Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość black_angelx

Brązowe plamienia

Polecane posty

Gość black_angelx

Jestem ponad tydzień po zakonczeniu okresu. Dzisiaj mam doładnie 16 dzień cyklu. Cykl mam nieregularny i jego długość waha mi sie mniej wiecej od 35 - 42 dni. Od kilku dni zauważyłam u siebie brązowe plamienia. Konkretnie brązowy ślluz, czasami też trochę czerwony - zapewne z krwią. Nie czuję żadnego bólu. Co te objawy mogą oznaczać? Proszę o szybką odpowiedź.

nie weim dokładnie,ale czasami przy owulacji wystepuja plamienia,no ale dla pewnosci skonsultuj to z lekarzem,te Twoje cykle to tez troszkę za długie sa moim zdaniem

Gość majka999999
radze udac sie do gina.To wszystko wyjasni.To chyba bedzie twoj pierwszy raz? Mam racje?

ja nie chcę Cie straszyc,ale to tez może byc wczesne poronienie,o ciązy mogłąs nawet nie wiedziec skoro masz tak długie cykle ja przy poronieniu miałam podobnie najpierw brązowy jakby sluz z krwią a potem to można sie domyslic co było potem:(

Gość black_angelx
Tak, pierwszy raz... Dlatego troszkę sie stresuje. Mam 17 lat. Czy do ginekologa moge isc sama? Bo słyszalam ze przed ukonczeniem 18 roku zycia nalezy isc z kims doroslym, najlepiej mama. Nie wiem czy to prawda.

Gość black_angelx
Poronienie? Ale niedawno miałam okres. Czy można poronić juz w pierszym miesiacu? Czytałam, ze poronienia sie zdarzaja raczej w 2 bądź 3....

Gość iza..
idz do apteki i popros o 2 testy ciazowe.Zrob je rano, wez probke moczu po calej nocy na czczo. Do lekarza takze powinnas isc i wydaje mi sie ze nie musisz byc z nikim doroslym.Najlepeij wyszukaj nr telefoniczny jakiegos prywatneie przyjmujacego ginekologa i zapytaj sie czy majac 17 lat skonczone musisz przyjsc z kims doroslym.Powodzenia, glowka do gory

Gość black_angelx
A czy mozliwa jest tez ciaza?

Gość iza..
Wątpię.Prpopnuje postąpic tak jak napisalam powyzej.Wbrew pozorom zajsc w cize jest rudno

Gość black_angelx
Nigdy nie wspołzyłam bez zabezpieczenia i nigdy tez nie wspołzyłam w dni plodne. Wątpie zeby była to ciaza.... Ale wole to sprawdzic... Więc tak jak mi radzisz, pojde kupic test ...

Gość Brązowe plamienia
w trakcie cyklu mogą być od nadżerki. Najlepiej abyś udała sie do lekarza. Może to też świadczyć o owulacji, chociaż brązowe plamienia świadczą raczej o niedoborze progesteronu.

Gość majka999999
Poszukaj gina kobitki jak sie wstydzisz.Ale 17 lat to spoko czas na wizyte.Popros o antykoncepcje jesli masz chlopaka,zabespieczysz sie i okres ci sei wyregoluje.Smialo.Ja pierwszy raz bylam u faceta i zero krepacji.Sama sie sobie dziwilam.

i w brew pozorom tez łatwo:) no ale nie załamujmy dziewczyny,idz do lekarza to wszystko sie wyjasni miejmy nadzieję że to nic poważnego a co do poronień to może sie zdarzyc w kazdym tyg ciązy:( ja poroniłam w 7 a okres tez mozna miec będąc w ciązy. Więc sama widzisz że ten nasz kobiecy organizm jest tak do końca nie zbadany:) a do lekarza możesz isc sama powodzenia

Gość black_angelx
Nie wiem czy to moze miec jakis zwiazek, ale jestem wegetarianką. A wegetarianie to czesto anemicy. Nie robiłam jeszcze sobie badan na anmię. Ale jesli faktycznie mialabym anemie czy te brazowe plamienia moga miec z nia jakis zwiazek?

