Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tropika

Ile kosztuja badania krwi w ciązy?

Polecane posty

Gość tropika

bo nie wiem czy dam radę zrobić je w godzinach pracy. Czy trzeba być na czczo?

Gość podnoszęęę

badania krwi robi sie na czczco zalezy na co masz skierowanie??

Gość tropika
mam skierowanie od lekarza prywatnego, więc chyba nie uwzględnią go w przychodni rejonowej?

Hej, ja ostatnio robiłam prywatnie. Za morfologie płaciłam 6 zł, a za określenie Rh chyba 12 zł, jak pamietam. Musiałam być rano, na czczo. Wyniki jakoś za 2 dni. Pozdrawiam!

Gość chcąca wiedzieć
a ile kosztują badania miesięcznie- tak plus minus srednio na miesiąc ile wydajecie na same badania bez wizyty??? czy co miesiąc robi się badania ? kiedy więcej na poczatku ciązy? czy na końcu?

chcaca wiedziec grupa krwi - jednorazowo wr - dwukrotnie w trakcie ciazy mocz robi sie co miesiac, morfologie jesli nie masz anemii co dwa inaczej tez co miesiac, glukoze w surowicy robi sie 2krotnie, na poczatku ciazy i pozniej po 23 czy 24 tygodniu (po wypiciu glukozy)

orientujecie się może czy do lekarza można przyneść ksero badania grupy krwi, bo drugi raz nie chce mi sie robić :O

Gość kocica_16tc
jeśli to twoje xero ma pieczątkę (skserowaną :P ) i nazwę laboratoria to ci normalnie przyjmie. a ja ostatnio w laboratoium u Frydy widziałam panel dla cięzarnych, kosztował 53 zł, byly tam wszystkie bad. które musisz mieć na 1 wizytę, mocz, morfologia, WR, RH, i albo toxoplazma albo HBs albo obydwa, ale nie jestem pewna...Aha i tam robią badania w godz. 8-20, na morfologię musisz być na czczo, ale jeśli nie możesz tego załatwić rano, bo raczej nie wytrzymasz głodna do wieczora :P to podobno wystarczy zachować 3 godzinną przerwę między posiłkiem i wtedy się zgłosić i zrobić. Jeśli badanie robisz rano wyniki masz po 16.00, jeśli tak poźno, wieczorem to pewnie nast. dnia. aha, za morfologię i mocz zapłaciłam 12 zł, poziom przeciwciał 22 zł, HBs 15zł.

Gość kocica_16tc
sama krew + mocz co miesiąc kosztuje ok. 15-25 zł, to zależy czy gin zleci jeszcze jakieś inne, dodatkowe, np. cukier, białko itp. zlecenie od prywatnego w przychodni ci oczywiscie przyjmą ale będzie ono płatne, normalnie wg cennika.

Niektóre cenniki z waszych badań mnie przerażają.Tez chodizłam prywatnie i za wszystko trzeba było pracic 100 %.Więc tak:określenie grupy krwi to 10 zł,morfologia 6 zł,glukoza 3 zł

Gość kocica_16tc
wszystko zależy od miasta, ja za samo RH dałam 30 zł :O rozbój w biały dzień, w przychodni u państwowego się skonczyly kontrakty a ja nie moglam chodzic nastepny miesiac bez gr. krwi, wiec zrobilam na wlasna rekę ;)

Gość laborantka
Pierwsze słyszęo określaniu samego Rh. Zajmuję się oznaczaniem grup krwi i tego się nie praktykuje.

wiecie ceny sa faktycznie przerozne... ja np za wr placilam 6zl a kolezanka z netu ktora mieszka w krakowie robila sobie 2 dni pozniej u nich i zaplacila 46zl. takze widac co labolatorium to inna cena kangurku widac ceny u nas podobne :)

i niech tak pozostanie :) to prawda wyniki a raczej ich cena mogą zrójnować trochę kieszeń.Do końca 7 mieisąca robiłam wyniki co miesiąc a potem aż do porodu niektóre co 2 tygodnie

