Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niunkkaaaa

Czy jest tu dziewczyna ktora ma chlopaka/narzeczonego/meza z jakas wada wymowy??

Polecane posty

Gość niunkkaaaa

Jak to odbieraliscie na poczatku??

Gość ja mam wadę wymowy
a chłopak nie, on nie zwraca na to uwagi. Przecież jak się kogoś kocha, to takie rzeczy nie przeszkadzają.

Gość moj partner
nie ma, ale mi osobiscie sie to podoba ;) zwlaszcza szumiace "sz" i francuskie "r" - mniam

Gość Zima stara
mój szpelenił tszoszke na poszątjku mnie to wkuszało ale terzasz wybiłam szobie dwa zęby i razem szeplenimy :classic_cool:

Gość o co chodzi z tym
francuski "r"??jak to brzmi??

Gość moj partner
trudno to wyjasnic :D takie miekkie bez typowego drgania dal tej litery

Gość o co chodzi z tym
hmm...probuje sobie wyobrazic:Dczyli mozna by pomyslec ze ten koles np nie jest z Polski skoro ma taki "akcent"???:D:D

Hej Nie wiem, czy to można określić jako wadę ale jak poznałam swojego męża to mówił strasznie niewyraźnie. Trudno go było zrozumieć, w zdania wplątywał wyrazy, które powodowały że wypowiedź traciła sens i trzeba było się raczej domyślać o co mu chodzi. Na początku byłam przerażona, że nie rozumiem co on do mnie mówi, ale potem kiedy nabrałam już śmiałości do niego, to poprostu bardzo grzecznie go poprawiałam, aż w końcu powiedziałam mu żeby się nie gniewał ale ma strasznie ciężką wymowę - nie obraził się ;) Zrozumiałam to wszystko w momencie jak poznałam jego mamę i siostrę - to to już był/jest jeden wielki bełkot :O Mąż teraz już \"wyrobił się\" i jest dużo, dużo lepiej ale do tej pory poprawiam jego wymowę. Tak ogólnie to nie było to żadnym minusem żeby się z nim nie spotykać.

Gość Zima stara
no np.klasyczne słowo na k nie brzmi jak zawsze tylko bardziej jak kuwrwa

Gość moj partner
🖐️

Gość malo tu takich

Gość tak nina terentiew
jak sie przedstawia to mówi: dzień dobły albo dobły wieczół, Nina Tełentiew Bałdzo brzydki nawyk, wada wadą, ale dużo osób tak mówi, bo im sie podoba

Gość skułwysyny
układli mi łowel

Gość mój chłopak tak ma
ale nie wiem dokładnie jaką ma wade wymowy, jakoś tak dziwnie wymawia sz i cz no i mówi strasznie nieskładnie. Dla mnie to żaden problem, choć czasem trudno mi go zrozumieć. Ale teraz się przyzwyczaiłam i łatwo się dogadujemy.