Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nefrytowy_Krab

Ciało i dusza.

Polecane posty

Tytuł głupi jak blachara z kafeterii, ale problem mnie trochę gnębi. Któryś raz z rzędu spotykam się z sytuacją, że niebrzydka dziewczyna a) szuka wad swojej urody (to, mniej więcej mogę zrozumieć) b) bardzo, bardzo ważne są dla niej komplementy zakochanego faceta. Wiadomo, taki widzi inaczej niż reszta świata, i racjonalnie rzecz biorąc, nie powinny owe komplementy być znaczące. A tymczasem, okazuje się, że z jakiejś przyczyny są one bardzo, bardzo ważne dla dziewczyny. Rozumiałbym, gdyby było to trochę \"mniej istotne\" - wiadomo, każdy lubi gdy mu kadzą. Nie rozumiem jednak, że może być to AŻ TAK istotne. Możecie to jakoś racjonalnie wyjaśnić, tę potrzebę bycia akceptowaną?

Gość czyżby niska samoocena

No właśnie nie, a w każdym razie nie na pierwszy rzut oka. No i gdybym spotkał się z tym raz, uznałbym że to problem jednostkowy - a mam wrażenie, że to sprawa trochę szersza.

racjonalnie się nie da :( analitycznie tak ;) ach... paluszki krabowe bym zjadł :classic_cool:

Gość Oleńka28
Wiesz. Mi sie wydaje, że nie wynika to z niskiej samooceny. Kobiety, króre często słyszą komplementy pod swoim adresem,czują się bardziej kochane- a przez to bardziej bezpiecznie. Choć często jest to uczucie złudne- jak stwierdzam na własnym przykładzie . Dla mnie osobiście to czyny swiadczą o prawdziwym uczuciu. Bo mówić potrafi ładnie prawie każdy...

Gość withlove
hmmm moze dlatego że kobiety czują sie przez to wyjatkowo.. i wtedy wiedzą że mężczyznie który z nia jest poprostu naniej zależy.. Taka nasza natura trzeba nas cały czas w tym uświadamiać. A zresztą jest tak (choć nie chce nikogo obrażać i nie tyczy to się ogółu!) ale niektórzy faceci po prostu nie mówią komplementów... i mimo że kobieta stara się aby wyglaądać atrakcyjnie czasami jest to nie zauważane...