lady_in_red21 0 Napisano Styczeń 17, 2007 czy ktos ma na ten temat jakiekolwiek pojecie? jak sie objawia itd? i czy mozliwe jest, zeby pojawila sie po poltora roku brania tabletek? czytalam troche o objawach, bo biore tabletki wszelkie zmiany w zdrowiu najpierw porownuje z ulotka. no i wlasciwie ... kwalifikowalabym sie pod te objawy. choc moze byc tez zwykla grypa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nelke. 0 Napisano Styczeń 17, 2007 objawy to najpierw straszne bole nog. moze byc pbrzek konczyn dolnych, i zyly powierzchown bardziej uwidocznione. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lady_in_red21 0 Napisano Styczeń 17, 2007 no wlasnie ja je mam trocxhe uwidocznione. szczegolnie na dekolcie, piersiach i rekach. ale moze byc tez przerw po dwoch paczkach hormonow? bo wydaje mi sie ze te dwa opakowania pod rzad to bylo za duzo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nelke. 0 Napisano Styczeń 17, 2007 wiesz co? ja tez mam jakby troche wieksze na biuscie... ale niedlugo ide do mojej gin z APTT, ogolnie czuje sie dobrze, wiec sadze ze nic takiego mi sie nie dzieje... badam sie regularnie wszystko co mi kaze/...moze mialas takie wczesniej anaczytalas sie o zakrzepicy, i wydaje Ci sie ze sie uwidocznily:) ja tak czasem mam:) a! masz swietnego nicka:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość co to jest APTT Napisano Styczeń 17, 2007 ??? Moja gin nigdy nie wspominała o takich badaniach ????????????????????? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nelke. 0 Napisano Styczeń 17, 2007 czas krzepniecia.. chodzi o ew. powiklania zakrzepowo zatorowe... moja zawsze kaze mi to badac + proby watrobowe + morfologia podstawowa. TO JEST STANDARD!!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość co to jest APTT Napisano Styczeń 17, 2007 robię morfologię i próby wątrobowe ...tabsy biorę od 3 lat w międzyczasie zmieniałam lekarza i żadna nie mówiła o badaniu aptt!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nelke. 0 Napisano Styczeń 17, 2007 hmmmm to zapytaj.. moja kaze mi.. mojej przyjaciolce inna tez kaze robic.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość co to jest APTT Napisano Styczeń 17, 2007 na pewno to zrobię.... przestraszyłam się bo zdarzaja mi się skurcze nóg rano (dosyć rzadko) ale generalnie po tabletkach czuję się lepiej niż bez Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nelke. 0 Napisano Styczeń 17, 2007 ja sie czuje.... bardziej kobieco... nie wiem dlaczego.. tak mam:D ehh te hormonki:P dawki nie sa duze, ale trzeba kontrolowac. hoirmony to nie cukierki i tak jak jedna z bywalczyn tu pisze (MONIAK) \"ulotka rzecz swieta\" i ma 100% rasji. trzeba sie stosowac, zeby sobie nie zaszkodzic! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nelke. 0 Napisano Styczeń 17, 2007 PS a jak Ci pwie, ze nie trzeba robic APTT to i tak mozesz zrobic dla wlasnego spokoju:) zapytaj sie moze jakisgos innego lekarza.. moja gin jest bardz skrupulatna.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość co to jest APTT Napisano Styczeń 17, 2007 i tak robię badania prywatnie, a domyślam się, że wtedy nie potrzebne żadne skierowanie.. obejrzałam się dokładnie i ani widu żylaków i żył :) tylko te poranne skurcze łydek dzięki :) ps. a jednak forum kształci a juz wątpiłam :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nelke. 0 Napisano Styczeń 17, 2007 zylaki dot. kraz. zylnego powierzchownego..nie glebokiego.. zakrzepica dotyczy gebokiego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość co to jest APTT Napisano Styczeń 17, 2007 no i własnie w tej chwili zaczęły mnie boleć nogi ....:( nelka - mam pytanie bo widziałam na innych topikach, ze studiujesz medycynę widziałam taki topik o aspirynie, że zapobiega zakrzepicy , co o tym sądzisz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nelke. 0 Napisano Styczeń 17, 2007 nie jestem lekarzem. jeszcze dlugo nim nie bede.. jestem studenka a to bardzo duza roznica. uwazam, ze gdyby to bylo konieczne ktokolwiek by to stosowal:) przeciez po to robi sie badania krwi, co pol roku (przynajmniej ja) zeby nie miec takich problemow. powiklania zakrzepowe po tabletkach ( z tego co mowila moja ekarka) zdarzaja sie naprawde rzadko. trzeba robic regularne badania kontrolne.. i nie zaniedbywac tego. z tego co pamietam, napisalam tak na topicu, ze to glupota:) i ze ekarze sa od zastanawiania sie nad interakcjami lekow, a my: kobiety i rownoczesnie pacjenti o przesrzeganiu ulotki i badan kontr. ;) pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nelke. 