Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcę drugie dziecko

KTÓRA Z WAS MYŚLI O DRUGIM DZIECKU ?

Polecane posty

Renata,moj maz na poczatku tez byl anty.Ale jakos tak krok po kroczku udalo mi sie go przekonac.Ja staralam sie rozmawiac z nim w ten sposob,zeby decyzja wlasciwie wyszla od niego.Nie napieralam i nie zmuszalam go do niczego.No i sie udalo.Ale to dopiero poczatek drogi.

A dlaczego twoj maz nie chce miec drugiego dzieciaczka?Bo moj to ma nieprzyjemne wspomnienia zwiazane ze swoim rodzenstwem.

Gość renata1977
nie,ze nie chce,ale myśli,a bo to już jest jemu wygodnie tak jak jest,a wiadomo z drugim dzieckiem wiażą się różne wyrzeczenia.teraz ma "luz blus" a potem dojdą obowiązki itp. mówił mi własnie o tym,choć myślę,ze nie jest to decydujac powód.Do tego dochodzą kwestie finansowe,małe mieszkanie itp.

Gość renata1977
długo mnie nie było,ale nie zawsze mam czasu usiaść i coś skrobnąć. Dziś dostałam tel. od koleżanki ,która straciła ciążę :( ma synka w wieku 9 lat i.... niestety

Gość renata1977
za chwilę zmykam do łóżeczka.Coś jeszcze obejrzę w TV i spanko. Zajrzę do Was jeszcze.

to znaczy ja nie myśle ja się staram by było :) mysleć to ja myślałm jakiś czas temu,nie trwało to myslenie długo bo ja to w goracej wodzie kapana jestem i jak sobie cos już wymysle to tak ma byc i wiem że juz niedługo będe miała to swoje maleństwo

Gość renata1977
Anastazjo....czy cos konkretnego spowodowało,ze poroniłaś. Ale musze powiedzieć,ze podziwiam Cię...u nas problem z zdecydowaniem sie na drugie,ale czwarte to już jak dla mnie to wyczyn. Choć myślę,że gdyby była u nas ciut innna sytuacja socjalno-ekonomiczna to może i dawno byłoby już drugie,a moze i trzecie. Ściskam Was dziewczyny

renata no własnie żadnej konkretnej przyczyny nie było,oragnizm sam ciaze odrzucił nie mam pojęcia dla czego.A co do czwartego dzieciaczka wiesz fajnie jest mieć duża rodzine,ale powiem Ci szczerze że gdybym mieszkała w Polsce to tez bym sie nad tym porządnie zastanowiła czy podołam wyzwaniu...ale drugie dziecko to jak najbardziej,napewno dasz rade:) zyczę powodzenia i pozdrawiam

Ja 35 lat koncze w tym roku. Wasze posty dodały mi optymizmu ze nie jest za pózno na 2 dziecko. Poniewaz wiele z was jest w moim wieku. Mamtylko pytanie czy jakoś badacie sie przed zajsciem czy nie?

Eva,ja zaszczepilam sie p/rozyczce,zrobilam badania w kierunku toxo i jeszcze innych waznych w ciazy rzeczch,ktorych nie pamietam bo zlecal je moj lekarz.Ta rozyczka to bylam troche podlamana bo po szczepieniu trzeba odczekac 3mies a ja bym chciala teraz,juz...No ale balam sie,ze moj maly moze mi cos przyniesc z przedszkola.