Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gemma89

prawdopodobnie zerwane więzadla

Polecane posty

Gość gemma89

4 lata temu mialam wypadek jechalam na rowerze i nagle cos mi w kolanie przeskoczylo i upadlam pojechalan na 2 dzien do lekarza i chcialam zeby mnie zbadal pani w recepcji odmowila rejestracji pozniewaz do konca bylo 5 min. przez miesiac nie umialam sprawnie chodzic, rok pozniej znowu mialam wypadek, skoczylam i stalo sie to samo mialam skrecenie kolana jak nastapywalam na noge to czulam jak mi kolano sie przekreca, tym razem odrazu pojechalam na pogotowie zalozyli mi gips na cala noge i mialam go przez 3 tyg. dochodzilam jeszczze do siebie przez ok miesiacna konsultacji pani powiedziala zebym znalazla dobrego chirurga albo ortopede najlepiej sportowego, ja niestety zaniechalam tego.... po tych 3/4 latach efekty zaczely wychodzic... jakies 5 miesiecy temu przykucnelam i w momencie wstawania kolano mi "wyszlo" zawsze przy tym slabne, gdy probowalam wyprostowac kolano weszlo na miejsce i normalnie umialam chodzic tylko z mialam problemy ze schodzeniem ze schodow, od tego czasu conajmniej 1/2 razy na miesiac kolano mi "wychodzi", boje sie teraz kucac klekac, biegac itp bylam wczoraj u lekarza, stwierdzil ze mozliwe ze sa zerwane wiezadla kolanowe... i dal mi skierowanie do chirurga(mowiel ze prawdopodobnie bede miala artroskopie) mam nadzieje ze mnie to ominie.... z tego co czytalam nie jest to przyjemne..... czy ktos mial podobny przypadek?

Gość a czy jesttt
u mnie moze nie bylo az tak powaznie ale koniec koncow rejonowy ortopeda skierowal mnie wlasnie na artroskopie tyle ze jak sobie poczytalam o niej poogladalam jak to sie robi to wystraszylam sie :o poza tym jakos nie chcialo mi sie wierzyc ze u mnie z takiej blachostki potrzeba az tak powaznego zabiegu,poszlam czym predzej do prywatnego ortopedy i jak sie okazalo wcale nie bylo to koniecznie,facet robil mi 2 razy dokaldne usg ( mialam podejrzenie ze cos z lekotka nie tak bo cholernie mi w kolanie chrupalo ) i okazalo sie wszystko gra,dostalam masc,tabletki i zestaw cwiczena majacy na celu wzm,ocnienie miesni konkretnych do czego zmierzam-nie opieraj sie tlyko na jednej opinii lekarza :) powodzenia napisz jak poszlo