Gość badania krwi
u mnie badanie gr. krwi (woj sląskie) kosztuje 35 zł!!! i "państwowy"lekarz powiedział mi ze nie przysługuje z NFZ tylko jest to odpłatne! szkoda słów jedynie morfologia(4 zł) i mocz(5 zł) są za darmo ..te ceny to tak dla orientacji jak biora prywatnie czyli jak coś więcej kosztuje to niestety trzeba samemu płacić to samo z hormonami- wszystkie odpłątne (pańswtowo)

Gość badania krwi
kangurek- a ile miesięcznie kosztowały Cię takie badania..z tym ze u Ciebie jest taniej :) ale mimo to warto wiedzieć

ja ze wzgledu na anemie tez badania robie co miesiac, dokupuje jeszcze zelazo (6zl) no i daje mi to miesiecznie sume 15zl wiec idzie przezyc

Gość badania krwi
Aneczka1979- to rzeczywiście bardzo umiarkowana cena-wręcz tanio jednak to zależy też od miesiąca bo raz jest więcej badań a raz mniej

badania - jesli idzie o te zaleznosci - na poczatku jest wiecej bo wr (6zl) i grupa krwi (teraz nie robilam bo juz mialam po pierwszej ciazy) plus glukoza (6zl), pozniej ok 24tyg znowu glukoza i cos ok 32tyg ciazy znwou wr. pozostale wyniki sa stale i jesli nie masz zadnych przypadlosci to 1 miesiac placisz 3zl za mocz a co drugi dochodzi 6zl morfologia wiec to sie uklada 3-6-3 etc :)

Gość bellinka
u mnie RH kosztuje 30 zł

u mnie czynnik rh kosztuje 31zl toxo 31 ale ponoc musza byc jakies 2 pobrania =62zl cukier5zl powiedzcie czy gin daje wogole jakies skierowania? bo slyszalam ze wszystkie badania sa darmowe

Gość ja powiem moze tak
donna jak chodzisz panstwowo to sa bezplatne ale jesli idziesz prywatnie do gina to i za badania placisz

Gość ale drogo

Gość kocica_17tc
LaBORANTKA - to moze kiepska laborantka jestes, bo ja wlasnie takie bad. mialam zrobione, okreslenie grupy RH, do tego panie jeszcze zrobily allo-przeciwciala. A ostatnio np. robilam same przecwiciala, bez oznaczania grupy RH, i co nie da się??

Gość nusia22
czy na badania krwi na grupe trzeba być na czczo? Bo jestem w ciąży a badania mam na 11 i nie wiem czy dam rade bez jedzenia.

Gość EDYTKA21
ja musiałam przyjść rano i być naczczo!! od swojego ginekologa dostałam skierowanie więc za badania nie musiałam płacić:)tylko określenie grupy krwii kosztowało 40zł !!!!!!!! wyniki odebrałam jeszcze tego samego dnia po południu tylko grupa krwi i HBs były za dwa dni

Gość bobika83
Mnie badania kosztują sporo, jestem w 13 tygodniu, badanie krew+mocz,cukier,białko+ toxoplazmoza igg+igm+grupa krwi dałam 100 zł. Wczoraj byłam na prenatalnym badaniu, lekarz kazał mi dać zdjęcie z usg+krew na posiew czy wymaz do labolatorium,żeby sprawdzić czy dziecko nie będzie miało wad-znów dałam 100 zł. Ostatnio badania na chlamydie+Aspat i alat na wątrobę+poziom hormonów=100zł z groszami.

Gość to sie nazywa
ja za morfologie i mocz plus poziom bialka u Frydy dalam 25zl nawet 2zl kosztuje samo pobranie probki :/ w poprzedneij ciazy mialam cholestaze i robilma badani co drugi dzien na szczecie w ramach abonamentu bo bym zbankrutowala, zwykle raz na 2 tyg mialam zleconych 30-40 roznych badan krwi i to kosztowalo od 100 do 300zl :/ wiec kazdy ma inne zalecenia, jak wszystko jest ok to pewnei te 30zl na mc styknie ale... nie zawsze

Gość changela
właśnie wróciłam z laboratorium, doznałam ciężkiego szoku, podstawowe badania ciążowe: mocz, morfologia i jeszcze jakieś dwa kosztowały mnie 27,50. Grupa krwi 45 zł!. Pielęgniarka poleciła żebym zrobiła w pun kice krwiodawstwa, ponoć taniej, przekonam się dziś po 12.