Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość inis24irl

Mamuski w Irlandii....

Polecane posty

jesli podejrzewasz ciaze to idz do zwyklego rodzinnego lekarza w przychodni (General Practicioner) i mu o tym powiedz. mozesz go poprosic o bezplatny test ciazowy. pobierze ci tez krew do badania i kaze wypelnic specjalny formularz. potem dostaniesz skierowanie na pierwsza wizyte w szpitalu. lekarza GP odwiedzasz poczatkowo co miesiac, pozniej sa czestsze wizyty zarowno u GP jak i w szpitalu. pozdrawiam :) jakies pytania to do mnie :)

Gość Asia.B
dzieki za info jutro z rana robie test. Mieszkam w malej miejscowosci - lekarz rodzinny (jeden tu jedyny) nie wuglada na zaufanego lekarza i jak mu popwiem ze jestem w ciazy to na slowo uwierzy. sama wiec kupilam test. jutro sie okaze.

no oniwszyscy wierza na slowo, moj tez mi od razu pogratulowal, jak spytalam, czy dostane skierowanie do ginekologa coby to wybadac, moj lekarz odpowiedzial, ze nie trzeba, bo testy ciazowe sa 100% pewne i tylko zamowil mi usg nie chodzi sie tu do ginekologa, co mnie bardzo zdziwilo... powodzenia asiu :)

Gość Asia.B
wlasnie zauwazylam ze lekarzom co powiesz tak jest. bylam juz tu u lekarza z moja corka ma 2 latka i jest alergikiem, lekarz po prostu dal to o co poprosilam i tyle.

Iza slicznie dziekuje, troszke poczytalam :) Tylko pewnie jak bede juz na miejscu to dopiero zalapie kocol, jak mi przyjdzie chodzic po tych wszystkich urzedach...no i musze sie uzbroic w cierpliwosc ;) No to lece dziewczyny, jutro o tej porze bede juz na ,, zielonej wyspie \' ;) szkoda tylko, ze bez neta ;) Tzrymajcie sie kobitki i podtrzymujcie nasz topik :) 🌻 pa pa pa

Gość Asia.B
Dwie kreski na tescie. Po raz 2 bedziemy rodzicami.

Gość alison mala
i tak oto umiera kolejny topik o mamach w irlandii.... czy jeszcze ktos tu zaglada? ja wracam do irandii w marcu. pozdrawiam

Gość frajerpompka
Kiedyś przeczytałem artykuł o Żydach i osobach pochodzenia żydowskiego w USA. Między innymi pisano tam, (o ile pamiętam) że Żydzi w Stanach to 1% mieszkańców, natomiast wśród inteligencji (politycy, biznesmeni,przedsiębiorcy i inni ludzie wpływowi) stanowią ok. 30%. Ta dysproporcja miała wynikać z innego modelu wychowawczego. Uważają oni, że inteligencja u dziecka kształtuje się do 7 roku życia i właśnie w tym okresie "ćwiczą" ją u dzieci. Moje pytanie: Czy ktoś zna programy wychowawcze tego typu lub wie od kogo można się tego dowiedzieć, gdzie szukać? - uprzejmie proszę o odpowiedz. Może ktoś mieszkający w USA czegoś mógłby się dowiedzieć? Dziekuję

Gość alison mala
uparcie podnosze :) funky mama - urodzilas? moje gratulacje :) !!

Hallo Mamuski Wlasnie wrocilam z Polski Jestem w 20tygodniu ;) i porobilam wszystkie badania jakie moglam no i dostalam zdjecie maluszka piekne uczucie stoi w mym pokoiku i patrze codzien na nie ;)Podoba mi sie ten temat napiszcie cos do mamuski jestem na L4 nie moge wrocic do pracy.Lekarz mi zabronil ;( Siedze w domku wyczekujac misia;),ktory ciezko pracuje na rodzine;) A Wy jak tam mamuski???? Jak samopoczucie;) jestem w Dublinie to tak na deserek gdyby ktos byl z tej miejcowosci co ja;)pozdrawiamy z fasolka kopiacom;)

a ja was odwiedzam ;) siedzimy u znajomych wiec korzystam na moment z neta,...moze w nast tyg bedziemy miec neta w domu to bede czesciej... podnoszcie !!!;)

No co tam mamuski Odezwijcie sie ;) Milo by bylo potrzymac ten fajowy topik ;) CO PRAWDA JA TUTAJ PIERWSZY RAZ,ALE...OBIECUJE SYSTEMATYCZNOSC ;) No to jak z kim sobie moge pogadac ;) ;) :)

Izka ty to ale obrotna-swiatowa mamuska jestes ;) widzisz ja jeszcze nie mam dzidzi,a zaniedbalam topik ;/ ,ale juz sie poprawiam ;) ;)A Ty prosze zawsze znajdziesz czas ;) Wlasnie Ci IZKO wysylam fotki ;) pozdrawiam

Mamuska Aga ==> witaj :) czasem tu jeszcze zagladam, ale z bobaskiem ciezko znalezc chwile na forum, jest tyle innych rzeczy do zrobienia... a ty oczekujesz pierwszego dziecka? gdzie mieszkasz w irlandii? pozdrawiam :)

Funky mama ;)Tak oczekuje dziecka jeszcze troche sie polenie a potem pewnie doznam brak czasu ;/ No ,ale czego nie robi sie dla naszych pociech ;) Mieszkam w Dublinie ;) ;) ;) A ty jak wogole przechodzisz ten okres,bo wiesz musze powiedziec,ze troche tego wszystkiego sie boje ;( Mam jednak nadzieje,ze jakos wszystko sobie poukaladam ;) POZDRAWIAM I CZEKAM NA ODZEW ;) 3MAJ SIE MAMUSKA ;)

Aga --> ciesz sie wolnoscia poki mozesz ;) z malenkim dzieckiem jest ciezko, ale podobno poczatki sa najgorsze, a potem juz z gorki. jesli tylko mozesz zalatw sobie kogos do pomocy na pierwsze tygodnie, moze mama albo tesciowa... no i wiesz, dzieci tak szybko rosna... :( nie wiem czy mam sie cieszyc czy plakac... zmienia sie z dnia na dzien...

