Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość little_baby

wyjechac stad jak najdalej..

Polecane posty

Gość little_baby

czy ktos z was kiedys postawił wszystko na jedna karte i całkowicie zmienił swoje zycie? zerwał ze starym i zaczał nowe? mam 18lat i juz kompletnie znudziło mi sie moje zycie chciałabym zaczac cos nowego cos zmienic, wyjechac gdzies myslałam tak zeby wszystko postawic na jedna karte i wyjechac w ciemno.. ale to chyba nienejlepszy sposób niedosc ze w tym wieku to jeszcze dla dziewczyny =/ ale ja juz naprawde tak dłuzej niemoge meczy mnie strasznie ta codzienna monotonia nikogo nie mam :( czy ktos sie tak odwazył i wyjechał gdzies tak w ciemno i dobze sie to skonczyło?

Gość tokinia
Chyba Cię rozumiem...ja tez chcę postawic wszystko na jedną kartę i wyjechać ale dopiero za rok bo muszę skończyć szkołę.

Gość degutka11
ja tak zrobilam no ale nie w 18 lat skoncz szkole i wyjedz gdziekolwiek musisz miec punkt zaczepienia przeciez

Gość poten
patrzeć jak wszystko zostaje w tyle jeszcze nie teraz moja droga ,zmień swoj tok myślenia i na wakacjach wsiądz do pociągu byle jakiego, ale po 2 - ch miesiącach wróć bo jesteś za młoda żeby sprawiać sobie tak wielkie problemy

Gość little_baby
no ale do skonczenia szkoły zostały mi jeszcze 2 lata :( nie wytrzymam tyle szczególnie w domu zwariuje z nimi.. :(

Gość barbaraa
Ja tez chce wyjechac zagranice. Moja sytacja jest troche inna bo jestem starsza -, wlasnie skonczylam studia . No i obecnie jestem na etapie wysylania resume. Wieksze szanse na znalezienie pracy mialabym bedąc na miejscu. Zapraszana bylam na interview - no ale przeciez w 2 min za oceanem sie nie znajde ;) W kazdym razie dostaje duzo pozytywnych opinii a propo mojego portfolio i postanowilam ze tak latwo sie nie zniechece. Trzeba wierzyc w siebie i swoje umiejetnosci a nie zniechecac po pierwszych porazkach. Trzymaj sie! Acha, szukam pracy w moim zawodzie a nie w pubie itp.

Ja tak zrobilam, z czego sie bardzo ciesze.Nawet jesli to nowe zycie nie bylo cacy.

Gość tokinka
Autorko a ja myslałam , że skończyłaś juz szkołę. Nie rób tego skończ a potem pojedziesz. Ja miałam tak w zeszłym roku...chciałam wszystko rzucić boo nie mogłam wytrzymac już. O mały włos nie wyjechałam. Miałam juz praktycznie wszystko załatwione , szkołe za granicą , miejsce zaczepienia...ale naglę się otrząsłam i stwierdziłam , że nie warto wyjeżdzać do obcych dopóki nie będziesz mieć szkoły skończonej . Ja byłam tak pewna siebie wystarczyło się spakowac i wsiąść w pociąg. Ale musiałabym sama o siebie zadbać znaleźć prace utzrymać siebie i mieszkanie a do tego uczyć sie jeszcze 3 lata.. Zrezygnowałam zostałam w PL tylko zmieniłam szkołe.Za rok mam maturę i po niej wyjade. Zastanów się i nie podejmuj pochopnych decyzji.

Gość Ania Fijalkowska
Kochani jedzcie stąd jesli tylko mozecie i sie dorabiajcie by godnie żyć. bo pieniadze są w Europie nam pozostaje pylica , glod i nędza.

Gość little_baby
no moze narazie skoncze ten rok poszukam czegos tylko na wakacje i zobacze najwyzej wróce norlanie do szkoły od wrzesnia

Gość tokinia
Little baby -->Ja jadę w czerwcu na całe dwa miesiące do De by zasmakowac innego życia...potem od września wracam do PL by skończyć szkołę.

Gość z UK
Tak samo moze sie nie udac za granicy jak i w polsce, szansy sa tez w polsce, a nie liczcze na latwe cos za granica. Nawet ludzie w swojim kraju maja trudno, nie tylko w polsce, kazdy muszy pracowac zeby czegos osiagnac.

Gość z UK
Nie myslicie ze ludzie urodzone w anglii tez nie martwia sie czy dostana prace czy nie, gdzie szukac prace i jak. Kazdy zaczyna od czegos przewaznie nie za dobra prace a dopiero za kilka lat mozna spodziewac sie czegos lepszego.

Gość Mieszkalam z granica i
musze powiedzic ze uwazaj jak jedziesz tak na ciemno. Sa rozni ludzie przewaznie co ciebie beda wykorzystiwali i nie mowie tylko o prace, na to uwazaj i badz odwazna. Jak mozesz to zaplanuj sobie tylko urlop z biletem powrotnym na dwa tygodnie, popatrz sie dobrze i szczerze zanim kupisz bilet w jedna strone. Nie badz kolejna dziewczyna znajdujac sie w klopocie po za Polska ktora pozniej nie ma wijscia : (

Gość tokinia
z UK ---> ale tu nie chodzi by szukać przyszłości zawodowej za granica choć w pewnej mierze pewnie tak . Kłopot w tym , że niektórzy może chcą sie wyrwać z piekła jakie im serwują inni ludzie.

Gość Olinek Okraglinek
little baby, wiesz co zrob? zorganizuj sobie wyjazd au pair do opieki nad dziecmi. bedziesz miala dach nad glowa i wyzywienie, skromne (ale zawsze jakies) pieniadze, a pozniej, gdy juz troche sie zaklimatyzujesz i zaoszczedzisz, zmienisz prace, wyprowadzisz sie, poznasz ludzi... ja tak zmienilam moje zycie. podjelam decyzje z dnia na dzien, miesiac pozniej nie bylo mnie juz w polsce. mi sie udalo, jestem szczesliwa, czego i tobie zycze... :)

Gość little baby
Dzisiaj mam miesiaczke i dlatego pisze same bzdury. Tak naprawdze nigdzie nie chce wyjechac. Wrobilam was.

tokinia ... wlasnie to jest powod zeby nie jechac za granice, niech ona swoje klopoty zalatwy tu w Polsce, dlaczego ma byc za granica latwiej, wcale nie, odwrotnie. Wlasnie o takich dziewczynach mowie, takie sa wlasnie wykorzystywane naj latwiej, takie ktore mysla ze maja problemy zyciowe. A uwierz w takim stanie wyjechac to problemy zyciowe dopiero zaczna sie naprawde. Pomyslij troche nad tym.

little baby, wlasnie pasujesz profil kolejnej ofiary za granicznej, na glupich ludzi nie ma lekarstwa :)

Gość tokinia
Ja i tak wyjadę. Na wakację załatwiam sobie au-pair. Wróce dokończę szkołe i wyjadę znowu. To jest postanowione.

tokinia .. kto ci powiedzial nie jedz, tylko uwazaj bo naprawde w wielu wypadkach to sie konczy zle. Nie za nic o polkach maja ludzie zla opinie za granica, tylko troche uwazaj, tyle.

Gość wasz opiekun
ty juz stara baba jestes... 18 lat .................................................................................................................................................................................................................. to wiosna . to wiosna zycia.. to poczatek zycia. dziewica ...to twoj czas. my starsi mozemy ci tylko zazdroscic...tylko marzyc . gdzie chcesz wyjechac??? tutaj jestes u siebie ,tylko ludzie bywaja obcy , tacy dzicy , tacy rosjanie ze swoim ... swolocz i swolocz stale... sobaka . itd itp... sama wybieraj ...

Gość little_baby
little baby - ktos sie podszywa pod mój nick no ale ok nie ma krechy na dole :P Olinek Okraglinek mozesz cos wiecej powiedziec o au pair?

Gość dziwne to ..
ststudiowac w polsce i wyjechac po prace i to jeszcze taka praca kto kazdy by mogl robic bez skonczenia szkoly - au pair - po co wogole chodzic do szkoly ? Nie lepiej czekac w polsce na lepsza prace. Bez sensu, tu nie chodzi o prace tylko o pieniadze, szkoda. Nie myslicie co bedzie za kilka lat tylko co teraz chcecie. Wasza wada ??

Gość anitaaa
monotonia może dopaść Cię wszędzie. a w jakim sensie nie masz nikogo bliskiego w Polsce? czy może masz, ale nie możesz na nikogo liczyc? Wiesz wyjazd nie rozwiąże od raz cudownie Twoich problemów. Czasem żeby życie nabrało sensu wystarczy zmienić towarzystwo, poznać kogoś nowego, znaleźć jakieś ciekawe hobby... może tak spróbuj

Gość W twoim wieku
każdy tak ma :-D, ale nie martw się, to przechodzi ... Wyjechać ... myslisz, że juz na ciebie czekaja, przeciez nic nie umiesz, nie znasz języka obcego, ani nie masz zawodu ... no chyba, ze chcesz pracowac w agencji towarzyskiej to ok