Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaska 1212

CYWILNY JAK SIE UBRAC KOSZTY ITD ITP RADOMSKO I NIE TYLKO POMÓŻCIE

Polecane posty

Gość kaska 1212

Witam wszystkich z Radomska:) i nie tylko:) Za kilka miesięcy biorę slub cywilny-narazie tylko taki. Czy wiecie czy gdzies w naszym miescie lub powiecie moga udzielic takiego slubu? Nie chce w urzedzie. Chce zeby ten slub byl wyjatkowy. i do wszystkich: Jak ksztaltuja sie koszty takiego slubu. Jaka sukienke powinnam zalozyc? Moj slub bedzie bardzo kameralny: my i swiadkowie i moze jeszcze rodzice. Dopiero za rok zrobimy koscielny.

Gość Kaska 1212
Nikt mi nie pomoże:(

Gość kaska 1212
besia dziekuje Ci, a Ty jesres z R-ska?

Gość ubrałaś się jak na stragan
wiejski

Gość kaska 1212
ja bym sie tak nie ubrała, torchę bezguscie, ale jak kto woli, wolę coś z klasą, więc proszę o inne propozycje

Gość kaska 1212
besia ktos sie pode mnie podszywa ! to nie ja tak napisalam! : ja bym sie tak nie ubrała, torchę bezguscie, ale jak kto woli, wolę coś z klasą, więc proszę o inne propozycje TO NIE BYL MOJ TEKST

Gość gdzie kupilas
te kiecke?

jestem z pod wawki a co do sukienki to koleżanka mi uszyła:)

Gość kaska 1212
dhunka tak masz racje, przwde wszystkim to ja sie musze dobrze czuc, ale ogolnie interesuje jakie trendy teraz panuja, bo dawno nie bylam na zadnym cywilnym

Gość besie pomyliłaś chyba
zdjęcia wklejając je tutaj, ta czerwona kiecka to z balu przebierańców?

Gość kaska 1212
a Ty w białej byłas na cywilnym? a z radomska jestes?

Gość hihahehu
wieśniacka bardzo jest ta sukienka czerwona no ale kazdy ma swoj gust

na cywilnym bylam jak widac w ecri, do koscielnego mialam biała. nie wyobrazałam sobie pojscia w garsonce, to tak kazdego dnia do pracy chodze, ani tym bardziej w sukience balowej czy jakiejs innej..jak sama nazawa skazuje to ślub, wiec mialam suknie slubna :)

Gość ja miałam krótką ślubną ecru

Gość kaska 1212
dhunka ale mialas sluby tego samego dnia? jak bede miec teraz cywilny to moge za rok do koscielnego isc w białej sukni? czy wtedy musi byc chociaz ecru?

ja nie rozumiem..czy mozesz isc do koscielnego w białej sukni. a idz i w zielonej, to twoja sukienka. ja placilam za wszystko sama z mezem i w nosie miałam opinie innych. czy moge, czy wypada. niech kazdy pilnuje swojego nosa, skoro tacy wszyscy swieci. cywilny miałam w listopadzie, koscielny w lipcu. miałam biala suknie i welon na pol kosciola :)

Gość ta czerwona sukienka
jest okropna, wieś!

Gość tribux
Moim zdaniem mówiąc "wieś" to się wieś obraża bo ta kiecka jest chyba nawet poniżej wiejskich standardów :P

aj tam czepiacie sie kiecki...kazdy ubiera to co mu sie podoba a o gustach sie nie dyskutuje...ja w tym roku biore cywilny...latem..i kupie sobie jakas zwiewna sukienke..na pewno nie biala...na pewno nie wieczorowa...tylko tzw koktaliowa:) a z tego co sie orientuje to cywilny tylko w USC...bo tylko urzednik Państwowy ma prawo udzielic slubu cywilnego....nie rozumiem tez co ma urzad do wyjatkowosci slubu....??

Gość kaska 1212
nusiaa - wiem ze slub cywilny moze udzielc tylko urzednik panstwowy-chyba w takich szczegolach kazdy sie orientuje. ale teraz moze urzednik dojechac w wybrane przez pare miejsce (na ich koszt-pary) i wówczas mamy slub cywilny poza USC, chyba bardziej wyjatkowy niz w jakims obskórnym urzedzie?