0 Napisano Styczeń 17, 2007 poza tym wyfaje mi sie, ze zeby stosowac jais lek musi byc do tego wskazanie a nie takie,... na wszelki wypadek... ale nie wypowiadam sie w tej kwestii- jak mowe- nie jestem learzem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość co to jest APTT Napisano Styczeń 17, 2007 ale to ciekawe bo ja sama widziałam mnóstwo reklam aspiryny jako leku profilaktycznego (!) przeciwko zakrzepicy... ciekawe, czy to tylko pieniądze producenta na reklamy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość akle Napisano Styczeń 17, 2007 brałam tabletki 5 lat ( teraz mam 24). jednak straszne bóle nóg przyczyniły się do tego ze je odstawiłam. dodam ze w czasie brania tabletek przytyłam jakieś 8 kg. Oprócz tego że bolały mnie łydki, to mam do tej pory widocne żyły na łydkach, czasami drętwiała mi ręka jak spałam. Mój ginekolog powiedział że mogą to być początki zakrzepicy. Tabletki odstawiłam.Ból minął , ale widoczne żyły pozostały. Robiłam badanie na czas krzepnięcia wyszło w normie.Więc teraz już niewiem co ze mną nie tak, a do naczyniowca trudno mi się zebrać. Dodam, ze jak bolały mnie nogi piłam rozpuszczalny magnez i pomagało. Ot, moja historia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość co to jest APTT Napisano Styczeń 17, 2007 akle -piszesz, ze brałaś tabletki 5 lat..cały czas takie same? i od początku bolały cię nogi, czy dopiero po 5 latach? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nelke. 0 Napisano Styczeń 17, 2007 heh. a moze ta reklama dotyczy starszych ludzi? ktorzy rzeczywiscie stosuje asiryne w wiadomym celu, a nie mlodych 20stek na hormonach:P cooo?? :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość co to jest APTT Napisano Styczeń 17, 2007 tylko że z reklamy to nie wynika ;) a tabletki anyt biorą nawet czterdziestolatki czyli np. businesswoman w wieku zawałowym ;) ja osobiście nie zmierzam, bo jestem zwolennikiem naturalnego leczenia na tyle na ile się da i profilaktycznie raczej nie będę się aspirybą ani niczym chemicznym faszerowac .. ale z jednej strony...lekarz ma się wypowiedziec na ten temat ..a z drugiej strony ...2 lekarzy nic mi nie mówiło o ATpp:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nelke 0 Napisano Styczeń 17, 2007 moja mi powiedziala, wiec robie to co mowi. tak jak pisalam hormony to nie cukierki, wiec trzeba sie stosowac i do ulotki i do tego jakie badania zleca lekarz. to jakie badania krwi robilas? wpadne pozniej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość __koniczynka Napisano Styczeń 17, 2007 w czasie brania tabletek anty bardzo bolały mnie nogi i popękało mi dużo naczynek na udach. po odstawieniu tabsów bóle zniknęły, ale niestety widoczne żyłki pozostały. myślę, że były to początki zakrzepicy. oczywiście lekarz nie raczył mnie poinformować, że hormony zwięszają ryzyko zachorowania na tę chorobę. dowiedziałam się o tym dużo później. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość a co to jest ATPP Napisano Styczeń 17, 2007 Badania robię raz na mniej wiecej 10 miesięcy (nie tylko dla ginekologa) i jest to cytologia, morfologia, OB, cukier, cholesterol, watroab, ogólny mocz. trochę rzadziej usg piersi . I inne w miarę potrzeby Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość akle Napisano Styczeń 17, 2007 do: co to jest APTT Pierwsze moje tabletki to Novynette, po nich przytyłam brałam je ok.2 lat potem były microgynon 21, jeanine, yasmin, logest i cerazette. Ból nóg zaczął mi doskwierać jakieś 2 lata temu. Dodam, że teraz nie mogę schudnąć pomimu wielu diet. Lekarz ogólny zasugerował mi że od stosowania tabletek anty mogę mieć problemy z tarczycą i to może przeszkadzać w schudnięciu. Pozdro Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 888098907 Napisano Styczeń 18, 2007 upup Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość binka 78 Napisano Czerwiec 28, 2009 dziewczyny czy to może byc objaw zakrzepicy? Nagle w nocy poczułam silny ból w okolicy pięty, jak wstałam to nie mogłam na nia naciskąc - dosłownie nie mogłam chodzić. Biorę tabletki anty. gdzies od roku. Teraz juz dwa dni mineło, pieta mniej boli ale mam wrażenie jakby mi ktoś siedział od godziny na tej nodze. Taki ból obciążający czuje aż od kolana do stopy. Zauważułam tez nad piętą - od str. wewnętrzenej lekkie zasinienie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gruszkakula Napisano Czerwiec 28, 2009 Może nie od razu zakrzepicy, ale możesz mieć problemy z żyłami... Ja brałam tabsy 7 lat, w dwa lata po ich odstawieniu, niedawno, zaczęłam mieć bolesne skurcze w nogach (głównie w lewej łydce), kiedy się przyjrzałam, zobaczyłam sporo popękanych naczynek i kilka rozszerzonych żył (choć to jeszcze nie żylaki). Lekarka rodzinna przepisała mi Venescin na wzmocnienie żył i Lioton, jak boli, i zakazała gorących kąpieli. Powiedziała, że będę mieć żylaki pewnie za jakiś czas:-( Niestety wciąż przyjmuję progesteron na regulację cyklu i ułatwienie zajścia w ciążę, co też nie służy żyłom:-( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość binka78 Napisano Czerwiec 28, 2009 kurcze, a ja odkąd mnie boli siedzę wieczorem w ciepłej wodzie, bo jakoś ulge czuje w tej nodze. Jutro ide do lekarza tylko nie wiem czy do ginekolog mam iśc czy do internisty? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 23, 2014 za nim wezmiesz sie za odchudzanie polecam bloga http://briiiibeautyy.tumblr.com Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach