Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ilonkaaaa

Czy czarne oprawki do okularow nie bedą postarzac?

Polecane posty

Gość Ilonkaaaa

Gość zeleży co komu pasuje

Gość zależy co komu pasuje
niektórych postarzają a niektorych nie.

Gość Ilonkaaaa
a czy ..nie wiem jak to nazwac(te nauszniki co sie zakłada na uszy), odstaja mi od skroni, ale nie blisko uszu tylko blizej oczu, czy tak ma byc?

Gość Ilonkaaaa
zaplacilam za oprawki same 160 zł czy to duzo?

Gość nie to nie jest dużo
:) Nawet bardzo tanio. Rzadko spotykam oprawki poniżej 200zł. 160zł to dobra cena. Niestety w polskich sklepach większość modnych, dobrze zrobionych oprawek ma ceny od 600zł do nawet 1500zł...:( Bo to Polska właśnie...

Gość blueeeeeeeeeeee
a jakie sa modne teraz oprawki plastikowe czy metalowe i ktore drozsze?a szkła(soczewki) ktore lepsze plastikowe czy szklane i ktore drozsze?

Oprawki różne:) Zależy, co komu pasuje i odpowiada. Trzeba sprawdzić, czy oprawki sa dobrze zrobiona, jak są skręcone, czy jest na nie gwarancja, jakiej sa firmy, czy mają są to oprawki teleskopowe (czyli czy zauszniki się odginają, czy nie), jak się składają, czy sa proste. A szkła- wiadomo. Najlepsze są pocieniane, bo sa cieńsze i lżejsze. I raczej plastikowe- ale też zawsze są droższe. Z antyrefleksem, utwardzeniem, filtrem uv i do komputera. Najlepszy antyrefleks jest nie fioletowy, ale zielony;) Fioletowy to taki starszy typ.

Plastikowe soczewki sa lepsze, bo po pierwsze jak dostaniesz w nos piłką, albo o cos walniesz, jak wypadną ci szkła, to się nie potłuką, najwyżej popękają. I tak będa do wywalenia, ale szklane jeszcez mogą pokaleczyć np. przy jakimś wypadku. No i przede wszystkim są lżejsze.

Gość blueeeeeeeeeeee
a jakie to sa ''pocieniane''?

Gość no to sa szkła które
nie są wycinane ze sfery, tylko sa inaczej robione. Są cieńsze niż tradycyjne szkło. Jak ktoś ma dużą wadę, to lepiej takie nosić, bo oczy się tak nie pomniejszają i nie wyglądają same szkła jak denka od słoika:) Ale takie szkła kosztują już sporo- od 700zł w górę.

Gość nbbbbbbbbbbbb

Gość nbbbbbbbbbbbb

Gość a fioletowe
?

Gość a fioletowe

Gość nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

Gość gość
Ja jestem zwolennikiem raczej prostszych rozwiązań w oprawkach, nie lubię przesady w designie okularów. Dlatego mi pasują pod wieloma względami okulary Tonny na przykład. Można je sobie choćby w sklepie online na www.e-glasses.pl przejrzeć. Choć najlepiej byłoby znaleźć optyka gdzie mają na miejscu i przymierzyć, bo jednak prawdziwy wygląd okularów poznaje się dopiero na przymiarce.

Gość gość
Jest na Krowoderskiej taki optyk jak Oko Design, bardzo poelcam! W końcu trafiłam do miejsca gdzie się mną naprawdę w sposób indywidualny zajęli i dobrali soczewki które mnie nie męczą, tak samo oprawka idealnie dopasowana do kształtu twarzy nic nie uwiera, nie wbija się itp. a miałam z tym duże problemy wcześniej.