzchu, ogolnie brak kompleksow, wiec bedac tam mozna naprawde sie od nich wyzwolic:)

Gość supergeilezieck
mieszkam w NRW i zgodze sie z poprzedniczka, ze w niemczech jest duzo wiecej puszystych mlodych dziweczyn na ulicach niz w polsce. Jesli chodzi o mode, to uwazalabym ze niemki ubieraja sie zachowawczo, nie extrawagancko, raczej nudno, przynajmniej w wieku ok 30 lat. mlode dziewczyny maja dziwny styl, powiedzialabym malo kobiecy, w porownaniu do polek. a najgorsze to juz sa nastoloatki, niedosc ze w wiekszosci pulchne, to bardzo tandetnie poubierane co niektore, prezewaznie tez turczynki... jesli chodzi o firmy, to pimki i orsey jest dla gowniar, zero jakosci, tak to ubieramy sie w promod, esprit, mexx, zara, daniels, h&m, zara...

Gość ramOna_
hey, ja wyjechalam do kassel z rodzicami jak mialam 10 lat mieszkam tu jus 6 lat i jest super.mam rodzine w polsce i kuzynki, i one nie maja fajnych ciuchow. w polsce dziewczyny nie sa takie sexy, ale moze to pszez biede?? u nas nosimy orsay,esprit, roxy i buty buffalo sa fajne! esprit zayebisty! dziewczyny niemieckie sa zadbane bardziej tak mnie sie zdaje, a czesto bywam w polsce ale my nie mamy takiego jedzenia dobrego hihi bye

Gość ramOna_
fajne sa spodnice mini, topy duzo biszuteri!!! na disco mozna zaszalec

Gość ganaaaaafa
A mnie się wydawało, ze orsay to polska firma.

Gość innych
ganaaaafa- nie:D orsay mamy w całej europie chyba;> widzialam we francji, czechach a tutaj dziewczyny wypowiadają sie, że jest jeszcze w niemczech;) ale na pewno za granicą nie znajdziesz diversa, reportera

Gość karoolka
moda w niemczech? to słowo tam nie istnieje! mimo, że niemcy są bogatym narodem, na ulicach aż bije BEZGUŚCIE I TANDETA tlenione włosy, badziewiaste spódniczki, białe kozaki i paski, cekiny, sztuczna biżutera- to tamtejsza MODA prosze, oto kilka zdjec z niemickiej dyskoteki; http://www.technobilder.de/gallery2/v/album171/album172/album173/DSC01027.jpg.html http://www.technobilder.de/gallery2/v/album171/album172/album173/DSC01042.jpg.html http://www.technobilder.de/gallery2/v/album171/album172/album173/DSC01053.jpg.html pieknie ubrane dziewczyny, prawda? ja podziwiam polki! mają mało pieniędzy, i muszą nieźle kombinować, zeby upolować fajne ciuchy, a mimo to widze dużo fajnie poubieranych dziewczyn...

Gość drużba weselny
a co ty chcesz od tych dziewczyn ? normalnie ubrane moim zdaniem niemki nie są tak zachowawcze jak polki , na wiecej sobie pozwalają , nie są takie szaro-bure , mniej oglądają się na to "co ludzie powiedzą" no i nie ma jednej jedynej slusznej doktryny; zawze jak przyjadę do polski , to widzę dziewczyny poobcinane wszystkie na jedno kopyto - jak grzywki , to wszystkie grzywki , jak włosy równe , to wszystkie równe , jak rude , to wszystkie rude; w niemczech tego nie ma

Gość bo u nas na ulicach wcale
nie ma tadety, cekinow, blond tlenionych wlosow plastiku itp:P polki to po prostu klasa i chanel:P dziwczyny...litosci jedyne co nas rozni od niemek to tusza i mniejsza kasa:P te dziewczyny na zdjeciach sa akurat wyjatkowo skromnie ubrane... no i moim zdaniem to niestety my bardziej bezkrytycznie chwytamy mode w przeciwienstwie do innych narodowosci (no moze nie liczac wloszek) a takie bezkrytyczne malpowanie wcale nie jest dobre:O

Gość niemki to grube świnie
tandetne

Gość może wkleicie
jakieś zdjecia niemek?:)

Gość kiełbasa krakowska
Mieszkam w Niemczech i widzę różnie ubrane kobiety - jedne z gustem , inne tanio (mam na myśli kurewkowato , nie że tanie ubrania). Generalnie Niemki się tak nie zabijają za moda jak Polki. Ubierają sie bardziej uniwersalnie , w swoim stylu , a nie tak , jak akurat moda zapieje. Nie ma tez jakiegos takiego wyczuwalnego w Polsce przymusu , że od jakiegoś wieku "wypada" albo "nie wypada". No i starsze kobiety dbają o siebie. Nie tak jak u nas , ze 40 lat to do dzieci , do garów i w dresie albo jakiejs szkaradnej podomce. Ludzie o siebie dbają, maja czas dla siebie , nie wydają wszystkich pieniedzy tylko i wyłącznie na dzieci. Biegaja , jeżdżą na rolkach ii rowerach. W Polsce spotkałam się ze stwierdzeniem , że 25-letniej babie to juz nie wypada jeździc na rolkach

Gość kiełbasa krakowska
I wcale nie jest tak , ze kazda Niemka to wielka kobyła , niezgrabna i cieżka. Sa i takie niezbyt piękne , koniaste , i śliczne dziewczyny , i babochłopy w wyciagnietych swetrach , i sexi laski w fajnych sukienkach albo innych ubraniach podkreslajacych kobiecość.

Gość pewnie ze nie wszystkie sa
brzydkie, ale generalnie w porownaniu z polkami wiecej z nich ma nadwage a co do dbania....u nas kobieta ktora ma 40 lat 2 dzieci i pracuje i zajmuje sie domem nie ma ani czasu ani kasy ani pewnie checi po calym dniu pracy zeby dbac o siebie...

Gość eee ... tam
Ja w Niemczech nie byłam, ale byłam na weselu gdzie połowe gosci stanowili Niemcy. Przyglądałam sie jak są kobiety poubierane. O wiele fajniej wyglądały Polki w porównaniu do Niemek:)

Gość mbnn
no widzisz - a tam kobieta , która ma 40 lat i 2 dzieci tak sobie organizuje życie rodzinne , żeby miec czas czy na sport, czy na jezyk , a i do pracy chodzi - bo nie jest niańką na drugim etacie; facet tak samo jest wlączony w życie rodzinne jak i ona i TO JA ODCIĄZA

Gość mbnn
A Polki rozpoznaję w Niemczech bezbłędnie - po pokurczonej , zestresowanej postawie, po nieufnych , podejrzliwych oczach i po anorektycznej chudosci , uchodzącej u nas w Polsce za "zgrabność"

Gość a nastolatki w niemchech
??? są bardzo łądne? fajnie ubrane?

Gość innych
słyszałam, że nastolatki są łatwiutkie

Gość celinka o.
nastolatki sa ubrane mniej wiecej jak u nas , tylko chyba trochę bardziej agresywnie; są generalnie grubsze , cześciej farbuja włosy; ale za to dorosle kobiety są dużo bardziej swieze niż Polki , mają własny styl i nie zabijają się za modą; z reguły ubieraja się skromnie

Gość innych
a jakie marki?

Gość celinka o.
nie widzę marek , może dlatego , że są zwykle wszyte wewnątrz ubrania , a nie na zewnątrz

Gość ładnie wygląda
orsay,esprit,tally weil

Gość Alexxxa
A ja nie zabijam sie za modą, chodzę na języki i jeżdzę na rolkach. Ale może dlatego, ze mam tylko 1 dziecko. Chcieć to móc, więc prosze nie generalizować.

Gość polka z opolka
polki od razu poznasz na ulicach Niemiec. Kurtka przydluga, spodnica, siatka w rekach od Aldika, lec z jednego sprzatania na drugie. Zniszczone rece od sprzatania...

Gość polka z opolka
i zniszczone buty a przede wszystkim rece STRASZNIE ZANIEDBANE i stara trwala oraz odrosty

Gość szalona20...
Niemki wogóle nie maja gustu...Ciuchy ogólnie są ładne i Qualitat jest dobra.Sama jak byłam na wakacjach w Niemczech nakupowałam sobie dośc fajnych i oryginalnych ciuchów w Kiku czy Tako Mode i wcale nie są tam drogie...wydaje mi się,że one nie umieja ich ze soba zestawiać.

Gość polka z opolka
stare babcie w niemczech jezdza w spodnicach na rowerach....