Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bagmaranta

Badanie kału w sanepidzie

Polecane posty

Mam pytanie na temat wyrabiania ksiazeczki zdrowia. W tym tygodniu mialam zacząć nosic do sanepidu próbki kału, ale tak wyszlo ze w piatek zmogło mnie choróbsko i lekarz przepisał mi antybiotyki. Teraz nie wiem czy moge jutro zanisc te próbkę cz nie? Moze ktos cos wie na ten temat? Prosze o jakies sensowne informacje. dla mnie to wazne bo z tą ksiażeczka to mi się spieszy. Dodam jescze tylko, ze jak bylam po pojemniczek w sanepidzie to nie mowili nic o przyjmowaniu lekarstw ani nie ma o tym słowa na tym druczku do wypełnienia który mi dali.

Gość ggf
zadzwon i sie zapytaj

Gość ggf
no rano rano ;) ja nie wiem

Gość ggf
ale jak jutro zadzwonisz to akurat sr czw i pt na noszenie probek ;)

Gość ggf
aha no to Ci nie pomoge przykro mi

dziekuje bardzo za odpowiedz. w takim razie moge smiało uderzac z próbką , bo antybiotyki byly na drogi oddechowe. jeszce raz bardzo dziekuję

Gość załamana0000000
ile kosztuje takie badanie? i skad jestes(autorko)topiku? i jak to załatwiłas? ja tez musze zrobic tzn zbadac kał w sanepidzie czy nie mam grzybka itp. Tylko jak to załatwic? isc do sanepidu i przy okienku powiedziec ze chce zbadac kał;/ czy zadzwonic i sie umowic,kompletnie nie mam pojecia jak to sie załatwia mam nadzieje bagmaranta ze mi pomorzesz:*

Gość tyka
Idź do sanepidu i powiedz, że chcesz wyrobić książeczkę zdrowia- oni już Cię powiedzą kiedy masz przynieść próbki, dadzą druki do wypełnienia i dowiesz się ile to kosztuje- ja płaciłam ponad 50 zł.

Gość załamana00000000
tyka to do mnie??? a po co mi wyrobienie ksiązeczki? 50zł?o matko bardzo duzo!

Gość aadam
jakiego kału nazywa sie to wymaz u mnie faceta odbyło się to w następujący sposób --parę lat temu udałem się do sanepidu zapłaciłem w kasie za badanie następnie do gabinetu nie wiem kto pielęgniarka czy zwykła pracownica kazała opuścić spodnie wypiąć pośladki w jej stronę szpatułką pobierała mi wymaz i tak przez trzy dni następnie po wyniki i to wszystko poza skępowaniem nic wielkiego

Gość zalamana000000000
aadam -. to chyba zart??:| ja sie tak nie dam;/ poprosze o pojemnik i przyniose nastepnego dnia nie dam sobie w dupie grzebac fuuuuuuuuuu:|

Gość Sanepidek
Aadamek coś pokręcił:) nie wiem, jak on, ale u mnie to wyglądało tak, że najpierw szłam do najbliższego ośrodka sanitarno- epidemiologicznego, powiedziałam, że chcę wyrobić ksiażeczkę sanepidowską, dostałam od nich bezłatny pojemniczek i przez kolejne trzy dni zanosiłam próbki do badania (już po pierwszym razie trzeba mieć przy sobie kase-65zł)(przy każdorazowym oddawaniu dostawało sie następny pojemniczek) po tych trzech dniach czekało się cały tydzień na wyniki, a potem już z wynikami i kupioną albo w zakładzie, albo w księgarni-książeczką (płaciłam 1,20)szło sie do lekarza medycyny pracy i prosiło o podbicie książeczki, za które trzeba było zapłacić zależnie od humoru, w jakim znajdował się ten lekarz...(trzeba liczyć ok.30-40zł) Załamana, głowa do góry! Pozdrawiam;]

Gość 24456
Jak mój brat cioteczny wyrabiał książeczkę to też mu niestety szpatułką wyjmowali. Może tylko facetom wyjmują :P

Gość aadam
do sanepidka to nie ja pokręciłem ale chyba ty pisałem że takie badanie miałem wykonywane parę lat temu alke ostatnio moja córka wyrabiała książeczkę i tak właśnie przebiegało --skłon majtki w dół a wymaz pobierała pielęgniarka , nikt nic nie kazał przynosić w kubeczku