*Gwiazdka Mała 0 Napisano Styczeń 17, 2007 byłam u lekarza, lekarz oglądał komputerowo szyjkę macicy i mam nadżerke.Lekarz powiedział że to taka wrodzona, bo w dziecinstwie jakis nabłonek się nie cofnął i mi został tak i podlega transformacji.Powiedział zę to nie jest groźne ale to 2 stopien nadżerki i trzeba coś z tym zrobić.Podobno 60% kobiet ma takie wrodzone nadżerki, i ona powoduje u mnie upłąwy i zmienia środowisko w pochwie, jest pdatna na bakterie itp zakażenia,grzybice, i lekarz zaproponował mi zabieg usuwania laserem.Podobno nie boli wogóle i jest rewelacyjny i powiedział,że szyjka będzie zdrowa. Kto miał taki zabieg?pomógł rzeczywiście? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*Gwiazdka Mała 0 Napisano Styczeń 17, 2007 Naprawdę nikt nie miał zabiegu laserowego usuwania nadżerki? jest bolesny? prosze o odpowiedz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość do piękny zapach Napisano Styczeń 17, 2007 Ja trafiłam na bardzo miła panią doktor (zapewne dlatego ze za wizyte wzięła 70 zł) i mówiła mi ze coś takiego jest normalne. Mówiła mi m in o tym o czym tu wspominasz i ze gdyby się okazało ze to mam to nie radzilabymi tego wypalać laserem, ogólnie powiedziała ze dopuki nie odczówa sie problemów (nie można się wyleczyć z grzybic, zbyt często ma sie zakażenia, uprawia się sex z wieloma partnerami - bo te komórki aktywnie przenoszą wirusy i bakterie). Powiedziała ze w takim wypadku trzeba koniecznie robić cytologię raz w roku żeby patrzyć czy nie dzieje sie nic niepokojacego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość trzydziechaaa Napisano Styczeń 17, 2007 Własciwie mnie ten problem nie dotyczy,ale moja mama miała taki zabieg.Była 1 dzien w szpitalu,tylko w wjej wypadku lekarz robił cos takiego jak elektrokoagulacja czy cos takiego w kazdym razie pod znieczuleniem potraktowali nadzerke prądem NIC NIE BOLI!!!!!!ZABIEG TRWAł CHYBA PARENSCIE MINUT I JUZ na drugi dzien wyszła ze szpitala,więc na pewnoe z laserem bedzie jeszcze lapiej.GłOWA DO GóRY!!!!!IDZ I MIEJ TO Z GłOWY ;) POZDRAWIAM Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach