Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szasza

Jak objawia sie u was opryszczka?

Polecane posty

Gość szasza

nigdy nie mialam opryszczki, unikam picia z jednej butelki z innymi osobami itd ale na wardze czuje zgrubienie. nie boli, nie jest innego koloru, taka mala kula jak po ugryzieniu sie. jak objawia sie oryszczka?

Gość lololo
mnie zawsze swędzi to miejsce gdzie ma się pojawić

Gość a ja nic nie wiem
Rozwój objawów opryszczki wargowej następuje w 4 fazach: Faza mrowienia: skóra mrowi i swędzi przez 1-2 dni zanim pojawi się opryszczka. Faza pęcherzyka: zaczyna się od pojawienia małej wzniesionej plamki, która puchnie i tworzy się z niej pęcherzyk (jeden albo kilka w małej grupie). Pęcherzyki są często bardzo bolesne. Faza sączenia: pęcherzyki zapadają się i zlewają razem, tworząc większe, sączące owrzodzenie. W tym okresie wirus może łatwo przenieść się na inne osoby. Faza strupka: pęcherzyki zaczynają zasychać i goić się, tworząc strupki. Ta faza jest najbardziej wrażliwa na urazy. Uszkodzony strupek boleśnie pęka i krwawi.

Gość U MNIE ZANIM POJAWI SIĘ
usta są jakby przesuszone wiatrem, takie dziwnie suche. Potem swędzi i pojawia się. Najskuteczniejszy w walce z tym świństwem jest antybiotyk w tabletkach o nazwie heviran

Popieram- Heviran jest świetny, tylko że to nie antybiotyk tylko lek przeciwwirusowy:)

u mnia pojawia sie najpierw takie swędzenie/mrowienie, potem małe bąbelki, lekko puchnie i robi się strupek... podpisuję się pod poprzednimi wypowiedziami, heviran bardzo mi pomógł i polecam wszystkim, którzy mają problemy z opryszczką i którym nie wystarczają maści i domowe sposoby