Gość zajączekniebieski
Boże co za wymysły, co za straszenie!!! To ja może powiem co ci jest: masz niedobory progesteronu w II fazie cyklu. To nic strasznego!! Lekarz ewentualnie przepisze ci np. luteinę, albo coś podobnego.

Gość black_angelx
I jeszcze jedno pytanie.... Czy to prawda, ze jesli nie mam ukonczonych 18 lat to lekarz musi miec zgode od mojego rodzica na zapisanie mi tabletek antykoncepcyjnych?

Gość black_angelx
Zajaczekniebieski, a wiec nie mam sie czym denerwowac? Cos takiego sie czsami zdarza i to nic powaznego?

Gość zajączekniebieski
Aha. I oczywiście, od takich niedoborów hormonów się NIE UMIERA, to nic strasznego, jedyne czym można by się niepokoić to GDYBYŚ chciała zajść w ciążę, mogłabyś mieć przez to trudności. Ale w twoim wieku, sądzę że NIE planujesz ciąży, no nie?? :) :) Jeszcze raz: to tylko niedoboru progesteronu, i ma to wiele wiele wiele kobiet, i to coraz młodszych. Nie trzeba się tym zbytnio przejmować, a jedynie kiedy planujemy ciążę, to trzeba by było ten niedobór jakoś "wyrównać", wtedy lekarz przepisuje lek hormonalny który przyjmuje się tak przez jakiś okres - zazwyczaj kilka miesięcy. Ja też mam takie plamienia, więc wiem o czy mówię. Głowa do góry wszystko z tobą w porządku!

Gość fiolka5
uważam że jestes w ciąży- rozumiem że nie miałaś miesiaczki tylko takie plamienia. Ja tez tak miałam - oczywiście sprawdx to i idz do ginekol. prawdopodobnie masz za mało progesteronu w organiźmie i jeżeli jestes w ciży bedziesz musiała brać duphaston

Gość zajączekniebieski
Jeszcze jedno. Zamiast zapisania luteiny, czyli samego progesteronu, w ramach leczenia niedoboru tego hormonu, lekarz może przepisać ci tabletki antykoncepcyjne (w których jest estrogen + progesteron) I one też te niedobory hormonalne świetnie leczą! Po kilku miesiącach brania tabletek wszystko ci się powinno unormować. A przy okazji, jest zabezpieczenie przed ciążą...

Gość zajączekniebieski
o mateńko a te znowu z tą ciążą.... ludzie tak łatwiutko to się w ciążę nie zachodzi!! A 90% kobiet w ciąży nie ma w ogóle plamień, okresu, NIC. Nie straszcie dziewczyny, nie ma żadnej ciąży

Gość black_angelx
Powtarzam swoje pytanie. Ale nie musze miec ukonczonych 18 lat by lekarz bez zgody rodzica przypisal mi tabltki antykoncepcyjne?

Gość black_angelx
Dziękuję za pomoc.Szczególnie osobie o nicku "zajaczekniebieski" za uspokojenie mnie :) Pozdrawiam ciepło.

Gość kocica_16tc
no mi to też NIE wyglada na ciażę, miałaś przecież okres normalnie a te plamienia które inni biorą za objaw poronienia to wydaje mi się tym co pisze zajaczek i w tak długich cyklach okaze sie pewnie normalne> No ale to tylko stwierdzi lekarz, ja byłam u lekarza, mając 17 lat, pierwszy raz, byłam sama, no z koleżanką ;) ona tez miała 17 lat :) lekarka jej przepisała tabletki bez gadania, dodam że był to lekarz państwowy. Teraz już jestem stara dupa, ale przez ten czas jak przeszłam przez kilka ginekolożek to wszystkie chciały przepisywac tabletki, nie było z tym problemu ;) aha, lekarka prywatna jest chyba najlepsza na 1 raz, stres i w ogóle, jest też bardziej przyjemna, i ma lepsze podejscie, moja pierwsza wizyta to był koszmar :O