Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pyanie wazne

Pytanie dookulisty lub osób noszących soczewki

Polecane posty

Gość pyanie wazne

Witam! Byłam u okulisty w celu dopasowania sobie soczewek kontaktowych :) Przepisała mi soczewki kontaktowe o wartościach: moc - 7,5 D krzywizna - 8,4 srednica soczewki - 14,0 Kurde teraz cięzko mi znaleźć soczewki miesięczne (dzień+noc), na moje oczy ? Mam do was pytanie:) Która z tych wartości nie powinnam oszukać :) Chodzi mi o to, czy mogę kupić soczewki o innych parametrach ? Chodzi mi mianowicie o średnicę soczewki, czy może być ona mniejsza tzn. 13,8 ? Myślę, że mocy i krzywizny nie powinno się zmieniać :)

Gość mysle ze mozesz ...
zmienic sobie srednice na jaką Ci wygodnie :) w końcu to tylko 2 milimetry :P ... pozostalych wartosci nie zmieniaj !!! Są one praktycznie najważniejsze !!!

Gość a jakiej firmy soczewki są
najlepsze ???

Gość garedna
Kurde ja też mam krzywiznę oka 8,4 i nie mogę znaleźć żadnych soczewek jednodniowych ? Czy krzywizna oka naprawde jest taka wazna ?

Gość mi okulistka mówiła
ze tak, bo będzie proble, z dopasowaniem soczewko na oku. Ale mozna spróbowac

ejże. ale soczewki zdejmuje się na noc... słyszałam nawet o drastycznym przypadku, kiedy soczewka przesunęła się podczas snu pod gałkę oczną. Śpi się bez soczewek

Gość tez mam soczewki
nie mozez zmieniac bo bedzie Ci wypadac, soczewka musi przylegac a jak bedziesz miec inna krzywizne soczewki niz oka to bedziesz xle widziec, wiem bo miałam problem z dopasowaniem jakiejkolwiek krzywizny

Gość OPTORTYSTKA
dziewczyna soczewka to nie sweterek nie słuchaj głupich rad bo uszkodzisz rogówke skoro takie ci okulistka dobrała to tak noś a nie pytaj osób kture nie maja odpowiedniej wiedzy a ktoś kto nie wie i nie jest okulista to nie powinnien sie na taki temat wypowiadać i dawać rad ponieważ ten ktoś potem może mieć przez takie głupi i niemądre rady uszkodzaną rogówke badz inne powikłania a te 2 milimetry jak to ktoś "mądrze nazwał" sa bardzo istotne to wymiar twego oka który jest optymalnie dobrany.i takie różnice robia bardzo duże znaczenie dla oka. jestem osoba znajaca ten temat i zaufaj mi jesli masz jakies watpliwości to wruć do okulistki i zapytaj. powodzenia

Gość pyanie wazne
o widze ze w koncu temat ruszyl :) dziekuje za odpowiedz :) szczerze mowiac to moja okulistka dobierala mi te soczewki metoda chybil trafil ;/ dala mi - 7,5 D i spisala z opakowania wartosci ...

Gość brunhildzio
to wyślij ja na studia jak można spisywac z opakowania parametry soczewki:( przeciez to musi byc dopasowane do oka