Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bryzka

Proste włosy

Polecane posty

Gość bryzka

Co zrobic aby włosy były proste? Mnie się non stop kreca!

Prostownica? Szczotka prostująca? Tylko niszczy włosy :) Postaw na naturalność, niech się kręcą;) Ja tak zrobiłam i czuję się z tym znaaaacznie lepiej. Pozdrawiam.

Gość natali01
Ja też zawsze chciałam mieć proste włosy a teraz taka moda:D Kupiłam prostownicę ceramiczną (podobno te są najlepsze-nie niszczą tak włosów)oraz używam do tego specjalnych kosmetyków żeby nawilżały mi włosy i chroniły je przed wysoką temperaturą. Używam prostownicy już ponad pół roku i nie mam zniszczonych włosów.:D

Gość u la la
A jakie to kosmetyki ...możesz coś więcej napisać

Gość bryzka
No ja też używam prostownicy ceramicznej! Ale chodzi mi o jakieś kosmetyki do prostowania! Jakbyscie mogły to podajcie coś !

Gość natali01
Już wam podaję dziewczynki. OLIOSETA NON OLIO-nienatłuszczająca oliwka - kupiłam ją w sklepie fryzjerskim. stosując ją tworzy się taka niewidzialna powłoka na wlosach chroniąca je przed temperaturą oraz wygładza włosy. Oprócz tego stosuję mleczko z firmy BIELENDA- PROSTE JAK DRUT takie zielone do kupienia w TESCO W sklepach fryzjerskich jest bardzo dużo takich kosmetyków Aha! Jeszcze słyszałam że jest dobry taki balsam w różowej buteleczce LOREAL - do kupienia w kosmetycznych sklepach ale jescze go nie próbowałam

Gość ten z loreala jest dobry
uzywam go juz 2 lata! ostatnio kupilam sobie ceramiczna dodatkowo powlekana teflonem. bardzo dobre efekty! wczesniej mialam taka zwykla metalowa... b dawno kupiona, bardzo mi wlosy zniczyla, ale mam nadzieje ze z ta bedzie lepiej... tez efekt jest calkiem inny. kiedys juz po pol godziny znowu sie krecily, a teraz moge spac i dalej proste... wiec myje juz tylko co 2 dni, zeby nie psuc wloskow dodatkowo (do mycia mam ta nowa serie z nivei - polecam) a na koniec daje na proste wloski serum straight & easy nivea. suuuper! nawet mrzawka i wysoka wilgotnosc powietrza mi nie robia lolkow!

heej tez mam problem z kreceniem wlosow:/ wszystko dlatego ze je wydegazowalam i od tej pory bez prostownicy to cieeezko ;( tez mam ten rozowy balsami loreala i powiem ze jest calkiem oki ;) a jak ta linia nowa z nivei? dobra jest? zastanawialam sie juz nad jej kupnem. natali01 powiedz mi ile zaplacilas okolo za ta olwke u fryzjera? pozdraiwam dziewczyny ;)

Gość ewciawroc
do kasiuniawroc: ja kupiłam szampon i odżywkę nivea- ta nowa linia, ze prostuje i musze powiedziec, ze mi to pomaga. najpierw myje wlosy szamponem, splukuje i nakladam odzywke do splukania. po tym wlosy wystarczy wysuszyc. pozdrawiam.

Gość Przestańcie z tym prostowaniem
Po czym poznać dziewczynę z naturalnie prostymi włosami od takiej z rozprostowanymi? Bo tej drugiej włosy wyglądają jak ciężko zniszczone. Może nawet nie są zniszczone tylko tak wyglądają. Proste to one może są 5 min po wyjściu z domu. A potem robi wam się z tego siano, które mnie osobiście przypomina próby wyprostowania włosów po trwałej. No więc po co to robicie. Włos z naturalną fakturą jest ładny, ma swoją objętość. Włosy proste, te prawdziwe, są płaskie, przyklapnięte, często bez życia i łatwo się tłuszczą. Naprawde zostawcie, co macie.

Gość vbcbc
moze bys pomyslala ze niektorym sie tak ophydnie kreca ze zostaje albo ciasne zwiazywanie albo prostowanie?:/ ciezko pomyslec...

Gość Asiaak
Zastanów się nad trwałym prostowaniem włosów, jeśli się zdecydujesz to polecam tylko systemem firmy Farouk, bo po nim masz trwale proste włosy (nie rozprostują się po czasie) i ten zabieg regeneruje włosy, bo do niego używa się sporo jedwabiu i innych kosmetyków. Moja koleżanka ma trwale wyprostowane włosy tą firmą i jest bardzo zadowolona.

no wlasnie zastanawialam sie juz nad tym ale nie wiem ile to kosztuje i ile efekt sie trzyma? hmm mial ktos albo wie cos o tym? ;]

Gość Asiaak
Cena zależy od systemy tzn firmy jakimi produktami zostanie to zrobione są tanie po nawet 200zł ale efekt utrzymuje się krótko i niszczy włosy, moja koleżanka ma wyprostowane systemem firmy Farouk zapłaciła 600zł ale włosy ma w lepszym stanie niż przed zabiegiem, no i mimo upływu prawie roku włosy nie rozprostowały się! Chodzi do fryzjera co 2-3 miesiące aby doprostować odrostu co kosztuje znacznie mnie.