Funki mama ;) ;) ;) NIe martw sie slonce ;)Ja tez tak slyszalam,ze poczatki sa najgorsze,ale nie wolno Ci SIE ZALAMYWAC!!! ;)Wiem,ze mi teraz moze latwo to wszystko sie mowi,ale pamietaj,ze dziecko czuje co matka czuje,wiec wez sie w garsc.A ty jak z opieka masz kogos ;),zeby Ci pomagal ;) Pewnie dopiero dokonca zrozumiem CiE jak juz urodze.Wiesz ja sie strasznie tego wszystko boje,ale mam o tyle lepiej,ze nie mieszkam sama Mam jedna taka osobe,ktora mi zawsze lpomoze moze to i jest facet i nie zna sie na tym,ale chociaz posprzata zagoni mojego miska ;)Zobaczyny zreszta jak to bedzie nie chce sie na zapas martwic.Mam tutaj kolezanke pielengniarke,wiec wiem,ze moge na nia liczyc wiem,ze nie zawsze bedzie miala czas,ale zawsze cos ;) Moja mama przylatuje i siostra,ale kupilam im bilet na tydzien po terminie mojego porodu Mam nadziej,ze nasz skarb nie wykluje sie zbyt wczesnie ;)Nie chcialam im wczesniej kupowac biletow,bo wole je miec jak juz kruszynka bedzie na swiecie ;)A potem przylatuje mama mojego micha a potem siostra ;)No a tak poza tym to moja sisostra zostanie przez poltora miesiaca ;) tak wiec chyba nie bedzie zle ;)Mam tak nadzieje A jak twoj maz pracuje pewnie ! Nie zalamuj sie bo przyjade i ci skopie tyleczek A GDZIE TY WOGOLE MIESZKASZ??? POZDRAWIAM I ZYCZEMILEGO DNIA ;)MAMUSKO

no tak tatus w pracy a my we dwoje sami w domu calymi dniami. trioszke monotonnie, ale co zrobic. znajomi pracuja i krotko mowiac maja swoje sprawy... narazie mam tu tesciowa bardzo nam pomaga, moja mama bedzie mogla przyjechac troche pozniej. pomoc jest bezcenna. no i ta pogoda dolujaca, pada i pada, ruszyc sie z domu nie mozna :( dobra koncze juz te wywody bo mi male zaczyna juz marudzic a tak wogle mieszkam w galway, szkoda ze nie w dublinie :( pozdrawiam

I wlasnie wtedy mi najbardziej barkuje POLSKI ;) ;) Jak widze ten ziab to mnie szlak trafia ostatnio tez sie zastanawialam jak to bedzie jak mi sie urodzi dzidzia ;) Spacerki chyba beda zadkie,bo tu ciagle niestety pad ;((( I jak tu masz miec dobry nastroj jak za oknem szaro ponuro!!! Galwey bylam tam zeszlego lata wybieramy sie tam jak bedzie cieplo czyli...nikt tego nie wie kiedy ;( Bardzo ladnie tam i spokoj nie to co u nas ;( pelno ludzi mozna oszlec!!!!!!! wrrr....Nie chciala bys tu mieszkac chociaz jak sie przeprowadzilismy daleko od centrum to jakos tak duzo lepiej sie zrobilo;) ;) ;) A ty jak wogole pracowalas czy dolecialas do meza ;) bo ja wlasnie jestem na L4 i mi sie strasznie nudzi ;( pozdrawiam PS NAPISZ CO CI SIE URODZILO ;) I JAK MA NAIMIE ;)

wracam po przerwie... jak tam aga jestes?? co slychac? odpowiadam: urodzilam urocza coreczke :) wlasnie slodko spi wiec mam czas poszperac po forum. gdzie te mamuski ze zadna nam topiku nie podnosi? ;)

Gość Aine777
cześć dziewczyny, szperam po roznych forach i szukam czegoś o ciąży w Irlandii no i tu też mnei zaniosło.za jakis miesiąc jadę do Dublina, bo maż tam dostał pracę. jestem w 4. miesiącu. okropnie się boję, bo naczytałam się strasznych rzeczy o tamtejszej opiece i porodach. poza tym oboje będziemy tam tylko dla kasy, co tu kryć. juz kilak miesiecy mieszkaliśmy koło Galway i baaardzo nam się tesknota za Polską dawała we znaki. zobaczymy, jak to będzie. na razie uciekam, bo mi się oczy kleją, jutro zajrzę i poczytam więcej, papa:)

Gość Aine777
funky mama, moje gratulacje!!!!! ps: gdzie rodziłaś? jaka opieka? ucaluj dzidzie

Gość ines24
ja z doskoku, podnosze,a co... niech przetrwa ten topik.....moze sa chetne mamuski, tore eda goprowadzic:) papaski

no to ja sie dolacze az mnie zaskoczylo,ze ten topik jeszcze istnieje ;)az milusio.Hallo dziewczyny gdzie sie podzialyscie....;(